Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
«Свято, яке завжди з тобою». 10 цитат Гемінґвея про Париж, весну і письмо
Ще одна легендарна книга Ернеста Гемінґвея уже в продажу! «Свято, яке завжди з тобою» – це Париж 20-х років, його ресторани, музеї та затишні вулички. Це Ґертруда Стайн із її настановами молодим письменникам та Скотт Фіцджеральд, який п’яніє від кількох келихів вина і вигадує собі недуги. Це голодний Гемінґвей, який ледь старший двадцяти і «дуже бідний та дуже щасливий». А ще ця книга – цитатник молодого письменника про все найважливіше, що в нього є. Про Париж і весну. Про любов і письмо. Про молодість.
 
***
Ти належиш мені, і весь Париж належить мені, а я належу цьому блокноту з олівцем.

***
Я вставав і дивився на дахи Парижа й думав: «Не хвилюйся. Ти раніше завжди писав, і писатимеш зараз. Треба тільки написати одне правдиве речення. Напиши найправдивіше речення, яке знаєш».

***
Дописавши оповідання, я завжди почуваюся спорожнілим, і мені і сумно, і радісно, наче я щойно кохався, і я був певен, що оповідання вийшло гарним, хоча по-справжньому не зможу сказати, наскільки гарним, доки наступного дня не перечитаю.


***
Коли наставала весна, навіть несправжня, проблем не було жодних, окрім того, де бути найщасливішим.

***
Коли холодні зливи затримували й убивали весну, це було так, наче хтось без причини помер молодим.

***
Коли є двоє людей, які кохають одне одного, щасливі, веселі, й один із них чи обоє роблять гарну справу, людей тягне до них так само, як перелітних птахів на світло яскравого маяка вночі.

***
Я подумав, що всі покоління — втрачені для чогось, і завжди так було, і завжди так буде...

***
Ніколи не треба вирушати в подорож із тим, кого по-справжньому не любиш.

***
Але Париж — дуже старе місто, а ми були молоді, й все там не було простим: ні бідність, ні раптові гроші, ні місячне сяйво, ні правда і кривда, ні дихання людини, яка лежить поруч у світлі місяця.

***
Париж не має кінця, і спогади кожного, хто там колись жив, не такі, як в інших. Ми завжди поверталися туди, хоч ким були, і хоч як він змінювався, і хоч як важко чи легко було туди потрапити. Париж завжди був вартий цього, і за все, що приносиш йому, він завжди віддячує. 


 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage