Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Пилипець Тетяна
«Свої, чужі та інші»
Курортні будні закинули на Херсонщину. Відпочинковий Скадовськ - ідеальне місце для читання. От ходи, плавай, дихай і читай. А ще - з перервами на їжу. Мої запаси читва скінчились на четвертий день і, керована інстинктами «людини книг», я швиденько напитала аж дві бібліотеки. Центральну районну дитячу і санаторійну.
 
«Ех, де моє не пропадало!» - подумала я і, передчуваючи розчарування, відчинила двері першої... Простір і блакить. Блакить і простір. Так опишу чотири кімнати Скадовської районної бібліотеки. А під небесами курсують маленькі білі човники книг...
 
   
 
До речі, традиційно - три компа з вільним І-м від Бібліомоста - прижились і тут!
 
Перевіривши пошту, взяла три книги і, о, диво, бібліоняня запропонувала побути з донькою, поки я перейдусь містом (до речі, мала не сиділа за компом, а бавилась з бібліотекарем у пізнавальну гру)! Оце тобі і Скадовськ!!!
 
   
 
А на ранок, озброївшись логікою, що двічі і снаряд в одну вибоїну не влучить, не те що дві порядні бібліотеки в одному просторі можливі, відкрила двері бібліотеки рідного санаторію.... Олена, Оленка... Така по-бібліотечному скромна, що не дала себе знимкувати, але така по-нашому божевільна, що вибила у санаторійного начальства гроші на комплектування! І, тададам! 90% нових книг в Оленки - українською мовою, а серед них половина, половина!!! - книги «Видавництва Старого Лева». А зі слів бібліотекаря, могло бути і більше, але була потреба у хрестоматіях і читанках, адже деякі дітки тут мають літнє навчання!
 
Тому я з дітьми з великим задоволенням подарувала бібліотеці книгу Джеремі Стронга «Гармидер у школі» з підписом автора і розповідями про незабутні хвилини спілкування з Джеремі. Тепер пані Гармидер оселиться на поличці цінних книг з «Найкращими друзями» Оксани Лущевської, «Федьком, прибульцем з Інтернету» Сергія Гридіна, «Дідом-Всевідом» Олександра Гавроша та іншими найкращими героями найкращих книг! А я забираю собі тверде переконання, що немає українців «своїх», «чужих» та «інших», а є українці, що прагнуть розвивати і розвиватися. І нехай з нашими книгами їх стає більше...
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage