Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нікітюк Зоя
Сімейні книжкові посиденьки напередодні Різдва
Час напередодні Різдва – це смачні напої з пряними солодощами, теплі посиденьки з рідними, тематичні видання, які допомагають повірити, що дива поруч. Ми підібрали для вас книги, які ідеально підходять для сімейних книжкових посиденьок!
 
«Снігова сестричка», Мая Люнде
 
Книга норвезької письменниці – знахідка для книгоманів, які люблять скандинавських авторів. Обкладинку, що нібито зроблена з червоної тканини із золотими вкрапленнями, приємно тримати в руках. А від ілюстрацій Лізи Айсато дух захоплює. Захоплює і сама історія «Снігової сестрички», де з кожної сторінки віє різдвяною атмосферою.
 
Головний герой твору – Юліан, який народився на Святвечір і цьогоріч йому виповниться десять. Найпрекрасніший день у році для нього – Різдво. Він любив слухати звуки цього свята: дзеленькіт янгольських дзвіночків на камінній полиці, потріскування дров у каміні, записи пісень, які завжди вмикала мама. Любив і смачні аромати головного зимового свята: пахощі ялинової глиці, ладанки, імбирних пряників, мандаринок, кориці, какао, найгарніші пахощі на світі. Обожнював і ранкове привітання «Вітаємо з днем народження, гарного Різдва, наш різдвяний хлопчику, ходімо снідати й пити какао!». Так було із року в рік. Але цього грудня все змінилось…
 
  
«Янгол в домашніх капцях», Ольга Свідерська
 
Грудень – місяць, коли ми самі намагаємось стати янголом для когось, і очікуємо янголяток у гості. Дебютна книжка Ольги Свідерської про те, що «Янголи-охоронці завжди поруч. Все знають про нас. Допомагають мовчки. Ніжно втішають. Лагідно оберігають. Але ніколи не турбують без потреби». Її оповідання про віру й Творця, який може зробити неможливе: «хто не вірить у неможливе, не заважайте, будь ласка, тим, хто це неможливе здійснює... Лише внутрішнє бажання породжує відгук зовнішнього середовища.... Творець має знати, що ти дійсно хочеш допомоги. Головне – не стомитися вірити».
 
«Маленька книжка про любов», Ульф Старк
 
Дитяча книга шведського письменника – ще одне свідчення того, що скандинавські автори завжди створюють емоційно теплі, трохи сумні, але водночас святкові твори. І роблять це так зворушливо!
 
Батько Фреда на війні, вони з мамою у скрутному становищі, тому не можуть дозволити собі традиційних атрибутів Різдва. Але малий хлоп’яга не втрачає надії на диво! Чи не підведе віра?
 
«Маленька книжка про любов» – маленька за обсягом, проте дуже велика за змістом. Вона про те, що «любов – це вагоме слово», про романтику зимових свят, про нашу потребу в обіймах і сум за рідними. «Шведському дідусеві» вдалось написати книгу, аби «дитина, коли читатиме, не бачила в ній дорослого, який їй про щось говорить, а бачила тільки себе і свій світ».
 
 
«Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу», Мік Вікінг
 
Різдвяна пора – час, коли у повітрі витає аромат щастя. І так хочеться, аби він ніколи тебе не полишав. Автор – директор Інститут дослідження щастя у Копенгагені. Його країна з року в рік очолює рейтинг найщасливіших країн світу. Тому й не дивно, що Вікінг написав книгу, за допомогою якої можна дізнатись секрети щастя данців та з’ясувати, як у подібному стані перебувати якомога частіше.
 
Мік Вікінг дійшов висновку, що рівень щастя неможливо виміряти – це занадто суб’єктивний стан. Але у Світовому звіті ООН із дослідження щастя (так, навіть такий існує) вказано шість показників, які впливають на його рівень. Спілкування й добрі справи – одні із найголовніших. Адже самотність нерідко вбиває щасливе відчуття, а соціальні мережі – це ілюзія спілкування, в ній насправді немає близькості. «Припинення користування фейсбуком призводить до збільшення соціальної активності та задоволення суспільним життям», – наполягає автор.
 
Книга ще раз доводить, що людина потребує іншу людину, внутрішнього тепла й доброти. Різдвяний час – ідеальний для спілкування і добрих справ. Чи не так?
 
«Велика книга різдвяних ігор», Клаудія Бордін
 
«Коли уся сім’я побачила книгу, всі були у захваті. Все неймовірно продумано. А які приємні дрібнички у книзі! Видання дуже яскраве й гарне», – такі відгуки батьків щодо новинки «Видавництва Старого Лева». Також погоджуюсь із подібними коментарями, бо книга нагадала мені про моє дитинство й настільки ігри у сімейному колі. Шкода, що тоді не було таких гарно оформлених видань.
«Велику книгу різдвяних ігор» намалювала художниця Клаудія Бордін, яка свого часу вчила малювати дітлахів початкової школи. Нині вона не тільки працює ілюстратором, а й займається виготовленням весільних запрошень, переносить свої художні ідеї на одяг, а чимало робіт Клаудії можна побачити на її сторінці в Інстаграмі.
 
Книга дійсно велика, аби всій сім’ї було зручно грати. І дійсно різдвяна: тут і фабрика подарунків, і збір інгредієнтів для випічки різдвяного пудингу, і участь у перегонах із перешкодами, щоби дістатися помешкання Санти. Тож варто відкласти телефон чи улюблену книгу, зібратись усією сім’ю і зіграти в одну з восьми ігор «Великої книги різдвяних ігор». Святковий настрій забезпечено й гарні спогади теж – діти будуть згадувати цей душевний час у компанії найближчих. Дорослі – також!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage