Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Шість швидких «перекусів» від Джеймі Олівера
 
Більшість дієтологів рекомендують харчуватися  5-6 разів на день, при цьому невеличкими порціями. Проте не завжди вдається знайти час для приготування їжі. Відомий британський шеф-кухар, автор книги «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі», що вийшла українською у «Видавництві Старого Лева», Джеймі Олівер має безліч ідей приготування смачних і корисних «перекусів» нашвидкуруч.  Голодним не залишиться ніхто :)
 
Класичний ґвакамоле
 
Час на приготування: 10 хвилин
 
Інгредієнти: ½ невеличкої червоної цибулі, 1-2 свіжих червоних перців, 3 стиглих авокадо, 1 пучок свіжого коріандру, 6 стиглих помідорів чері, сік з 2-х лаймів, оливкова олія, морська сіль, мелений чорний перець.
 
Видаліть насіння з перців. Дрібно наріжте всі інгредієнти (або змішайте в блендері), додайте столову ложку оливкової олії і сіль з перцем за смаком. Якщо любите більш гострі страви, можна замість червоного перцю покласти перець чилі. 
  
 
 
 
 
 
Омлет з капустою, рікотою і гарбузом
 
Час на приготування: 20 хвилин
 
Інгредієнти: 2 великих яйця, кілька листів капусти або салату, 2 столові ложки сиру Рікота (або іншого м'якого сиру), 150 г запеченої м'якуші гарбуза, оливкова олія, пармезан.
 
Збийте яйця. Додайте до них сир, подрібніть листя капусти і гарбузову м'якуш. Перемішайте ці інгредієнти в блендері. Налийте в сковорідку трохи оливкової олії, викладіть суміш у сковорідку, готуйте декілька хвилин, поки на краях з`являться бульбашки і суміш стане золотистою. Посипте тертим пармезаном і поставте в духовку на 3-5 хвилин, обравши функцію грилю (або продовжіть готувати на сковороді до появи золотистої скоринки).
 
 
 
Класична томатна сальса
 
Час на приготування: 20 хвилин
 
Інгредієнти: 6 стиглих помідорів, 1 великий пучок свіжого коріандру, 1 цибулина, 2 свіжих перці халапеньо або 1 зелений перець чилі, 1 великий зубчик часнику, сік з 2-х лаймів, оливкова олія першого віджиму, морська сіль, мелений чорний перець.
 
Готувати так само як і  ґвакамоле. Змішавши, залиште суміш на декілька хвилин  настоюватися.
 
 
 
 
 
 
 
 
Прості млинці
 
Час на приготування: 35 хвилин
 
Інгредієнти: Для млинців: 350 г борошна (+ 1 чайна ложка розпушувачу), морська сіль, 350 г натурального йогурту.
Для часникової олії: 2 зубчики часнику, свіжі трави (петрушка, естрагон, базилік, кріп), 40 г вершкового масла.
Покладіть всі інгредієнти для млинців в одну миску, змішайте ложкою, потім вимісіть тісто чистими руками. Це не традиційний рецепт хлібу, тому не обов'язково ретельно його замішувати, головне, щоб тісто стало однорідним. Накрийте миску з тістом рушником і відставте.
 
Розчавіть часник, наріжте дрібно зелень (або подрібніть часник і зелень в блендері). Потім розтопіть масло в каструлі, додайте туди суміш з часнику і зелені та відставте.
 
Тісто розділіть на 6 рівних за розміром частин. Спочатку розтягніть тісто руками, потім розкачайте качалкою (повинні вийти млинці товщиною в 2-3 мм). Кожен млинець надріжте по центру (по 6 невеликих надрізів на кожному). На сильному вогні обсмажуйте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Змастіть їх часниковим маслом і подавайте до столу.
 
Мафіни з батату (або гарбуза)
 
Час на приготування: 50 хвилин
 
Інгредієнти: оливкова олія, 600 г солодкої картоплі або ½ маленького гарбуза, зелена цибуля (4 пагони), 1-2 червоних перці, 6 великих яєць, 3 столові ложки сиру, 250 г борошна грубого помелу з додаванням розпушувачу, 50 г пармезану, 1 столова ложка соняшникового насіння, 1 столова ложка маку.
 
Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте форми для випічки. Очистіть батат або гарбуз і натріть на тертці. Дрібно наріжте цибулю, перець. Збийте яйця, додайте до них сир і борошно, а також тертий сир. Приправте морською сіллю і чорним перцем. Змішайте всі інгредієнти. Рівномірно розділіть отримане тісто по формах, посипте маком і насінням,  печіть в духовці протягом 45-50 хвилин.
 
Білий смузі
 
Час на приготування: 10 хвилин
 
Інгредієнти: 1 банан, 250 мл молока, 3 столові ложки меленого мигдалю, 1 столова ложка рідкого меду.
 
Змішайте всі інгредієнти в блендері або кухонному комбайні в  однорідну масу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage