Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Що читати влітку: 5 книг від Білла Ґейтса
Традиційно на початку літа засновник та керівник корпорації «Microsoft» Білл Ґейтс називає кілька книг, які неодмінно слід прочитати кожному цієї теплої пори. Цьогоріч у топ-5 потрапили мемуари відомого коміка та актора, розповідь про пересадку серця та біографія одного з президентів США.
 
 
«Цього року я виявив, що мене більше, ніж зазвичай, привабили книги, які спонукають вийти назовні (і я не маю на увазі вийти на свіже повітря), - пише у своєму блозі Ґейтс. -  Книги з цьогорічного літнього списку читання виштовхнули мене з мого власного досвіду, і я дізнався деякі речі, що проливають світло на те, як наш досвід формує нас і куди рухається людство». Ось ці книги:
 
«Народжений злочинцем» – автобіографічна книга південноафриканського коміка та актора Тревора Ноя. Народжений у змішаній родині, де мати – південноафриканська жінка, а батько  - швейцарець, Тревор не зміг віднести себе до жодної спільноти. Заборона міжрасових стосунків лише загострила ситуацію та утруднила шлях до гідного життя, адже, народившись у такій родині, він одразу став злочинцем.
 
 
Інша книга серед рекомендованих – «Серце» Майліс де Керангаль. Книга розповідає історію трансплантації серця: в аварії гине юнак, батьки якого вирішують пожертвувати серцем сина. «Але сюжет є вторинним на противагу силі слів і персонажів. У книзі використана прекрасна мова, що глибоко з'єднає із людьми, котрі можуть бути в історії лише кілька хвилин», - пише Ґейтс.
 
«Сільська елегія» Дж. Д Венс – книга, що здавалося б мала акцентувати на житті в бідності, є насправді історією хоробрості юного Венса. Зростаючи у бідній родині та будучи вихованим бабусями і дідусями, адже батько покинув сім`ю, а мати не проявляла до сина особливої уваги, він все ж збіг вступити у Єльську юридичну школу. Це мемуари Венса про аппалачівські цінності у його вихованні та їх зв'язок з соціальними проблемами рідного міста.
 
 
«Коротка історія завтрашнього дня» Ювал Харарі – провокативний погляд на те, що чекає на людство, коли воно досягне своїх головних цілей – від гідного життя до позбавлення від хворіб та припинення війн. Харарі роздумує про те, як принципи, що організували сучасне суспільство, зазнають величезних зрушень у ХХІ столітті і які це матиме наслідки для людського життя.
 
Завершує п`ятірку книг біографічна розповідь 39-го президента США Джиммі Картера під назвою «Повноцінне життя». Книга прокладе шлях від дитинства автора у сільській місцевості штату Джорджії, в будинку без води та електроенергії, до президентського крісла у Білому домі. «Хоча більшість історій трапилися у минулі десятиліття, «Повноцінне життя» є актуальним в еру, коли довіра громадськості до політичних діячів та інституцій є низькою», - пише про книгу Білл Ґейтс.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage