Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Що читати? Топ-12 від Ернеста Гемінґвея
 
У 1934 році письменник-початківець Арнольд Семюельсон приїхав у Флориду, щоб навідати Ернеста Гемінґвея, тоді вже відомого автора. Гемінґвей був зворушений цим візитом, і на згадку вручив Семюельсону перелік із 12 книг, які, на думку Гемінґвея, повинен прочитати не лише письменник, а й будь-яка людина, яка себе поважає та прагне розвиватися. Сьогодні, у День народження майстра, цей список перед вами:
 
«Блакитний готель» Стівена Крейна – дуже глибоке оповідання американського письменника, у якому він піднімає такі теми, як відповідальність, моральність, відповідність чи невідповідність очікуванням і реальності тощо. Цей, на перший погляд, простий твір, залишає по собі цілу низку тем для роздумів.
 
«Шлюпка у відкритому морі» - ще один твір Стівена Крейна, у якому розвивається історія моряків після кораблетрощі. Ця історія стосунків людей та ставлення до природи, історія про дружбу, підтримку, співпереживання та допомогу, не залишить байдужим нікого. 
 
«Мадам Боварі» - відомий роман Гюстава Флобера про життя заміжньої жінки Емми Боварі, яка втомилась від буденності  та шлюбу і прагне змін та пригод. 
 
У перелік також увійшла збірка новел Джеймса Джойса «Дублінці». Дублін для Джойса був символом вад тогочасного життя. Корупція, культурна відсталість, лицемірство тощо – висміювання цих гріхів суспільства і лягло в основу творів письменника.  
 
Гемінґвей включив у свій топ-12 і знаменитий роман Стендаля «Червоне та чорне» - історію соціального росту Жульєна Сореля, на фоні якої письменник розкриває всі особливості тогочасного французького суспільства. 
 
«Тягар пристрастей людських» Вільяма Сомерсета Моема – твір, який змушує  замислитись над світлими та темними сторонами людської душі. Також у цій книзі письменник відкриває читачам і свою душу.
 
Роман «Анна Кареніна» Льва Толстого вважають однією із найбільш пристрасних та палких історій кохання. Книга пережила безліч театральних постановок та екранізацій.
 
Ще один твір Льва Толстого, який відзначив Гемінґвей, - «Війна і мир». Ця книга показала життя людей на тлі війни. Історія, яка розкриває теми відданості батьківщині, любові, вірності й місця людини в історії тієї чи іншої країни.
 
«Будденброки» - історія життя чотирьох поколінь однієї родини, яку описав Томас Манн. Тут зображені не лише миті щастя, радості і родинний затишок, а й зради, інтриги, ненависть, підступність...
 
У перелік увійшов і твір Федора Достоєвського «Брати Карамазови» - останній роман письменника, і, мабуть, найбільш важливий у його творчості. 
 
Емілі Бронте у своєму творі «Грозовий перевал» показала реалістичну історію англійської провінції з усіма її дикими звичками, інтригами, загадками і драмами.
 
«Американець» Генрі Джеймса – історія прямолінійного американського мільйонера, який намагається потрапити у товариство французьких аристократів. Тут письменник показує розбіжності американського і європейського менталітетів, різницю у сприйнятті базових людських цінностей. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage