Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Таке різне Різдво. Цитати з книжки
Напередодні свят у «Видавництві Старого Лева» вийшла друком книжка «Таке різне Різдво», у якій зібрані твори українських письменників. Саме ця збірка продовжує традицію різдвяних антологій «Видавництва Старого Лева». Пропонуємо вам кілька цитат із книги.
 
«Для чуда все одно. Чудо, так само як сонце, проникає скрізь і всюди. І стається з усіма, незалежно від мови, професії, віку чи освіти. За це я так люблю чудеса. І вони відповідають мені взаємністю і часто стаються зі мною щодня». (Дзвінка Матіяш, «Вертеп, кекс та інші чудеса»)
 
«Я згадую атмосферу того вільнюського передріздва… ті сніжинки… А сніг чистісінький! Ти коли-небудь бачила в Києві чистий сніг на вулицях? Сніжинки й справді сяяли, як ті діаманти… Таємниче світло ліхтарів… наче саме ліхтарі сіють летючий сніг… запах смачнючого диму з коминів… невеличкі живі ялиночки у вазонках майже біля кожного магазинчика… Так мало треба для атмосфери свята…». (Людмила Таран, «Диво на вулиці Жемайтії»)
 
«І думаю собі, що справжнє різдвяне диво — це знати, що спала я точно не дуже довго, ну точно не більше, ніж дванадцять годин. Бо це означає, що попереду ще щонайменше дванадцять, таких самих». (Катерина Бабкіна, «Штука»)
 
«У кімнаті мене чекав сюрприз: пляшка "Бордо", шматочок Bûche de Noël* на тарілці й листівка з написом: "Веселого Різдва, мсьє Будний. Не сумуйте. Вів’єн та Арно"». (Богдан Коломійчук, «Етрета»)
 
« — Салам, бача, і Merry Christmas! — сміявся він, простягаючи V. в подарунок ковдру з верблюжої шерсті.
V. подарував йому натомість "Вальтер ППК", пістолет, яким хизувався ще Агент 007 у Бондіані. Мабубшах сказав, що Бонд — не його герой, але пістолет собі залишив.
 
Того вечора V. так і не міг заснути. Думав про Різдво. Про те, що Таїна прийшла із вічності у світ, який, напевне, з небес виглядав геть неможливим. З його війнами, підлістю, сиреною: "Іncoming, е-е-е". Він думав, що в тому Приході була якась особливо велична ціль — напевне». (Надійка Гербіш, «Cалам, бача, і мері крісмас!»)
 
«І от неочікуваний спогад повернув її в далеку зиму, в переддень Різдва, в якому вони не вберегли свого першого кохання, обоє не зуміли, не з’єднали свої руки, які так тяглися назустріч». (Ірина Савка, «Данко з вулиці Чехова»)

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage