Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Щасливе життя за Марком Твеном
Кожен з нас знає Марка Твена завдяки його неперевершеним Гекльберрі Фінну та Тому Сойєру. А чи знаєте ви, що талановитий письменник був не менш талановитим оратором, сатириком і викладачем? Марк Твен багато пережив: від божевільного успіху його романів та дружби з нафтовим магнатом до розорення його видавничої компанії і смерті трьох дітей та дружини. Можна з упевненістю сказати, що письменник мав свій особливим погляд на життя. Напевно, саме тому люди досі цитують його висловлювання та прислухаються до них.
 
«Людина не може бути задоволена життям, якщо вона незадоволена собою»
 
Якщо ви незадоволені собою, своєю поведінкою і діями, то, швидше за все, майже весь час ви будете страждати від почуття загального дискомфорту. Однак задоволена собою людина спокійна і отримує внутрішню свободу, щоб робити те, що дійсно хоче. Ви повинні дозволити собі бути тим, ким хочеться. Не шукайте схвалення у інших людей. Шукайте схвалення у самого себе. Подолайте цей внутрішній бар'єр і не займатися «самопожеранням». Це нелегке завдання і для того, щоб впоратися з ним, може знадобитися час.
 
«Вік є тільки у вашій свідомості. Якщо ви про нього не думаєте, його не існує»
 
Обмеження в більшості випадків існують тільки в нашій свідомості. Ми думаємо, що ми вже не ті, щоб займатися улюбленою справою чи щось змінити. Можна з упевненістю сказати, що майже не існує таких ситуацій, коли пізно починати робити те, чим ви дійсно хочете займатися.
 
«Людство володіє однією воістину потужною зброєю, і це - сміх»
 
Можна будь-яку серйозну ситуацію перетворити на смішну. А коли настрій поліпшується, то і працювати стає легше, тому що ви не зациклюєтесь на поганому, заспокоюєтеся і відчуваєте прилив сили. Спокійній людині легше вирішити проблеми.
 
«Гнів - це кислота, яка більше шкодить ємності, в якій вона зберігається, ніж тим, на кого вона виливається»
 
Гнів - річ руйнівна і непотрібна передовсім для того, хто ним охоплений. Коли ви у гніві, то втрачаєте контроль над ситуацією. А людина, на яку він спрямований, може навіть не підозрювати про ваші почуття. Позбавлення від гніву зробить ваше життя приємнішим і простішим.
 
«Не наголошуйте всім навколо, що світ перед вами в боргу. Світ вам нічого не винен. Він був і до вас»
 
Багато людей звикли вважати, що всі навколо повинні догоджати їм з якоїсь причини або зовсім без неї, або що всесвіт просто зобов'язана дати їм те, чого вони хочуть. Але багато що відбувається за невідомими нам законами, і якщо все йде не так, як хотілося б - в цьому ніхто не винен. Спробуйте зробити все можливе, щоб отримати бажане самостійно. Цей світ і не таке бачив, так що не обрушиться навіть від найгіршої ​​несправедливості.
 
«Людина, у якої є нові ідеї, буде вважатися диваком до тих пір, поки її ідеї не стануть успішними»
 
Нове завжди лякає. Реакція людей характеризує не вас, а те, ким є ці люди. Це їх внутрішні відчуття, виражені словами і судженнями, які вони роблять. Навіть у найжахливішій ситуації колись вас залишать у спокої і займуться своїми власними справами. Тому не лякайте себе фантомами, і не бійтеся робити те, що вважаєте за потрібне - багато великих людей і новаторів отримували визнання після повного відчуження.
 
«Песимізм - це всього лише слово, яким слабодухі називають мудрість»
 
Все що відбувається, характеризується тим, на чому сконцентровано вашу увагу. Ви можете загрузнути у своїх проблемах і створити собі образ страждальця і жертви. Або можете зробити акцент на чомусь позитивному і побачити, як ваше життя змінюється на краще. Мимоволі концентруючись на проблемах, ви закриваєте собі шлях до позитивних змін. Можна почати з основного - перестати думати про проблеми і звільнити місце для радості.
 
«Найкращий спосіб активізувати себе - це активізувати кого-небудь іншого»
 
Можливо, в цій пораді є протиріччя: як допомогти іншому, якщо ти сам відчуваєш себе невпевнено? Але це дійсно так, адже допомагаючи іншим, ми допомагаємо собі - людина відчуває себе краще від усвідомлення того, що стала для когось рятівником. Позитивні почуття передаються іншим людям, і тому ви знову будете творити добро, натхнені допомогою, яку вам надали. І таким чином спіраль позитивного зростатиме й тривати.
 
«Років через двадцять ви більше будете шкодувати про те, що не зробили, ніж про те, що зробили. Тому піднімайте якір і відпливайте від тихої гавані. Ловіть супутній вітер у свої вітрила. Шукайте. Мрійте. Робіть відкриття»
 
Чудова цитата! Тут дійсно нема чого додати. Якщо тільки пораду виписати її і повісити на холодильнику або на двері ванної кімнати, щоб завжди пам'ятати, для чого потрібне життя. Більше нам нічого додати, хіба що ще один вислів письменника:
 
«Чутки про мою смерть сильно перебільшені».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage