Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Що шукати на Book Forum: художня література для дітей
15-19 вересня Старий Лев чекає на вас на 28 BookForum у Львові – із безліч чудових новинок для дітей і дорослих та насиченою програмою подій! А поки ми чекаємо на початок цього книжкового свята, радимо вам найцікавіші новинки видавництва для дітей і підлітків, якими варто поповнити домашню бібліотеку!
 
3-5 років
 
 
«Осінні віршики»
 
На сторінках цієї новинки ви знайдете сезонні поезії від сучасних українських авторів з ілюстраціями українських художників! Осінь — це коли мама-ведмедиця вкладає ведмежатко спати, коли кишені повні осіннячка-насіннячка, коли дощик танцює по дахах, туман осідає у місті, гілки обважніли від яблук, а садом збирає листя їжачок… Про це і та інші осінні принади у новій збірці дитячих віршиків.
 
Серед авторів збірки: Іван Андрусяк, Андрій Бочко, Тетяна Винник, Галина Кирпа, Дмитро Лазуткін, Ірина Лазуткіна, Оксана Лущевська, Наталка Малетич, Вікторія Ніколенко, Олександра Орлова, Слава Світова, Андрій Содомора, Марія Титаренко, Любов Шостак. Упорядниця: Анастасія Єфремова.
 
Серед ілюстраторів збірки: Євгенія Гайдамака, Альбіна Колесніченко, Марта Кошулінська, Наталія Кудляк, Анна Ломакіна, Наталія Олійник, Юлія Пилипчатіна, Катерина Сад, Наталя Чорна. 
 
 
 
 
«Найщасливіше Левеня», Олександр Шатохін
 
У спекотній Африці живе Левеня, яке мріє бути музикантом. Але Тато-лев проти, адже вважає, що Левеня має стати царем звірів. А для цього мусить навчитися грізно гарчати, а не грати і співати. Невже Левеняті доведеться відмовитися від власної мрії?
 
«Найщасливіше Левеня» нагадує, що мрії — це важливо. Треба вміти відкидати слово «повинен», яке часто тяжіє над нами, і робити те, від чого стаєте щасливими. Книга розповість і про любов до музики, і про відстоювання власних мрій, і про вміння порозумітися з іншими. А завдяки яскравим ілюстраціям, діти повертатимуться до цієї книжки багато-багато разів.
 
 
 
 
 
 
 
 
«Яків і мокрий вечір», Катерина Міхаліцина
 
Дощовий черв’як Яків вибрався з нірки у гарному настрої і поповз шукати собі вечерю. Та дорогою йому трапилися заплаканий равлик, мокрички, метелик і жук-олень. Яків навіть розсердився, бо не міг зрозуміти, чому вони плачуть. Але невдовзі й самому Якову зібралося на сльози.
 
Книжка «Яків і мокрий вечір» допоможе дитині зрозуміти, чому ми іноді плачемо і що плакати — зовсім не соромно. Завдання наприкінці допоможуть дітям осмислити власні емоції та зрозуміти почуття інших.
 
 
 
 
 
 
6-9 років
 
 
 
 
«Е-е-есторії екскаватора Еки», Вікторія Амеліна
 
Ека — маленький екскаватор. Але пригоди в нього великі, часом — світового масштабу. Він, мов справжній супергерой, може занапастити чи врятувати світ. Ека любить розповідати про свої дивовижні пригоди: як вичерпав ковшем пів моря, як зірвав із неба зірку, як ледь не викрав айсберг у Антарктиді. Ека дуже хоче бути корисним. То святому Миколаю допоможе, то скелет динозавра в музей привезе, то врятує від знищення улюблений парк. Можливо, як відомий барон Мюнхгаузен, Ека трішечки перебільшує у своїх е-е-есторіях? Але на те вони й «Е-е-есторії екскаватора Еки» — кумедні історії найбалакучішого екскаватора в світі.
 
 
 
 
 
 
 
«Таємниця Життя і смерті», Світлана Ройз
 
Дитина підростає і вперше у своєму житті усвідомлює людську смертність, зокрема і власну. Прийняття теми смерті, переживання її – одна із важливих криз у житті дитини. Без нього неможливе гармонійне дорослішання. Але це усвідомлення може дуже травмувати дитину, особливо якщо ця тема, досить табуйована в нашому суспільстві, так і залишиться непроговореною.
 
 Книжка відомої дитячої психологині Світлани Ройз «Таємниця Життя та смерті» – це власне спосіб, у який можна проговорити з дітьми цю непросту тему, щоб уникнути страху і навчитися щодня святкувати Життя. Книга – практикум – роздуми призначена для читання батьків з дітьми від 4,5 років.
 
 
 
 
 
«36 і 6 котів-рятувальників», Галина Вдовиченко
 
Пригоди 36 і 6 котів продовжуються! Цього разу невгамовні хвостаті герої створюють котячу рятувальну службу. Коти виїжджають на виклики, проте відчути себе справжніми рятувальниками їм не вдається. Їх переслідує невдача за невдачею: то витягають з автомата з чіпсами єнота, який не вважає себе потерпілим, то вихоплюють з-під коліс на швидкісній трасі загублений кимось пакунок із сухим кормом, та замість подяки отримують звинувачення у крадіжці…
 
Під час чергового виклику загадково зникає Коментатор-Чорний кіт. Поки друзі скрізь його розшукують, у місті розгортається кампанія з дискредитації котів-рятувальників. Чи вдасться котам вибратися з халеп і небезпек, які на них чигають звідусіль, – читайте у цікавій і динамічній історії з чудовими ілюстраціями Наталки Гайди.
 
 
 
 
«Джуді Муді та список бажань», Меґан МакДоналд
 
Усі знають, що Джуді Муді — королева списків! Але такого списку, як у бабусі Лу, вона ще не мала — списку останніх бажань, які варто здійснити, поки не зіграєш у ящик! Надихнувшись, Джуді береться складати власний список того, що хоче втілити до четвертого класу: про­крутити колесо, покататися на коні, побувати у справжній Антарктиді й не тільки... Та чи встигне вона це здій­снити і що буде, коли бабуся Лу виконає все заплановане зі свого списку?.. Читайте у нових пригодах невгамовної Джуді!
«Аліса Андерсен і все, чого ти не знаєш (і добре)», Турюн Ліан
 
Це завершальна книжка з серії норвезької письменниці Турюн Ліан про сором’язливу восьмирічну дівчинку, якій постійно доводиться долати власні страхи.
 
Аліса з родиною відпочиває у літньому будиночку, вона рада залишитися наодинці з книжкою, проте іноді таки доводиться ходити на велелюдний пляж. Серед незнайомців дівчинка почувається вкрай ніяково, аж доки не зустрічає когось, хто трішки схожий на неї саму. І, здається, закохується…
 
10-12 років
 
 
 
«Мирослава та інші з нашого двору», Ольга Купріян
 
Ця кумедна і щира повість для юних читачів письменниці Ольги Купріян – про всі ті дива і перипетії, що трапляються з нами тільки в дитинстві, коли тобі десять і канікули — це ціле життя тривалістю в літо!
 
Микита і Мирослава дружать, сваряться і знову миряться, вчаться заробляти свої перші гроші, вигуляючи песика баби Соні чи маленьку Злату, намагаються викликати Гумову Дупу... А ще проживають разом усі радощі та сум і вміють насолоджуватися малим — як-от клаптиком літака «Мрія» у небі!
 
 
 
 
 
 
 
«Ґарґантіс», Томас Тейлор
 
Пригоди Гербі та Вайолет продовжуються у другій книжці в серії «Легенди Морського Аду» британського дитячого письменника Томаса Тейлора.
 
Що за гігантська тінь ховається серед блискавок поміж штормових хмар, які потужною бурею накрили містечко? Невже Ґарґантіс повернувся? Тисячу років тому він ледь не стер Морський Ад з лиця землі. Та на місто знову зійшла страшна буря, і рибалки подейкують, що монстр з давніх легенд повернувся! Хтось пробудив могутню штормову істоту. А в готелі «Ґранд Наутілус» знову відбуваються загадкові події. Гербі й Вайолет певні, що все це якось пов’язано…
 
 
 
 
 
 
 
«Світ у вулкані. Дощ-убивця», Ольга Максимчук
 
У другій частина «Світ у вулкані» пригоди улюблених героїв продовжуються! Близнята Сонька і Марко Бруми та їхній однокласник Агава Мідний змушені боротися зі злом у реальному світі, який поступово заполоняють Сірі. Спочатку це огидна математичка Какунція, а потім ще й Сірий Кінь, який прибігає на шкільне подвір’я і нищить усе навколо. Також він намагається вбити стареньку Варвару — бабусю, з якою здружилася Сонька. Адже бабуся володіє таємними знаннями про фантастичні країни, де побували Марко, Сонька й Агава.
 
Одного дня Варвара зникає, і діти розуміють, що повинні врятувати її. А ще — звільнити від Сірих рідне місто, у якому поселився страх і люди перестали сміятися. Чи вистоять діти у двобої Добра і Зла, читайте у заключній книжці дилогії Ольги Максимчук.
 
 
 
 
13-15 років
 
 
 
 
«Клуб червоних кедів. Неймовірний тиждень», Ана Пунсет
 
П’ята частина про пригоди «Клубу червоних кедів» чекає на вас!
 
Що може бути кращим за відпочинок з найближчими друзями в горах? Подруги з «Клубу червоних кедів» цілий тиждень живуть посеред лісу в гірському хостелі. Удень Лусія вчиться спускатися на лижах, а ввечері з подругами досліджує будинок, де вони оселилися. Окрім них тут мешкають учні з іншої школи. Лусія знайомиться з хлопцем, який змушує її серце битися частіше. Залишилося тільки з’ясувати, що пов’язує його з красунею-­білявкою, яка стала для дівчат з «Клубу червоних кедів» затятим ворогом. Попереду лижні спуски, нові пригоди, а для когось — можливо, й нові романтичні стосунки.
 
 
 
 
 
 
 
«У світлі світляків. Там, де тиша», Ольга Войтенко
 
Що ж трапилося з героями книг «На порозі ночі» та «Пошуки відправника» — дізнавайтеся на сторінках заключної частини трилогії «У світлі світляків»!
 
У безмежно темному і засніженому світі загубити одне одного дуже легко. Та що там, у цій темряві можна загубити навіть самого себе. Вирушаючи у подорож, Єва-Ліза, Тім, Анна та Нік хочуть лише одного — знайти Макса. Та чи можливо знайти когось, коли не знаєш, де шукати, а супроти тебе — сама безмежність? Водночас чи можна залишатися на місці, коли десь далеко, там, де тиша, неодмінно мають бути відповіді? Щоправда, можливо, зовсім не ті, яких сподіваєшся...
 
 
 
 
 
 
16+ років
 
 
 
«Ел і Ева», Надя Біла
 
Шістнадцятирічний Ел живе життям цілком звичайного американського підлітка. Він нічим не вирізняється у школі, а після уроків зависає з другом або підпрацьовує в кінотеатрі. Закохується без взаємності у недосяжних красунь та переймається вступом до універу. Батьки Ела розлучені, у кожного давно нова родина: у тата – в Україні, в мами – у США. Приїхавши до тата на канікули, Ел знайомиться з Евою – своєю «новою сестрою».
 
П’ятнадцятирічна Ева – дівчинка-вогонь, яскрава та імпульсивна. Тусується з рокерами, зависає в барі «Бочка» і кохає дорослого чоловіка: музиканта, звичайно. Ел і Ева – пізнають життя, дорослішають, помиляються, вчаться дружити, спілкуватися, переживають перші закоханості і перші життєві труднощі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage