Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Супергерої Джеремі Стронґа: кумедні і шляхетні
У кожного дитячого письменника є компанія друзів-супергероїв, яких зустрічали у реальному світі або ж понавигадували собі (і всім нам) на дозвіллі. Персонажі, які потрапили у книжку, мріють познайомитися з дітлахами, розказати їм свої історії, повеселитися і поспівпереживати разом. Сьогодні на нас чекає знайомство із героями чудового британського казкаря. Від текстів Джеремі Стронґа зазвичай голосно регочуть, тому не рекомендуємо читати, коли у сусідній кімнаті хтось дрімає. Кумедні, щирі, шляхетні і непередбачувані люди та домашні улюбленці додадуть безтурботності і завзятості, навіть якщо попереду довжелезний навчальний рік, а під ліжком важкий портфель із незробленими завданнями.
Чільне фото Express and Star
 
Домашній алігатор містер Хрумайло
 
Виявляється, алігатори бувають мирними і сумирними домашніми тваринами. Ну принаймі у книжці «Мій тато і зелений алігатор». Ніколасу пощастило: непередбачуваний батько приволік додому зеленого зубатого звірка розміром як диван! Розважлива мама в шоці, бо й так клопотів вистачає, має хоч хтось бути в навіженій сім’ї дорослим і відповідальним. Новий друг їсть подушки і поцупив пульт, хоча прямих доказів нема, але коли Хрумайло клацає пащекою, то в телевізорі перемикаються канали.
 
Тато запевняє, що крокодил вегетаріанець, та напруга в домі зростає. Комедійні ситуації, довгі суперечки чудово поєднуються із такими серйозними речами, як вміння посміятися над собою і порозумітися із близькими.
 
 
Собака Стрілка — ракета на чотирьох лапах
 
Реактивна, шалена і швидка Стрілка не з тих, хто буде чемно виконувати команди і дотримуватися правил. З нею ти не встигнеш занудьгувати, бо постійно потраплятимете у халепи. З рудою собацюрою із хвилястими вухами стається стільки пригод, що у Джеремі Стронґа вийшло аж чотири книжки: «Ракета на чотирьох лапах», «Розшукується Ракета на чотирьох лапах», «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах», «Ракета на чотирьох лапах під прикриттям».
 
Колись автор думав, що собаки – це приємні і чемні створіння, як його домашня улюблениця Люсі, аж доки друзі не попросили вигуляти їхніх псів-розбишак. Вони розбігалися хто куди, вперто ігнорували команди і звертання, намагалися заплутати Джеремі своїми повідками. Після виснажливого досвіду письменник вирішив, що має про це написати, аби попередити про клопоти і радощі, які чекають на господарів чотирилапих ракет.
 
 
Стародавній вікінг Сіґурд, який потрапив у сучасну Англію
 
Знаєте як буває: пливеш собі у човні з колегами-вікінгами, довкола море і туман, а потім хлюп – і випадаєш за борт. Від удару об скелі Сіґурд опинився у холодному морі, де його й лишили у непроглядному тумані. Він добрався до берега і вирушив сам-самісінький нападати на британське село, щоб хоч якось урівноважити нікудишній день. Але щось тут не так, чоловік потрапив у сучасну Англію, хай йому грець! Ось тут і починаються пригоди!
 
Переляканий Сіґурд шукає затишний сховок, щоб перепочити, і дім із зображенням вікінга здається йому чудовим варіантом. Байдуже, що табличка зі словами «Готель “Вікінг”, комфортабельні номери» в нього перед носом, у часи вікінга діяли зовсім інші правила, ніж у наші часи. Що ж чекає на нього – дізнавайтеся у книжці «Вікінг у моєму ліжку».
 
Кімнатні пірати  обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
 
 
Пірат Чорна Латка, що боїться моря
 
Що лишається, коли народився у піратській родині? Податися у пірати, бо до географів, моделей чи фермерів тебе не приймуть. І байдуже, що ненавидиш моря і боїшся води, особливо солоної. Чорна Латка із книжки «Кімнатні пірати» був приречений займатися ремеслом, яке передавалося з покоління в покоління.
 
Та коли прабабця залишила йому у спадок дім на суші, він з радістю там оселився і запросив у гості морських друзів. Чудернацька компанія займалася хатніми справами, на будинок вивісила піратський прапор, щоб попередити сусідів, і тримала напоготові мильну воду, щоб у разі нападу замочити ворога. Чорна Латка, звісно, був капітаном, бо любив командувати і міг перекричати будь-кого. Якщо ви полюбляєте дотепні розмови і небезпечні пригоди, гайда до нас на палубу, ой на вулицю Дельфінячу у дім №25.
 
 
Міс Гармидер — вчителька, яка працює на заміну
 
Обережно, після знайомства із міс Гармидер школярики почнуть просити у святого Миколая таку ж учительку. Жінка з книжки «Гармидер у школі» їздить на роботу на швидкій із мигалками, придумує всілякі веселощі і створює суцільний безлад, ой, точніше творчу атмосферу. Діти її обожнюють, виявляється, що навчання і реготання — чудове поєднання.
 
У пані Гармидер є прототип. Вгадайте, хто? Джеремі Стронґ власною персоною. Він вчителював у школі 17 років і міг серед уроку вивести учнів на вулицю, щоб роздивитися дощ зблизька, або принести на заняття шкірку змії: хтось із підопічних визначав її вид, хтось — малював, хтось — вигадував історію, а хтось — вимірював і проводив обчислювання. Хай ваша вчителька буде, як міс Гармидер, «набагато краща, ніж деякі птеродактилі, які трапляються школярам».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage