Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Там, де пнеться лоза виноградна…
Надія Раків
 
Те, що приємне і необхідне кожному завжди – свій дім. Місце, що заспокоює і дає прихисток після понівечених днів. Це там пахне теплом і відчутна на дотик любов. «Дім – це звідки болить, це там, де пнеться лоза виноградна…». А той виноградник, виплеканий сонцем і любов’ю, став катівнею для Сина…
 
Вірші, які потрібно читати вдихаючи. Кожні як окреме життя якогось сімейства, такі ж неодноманітні і суперечливі, такі ж життєво істинні «вона сідає і думає: от, її чоловік щоранку виходить із раю і спускається в пекло / а він / з напарником після зміни ковтає горілку втомлено і каже: Не хочу додому. Там ця баба дурна і знову малий хворіє. Пекло, коротше, вдома.»
 
А ще вразила, як здалось відразу, фантастична алюзія на безсмертну Катерину. Надзвичайний погляд на долю самотньої дівчини зі ще ненародженим самотнім дитям «не маючи чоловіка, ходить вона при надії, і ранками, щось шепочучи, годує з вікна голубів.»
 
Збірка віршів, яка поєднала в собі катівню – той гніт і неспокій, який примушує вижити або померти, поезія в якій автор змушує кожного бути на грані. Виноградник – те місце, де проростають вічні грона закладеного Богом таланту в автора. Дім – та константа, яка ніколи не змінить свого наповнення, такого незабутнього і натхненного ще з дитинства.
 
Такою видається збірка Катерини Калитко, і саме так варто інколи дивитися на звиклі для нас явища, на катівню, виноградник, дім. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage