Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Смачного забагато не буває: три десерти від Енн Баррел
Такі холодні вечори – чудова нагода насолоджуватися читанням улюблених книжок, загорнувшись у теплий плед та смакуючи запашним какао та різними смаколиками. А щоб це процес був ще приємнішим, пропонуємо приготувати ці смаколики власноруч, і зібрали для вас трійку оригінальних рецептів від всесвітньо відомої Енн Баррел із книжки «Підкори свою кухню». Експериментуйте, насолоджуйтесь і неодмінно розділіть цю смакоту із найріднішими людьми Підморгує
 
 
 
Млинці з гарбузом і рікотою у грудкуватому яблучно-родзинковому соусі
Порцій – 4. Час приготування – близько 45 хв.
 
Інгредієнти: Для млинців – 2 склянки борошна для випічки, ¾ склянки цукру, 1 чайна ложка з гіркою розпушувача для тіста, ½ чайної ложки кориці, сіль, 1 склянка гарбузового пюре (можна консервованого), 1 склянка домашньої або магазинної рікоти, ¾ склянки незбираного молока, 1 чайна ложка ванільного екстракту, 4 великих яйця (відділити жовтки від білків), несолене масло (за потреби), цукрова пудра (за бажанням).
Для варення – 5 столових ложок несоленого масла, 4 яблука «Ґренні Сміт» (очищені та нарізані середніми кубиками, змішані з соком 1 лимона), ¾ склянки яблучного сидру, 1 ціла паличка кориці, 2 зірочки бодяну, ¼ склянки темно- або світло-коричневого цукру, 1 склянка кленового сиропу, 1 склянка золотистих родзинок.
 
Приготування: У великій мисці з’єднайте борошно, цукор, розпушувач, корицю і дрібку солі. Зробіть заглибину в центрі купки сухих складників і додайте в неї гарбузове пюре, рікоту, молоко, ваніль, яєчні жовтки і обережно перемішайте.
 
У середній мисці змішайте яєчні білки із дрібкою солі. Міксером або віничком збийте білки до міцних піків і пухкості. Гумовою лопаткою перекладіть третину білків у гарбузове тісто і обережно змішайте. Повторіть іще двічі, доки додасте у тісто всі білки. Зробити це слід ніжно, але швидко — щоб не витиснути повітря зі збитих білків. Саме в цьому секрет пухкості ваших млинців!
 
Поставте на середній вогонь млинницю. Коли вона розігріється, вкиньте один-два шматочки масла. Розтоплене масло розмастіть по млинниці, надлишок зітріть паперовим рушником. На змащену млинницю налийте ополоником тісто, щоб отримати млинці діаметром близько 7,5 см. Смажте до появи на поверхні бульбашок, які лускають і не затягуються (близько 5 хвилин). Переверніть млинці та засмажте другу сторону до золотистого рум’янцю. Додайте на млинницю масла і повторюйте доти, доки закінчиться тісто або всі наїдяться. Готові млинці тримайте в теплій пічці.
 
Для приготування варення розтопіть у великій каструлі масло на середньому вогні. Додайте яблука, сидр, паличку кориці, бодян і тростиновий коричневий цукор. Доведіть до кипіння і зменште вогонь, відтак тримайте на вогні, доки рідина зменшиться в об’ємі вдвічі. Додайте кленовий сироп і родзинки. Припускайте ще 3–4 хвилини, щоб згустити ще трохи.
 
Зніміть з вогню, вилийте на млинці, за бажанням ще посипте цукровою пудрою. Постарайтеся не переїсти Підморгує
 
 
«Капучіно панакота» з шоколадним соусом
Порцій – 4.  Час приготування – близько 30 хв. приготування і не менше двох годин охолодження.
 
Інгредієнти: Для панакоти – 4 листки желатину (або 7-грамовий пакетик порошкового желатину), 3 склянки вершків для збивання, ¾ склянки цукру, 2 столові ложки розчинної кави-еспресо, ½ стручка ванілі, ½ склянки кавових зерен у шоколаді (для прикраси).
Для шоколадного соусу – 120 г кондитерського шоколаду з вмістом бобів 55–62%, ¼ склянки кулінарних вершків для збивання, 2 столові ложки несоленого масла,  2 столові ложки світлого кукурудзяного сиропу.
 
Приготування: Занурте листки желатину для розм’якшення у маленьку мисочку холодної води. Із сухих вони стануть м’якими й нагадуватимуть текстурою величезну контактну лінзу. Візьміть такий листок у руки — відчуття казкове! Якщо ви берете для цього рецепту порошковий желатин, спершу розмочіть його у 2 столових ложках води, додайте до суміші, відтак продовжуйте, як звичайно.
 
У маленькій каструльці змішайте вершки, цукор і еспресо. Розріжте стручок ванілі вздовж з одного боку, розкрийте і вискребіть із нього насіння маленьким ножем. Покладіть насіння і стручок у каструльку. Збийте все разом.
 
Доведіть вершкову суміш до кипіння і негайно вимкніть вогонь. Витягніть розм’яклі листки желатину з води й витисніть з них надлишок рідини. Покладіть листки у каструльку і перемішайте все разом. Негайно вилийте вершкову суміш ополоником у 170-грамові керамічні форми та поставте в холодильник на 2–3 години або на всю ніч.
 
Аби приготувати шоколадний соус, налийте у маленьку каструльку на 2,5 см води і тобто доведіть до кипіння. У середній жаростійкій мисці з’єднайте шоколад, вершки, масло і кукурудзяний сироп. Поставте миску на каструльку з окропом (водяну баню). Зменште вогонь до мінімуму. Мішайте, доки шоколад розтопиться і всі складники добре з’єднаються. Зніміть з вогню і використайте негайно або відставте в тепле місце.
 
Виймаємо панакоту з форм: Налийте у маленьку каструльку на 2,5 см води і доведіть до кипіння, відтак вимкніть вогонь. Маленьким ножем пройдіться вздовж зовнішнього краю панакоти, щоб відділити її. Поставте кожну форму на 10 секунд у каструльку. Накрийте кожну форму маленьким блюдцем і переверніть, щоб вийняти панакоту з форм. Якщо не виходить, поставте форму в окріп іще на кілька секунд і спробуйте знову.
 
Для подачі полийте навколо панакоти шоколадним соусом і покладіть зверху кілька кавових зерен у шоколаді.
 
 
Рубінове грейпфрутове семіфредо з апельсиново-манговим салатом
Порцій – 6-8. Час приготування – близько 45 хв. приготування і не менше 5 годин заморожування.
 
Інгредієнти: 8 жовтків і 1 білок великого яйця, 1¼ склянки плюс 2 столові ложки цукру, морська сіль, 1 склянка мигдальних пластівців, 2 склянки ХОЛОДНИХ кулінарних вершків для збивання, натерта цедра і сік 1 грейпфрута (близько ½ склянки соку), 2 апельсини, почищені, потрібна лише соковита м’якоть, 1 стигле манго (без шкірки і кісточки, наріжте кубиками 2,5 см завбільшки), ½ пучка свіжої м’яти (листки наріжте «шифонадом»).
 
Приготування: Приготування цього десерту займає багато часу, тож заплануйте його заздалегідь. До того ж у вас, напевне, залишиться зацукрований мигдаль: сховайте його у герметичну посудину на майбутнє (це чудовий солодкий перекус!).
 
Розігрійте пічку до 175°C. Постеліть на дно дека силіконовий килимок або пергаментний папір. У маленькій мисці змішайте яєчний білок, 2 столові ложки цукру і дрібку солі. Ручним електричним міксером збийте білок у високу піну. Додайте мигдалеві пластівці та струсіть, щоб добре вкрити їх білком. Викладіть мигдаль на підготовлене деко рівним шаром. Запечіть упродовж 12 хвилин до потемнішання. Витягніть із пічки і дайте охолонути 4–5 хвилин, відтак лопаткою відділіть горіхи від килимка. Горіхи стануть кристалічними і хрусткими. Охолодіть їх повністю.
 
Вистеліть хлібну форму харчовою плівкою, залишивши побільше її з країв, щоб мати змогу закрити форму згори. На дні форми розкидайте зацукрований мигдаль рівним шаром. Відставте вбік.
 
Влийте ХОЛОДНІ вершки у велику миску і збийте їх ручним міксером Поставте в холодильник.
 
У великій жаростійкій мисці змішайте залишок цукру, жовтки, дрібку солі, цедру і сік грейпфрута. Збийте все в однорідну, трохи пінисту масу (2–3 хвилини).
 
Налийте у середню каструлю на 2,5 см води і доведіть до кипіння. Поставте миску з жовтками на каструлю, зменште вогонь до середнього і збивайте суміш далі до світлого кольору й пухкості (5–6 хвилин). Задля певності користуйтеся термометром для карамелі — температура яєчної суміші повинна бути близько 77°C.
 
Зніміть миску з каструлі та збийте яєчну суміш міксером, доки вона збільшиться вдвічі в об’ємі, стане дуже світлою, повітряною, а дно миски буде прохолодним на дотик.
 
У три прийоми з’єднайте збиті вершки з яєчною сумішшю. Зробіть це швидко, але обережно. Постарайтеся не витиснути повітря з вершків. Коли заготовки буде з’єднано і суміш стане однорідною, перекладіть її у підготовлену хлібну форму та накрийте зверху плівкою.
 
Покладіть форму в морозильник НЕ МЕНШЕ, НІЖ на 4–5 годин або на ніч, а ще краще на пару днів. Перед подачею змішайте в середній мисці апельсини та їхній сік із ман-го. Витягніть форму з морозильника, розгорніть плівку і викладіть семіфредо на таріль. Наріжте скибками 2,5 см завтовшки і розкладіть по тарілках.
 
Додайте в апельсиново-манговий салат м’яту і прикрасьте шматочками фруктів. Подавайте одразу ж. Смачного!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage