0(800) 501 508
 
Цілодобово
Кошик 0 грн

Блоги

по:
В період з:
Автор
Смачне літо: найкращі десерти від Джеймі Олівера
Що ще може подарувати гарний настрій та насолоду спекотного літа, як не смачний десерт? Фруктова випічка, ягідне морозиво, шоколадне фондю… Мммм. Пропонуємо п’ять яскравих рецептів смаколиків від відомого британського кулінара, автора книжок «Готуємо з Джеймі» та «Смачні страви за 30 хвилин» Джеймі Олівера. Готуємо й насолоджуймося літом на повну ;)
 
 
Фруктовий десерт
 
Інгредієнти: 18 спілих слив або суміш будь-яких кісточкових (наприклад, нектарин чи абрикос), 1 ч. ложка ванільного екстракту, 2 ст. ложки з вершком цукру, 1 апельсин, 1 паличка кориці, за бажанням: кілька ст. ложок бренді, 500 мл якісного ванільного морозива.
 
Приготування: Розріжте сливи навпіл, виберіть кісточки і викладіть на ще одне велике деко, посипте 1 ч. ложкою ванільного екстракту та 2 ст. ложками з вершком цукру. Зріжте цедру з ½ апельсина і розкладіть поверх слив. Видушіть сік з цілого апельсина. Додайте розламану надвоє паличку кориці. За бажанням влийте трохи бренді. Поставте в духовку на нижній рівень. Десерт буде готовий приблизно через 15 хв. Якщо сливи набули ніжного, соковитого вигляду — можете виймати з духовки. Якщо ж ні — залиште в духовці ще на якийсь час.
 
 
Йогуртове морозиво з медовим манго
 
Інгредієнти: 500 г заморожених шматочків манго, 2 ст. ложки рідкого меду, 1 лайм кілька листочків свіжої м’яти, 250 г натурального йогурту, 6-8 маленьких вафельних стаканчиків для морозива, трохи якісного темного шоколаду (70% какао) для натирання.
 
Приготування: Вкиньте заморожені шматочки манго в кухонний комбайн, додайте 2 ст. ложки меду, сік з 1 лайма, трохи листочків м’яти та 250 г йогурту і змеліть на однорідну масу. Поставте отриману масу в морозилку.
 
 
Тарт-татен з грушами
 
Інгредієнти (на 4 порції): 100 г дуже дрібного цукру, 1 стручок ванілі, прорізаний вздовж, насіння вилучити і зберегти, 3 міцні, трохи недостиглі груші, очищені, без серцевини, натерті лимонним соком, 20 г несоленого масла, ½ чайної ложки тертого імбиру, жменя підсмажених мигдалевих пластівців, 250 г замороженого листкового тіста, 1 велике яйце, 1 чайна ложка молока, кілька листочків свіжого чебрецю.
 
Приготування: Розігрійте пічку до 190°C. Покладіть цукор, стручок ванілі та 100 мл води у 20-сантиметрову жаростійку сковорідку з товстим дном і доведіть до кипіння. Потримайте на вогні, доки сироп загусне і перетвориться на гарну темно-брунатну карамель. (Готуючи карамель, в жодному разі не перемішуйте її: це може змінити властивості цукру. Тож тримайте себе в руках!)
Розріжте кожну грушу на 6 клинців. Покладіть їх у карамель і струсіть сковорідку, щоб груші добре вкрилися нею. Вмішайте масло і потримайте на вогні ще 5 хвилин, щоб одержати густий масляно-карамельний соус. Обережно зніміть з вогню і посипте згори імбиром і мигдалем.
 
Розкачайте листкове тісто до товщини монети й виріжте з нього круг приблизно такого ж розміру, як ваша сковорідка, щоб він затишно влігся в неї. Змішайте яйця з молоком, покладіть тісто на груші, підіткніть з боків і змастіть його зверху яєчно-молочною сумішшю. Поставте сковорідку в розігріту пічку приблизно на 20 хвилин, доки тісто стане золотистим згори, відтак витягніть із пічки й відставте вбік для охолодження. Щоб перевернути тарт-татен, обережно накрийте його зверху тарілкою і, надівши кухонну рукавицю, покладіть на тарілку руку. З максимальною обережністю (внизу сковорідки багато гарячої рідкої карамелі!) швидко переверніть усю «конструкцію» тарілкою донизу. Подавайте негайно, посипавши листками чебрецю.
 
 
Шоколадне фондю
 
Інгредієнти: 1 плитка (100 г) якісного чорного шоколаду (70% какао), 1 ч. ложка ванільного екстракту, 100 мл молока, 4-6 жмень суміші різних фруктів.
 
Приготування: Поламайте шоколад в обгортці, розгорніть і вкиньте в мисочку для мікрохвильовки, додайте ванільний екстракт, щіпку солі й молоко. Поставте в піч і увімкніть її на 1½ хв. на повну потужність. Вийміть, дайте кілька секунд постояти, перемішайте, поставте в піч ще на 1 хв. на повну потужність. Тим часом поріжте фрукти на шматочки чи дольки і викладіть на тарілку. Вийміть шоколад з мікрохвильовки і розмішуйте, поки шматочки повністю розтануть. Подавайте фондю разом з фруктами.
 
 
Ягідне морозиво
 
Інгредієнти: 500 г суміші заморожених ягід, 150 г свіжої чорниці, 3-4 ст. ложки рідкого меду, 500 г натурального йогурту, кілька гілочок свіжої м’яти.
 
Приготування: Дістаньте з морозилки попередньо поміщені туди склянки й заморожені ягоди. Порівну всипте у склянки свіжі чорниці. Влийте у чашу комбайна мед та йогурт, вкиньте листочки м’яти і перемеліть. Всипте заморожені ягоди і ще раз добре перемеліть. Вигорніть йогуртово-ягідну суміш у склянки поверх чорниць і подайте до столу. Смачного!
 
 
Вам може бути цікаво
Андрій Бачинський: угода з дияволом є у львівських архівах
А ви знали, що Моцарт був… львів’янином?
Еліна Свенцицька: «Ці вірші - це листи з Донецька, який є в моєму серці»
AIR ГОГОЛЬFEST разом зі Старим Левом у Вінниці
Музей Гемінґвея на вашій книжковій поличці
«Бойня номер п’ять» Курта Воннеґута (Уривок)
stary_lev Стежити
дописів читачів