Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тимофієнко Вікторія
Серіали про письменників
Сьогодні світ важко уявити без фільмів та серіалів, що стали великою частиною дозвілля. Але, як обрати серед такого розмаїття? Ми підготували для вас добірку цікавих серіалів про письменників та письменниць, реальних і вигаданих, які припадуть до душі книгоманам і не тільки Підморгує
Чільне фото  кадр із серіалу «Дікінсон»
 
«Ізабель: Інтимна історія письменниці Ізабель Альєнде»
Режисер: Родріґо Базаес
Країна: Чилі
 
У центрі сюжету популярна чилійська письменниця та правозахисниця Ізабель Альєнде. З юних років Ізабель порушувала всі прийняті в суспільстві норми поведінки і прокладала власний шлях. Вона пішла від чоловіка, допомагала повстанцям тікати від режиму Піночета і боролася за свою свободу. На піку кар'єри письменниця дізналася про смертельну хворобу дочки, але не опускала рук...
 
 
«Флемінґ»
Режисер: Мет Уайткросс
Країна: Велика Британія
 
Письменник Ян Флемінґ, який здобув світову популярність завдяки циклу романів про Джеймса Бонда, під час Другої світової війни був агентом розвідки Великобританії. Серіал починається з подій далекого 1938 року, коли в Лондоні наростає напруга передвоєнної кризи. Ян Фемінґ потрапляє в найнеймовірніші ситуації, вийти живим із яких допомагає природна кмітливість.
 
 
«Вона написала вбивство»
 
Режисер: Едвард Ебромс, Корі Аллен, Джон Остін
Країна: США
 
Головна героїня, Джессіка Флетчер, після смерті чоловіка присвячує себе написанню детективних романів. Вона подорожує, знайомиться з новими людьми, збирає матеріал для книг і допомагає поліції розкривати загадкові вбивства.
 
 
«Правда про справу Гаррі Квеберта»
 
Режисер: Жан-Жак Анно
Країна: США
 
У центрі серіалу, знятого за однойменним романом Жоеля Діккера,  молодий письменник Маркус Ґольдман зіштовхується з творчою кризою. Він їде до свого наставника Гаррі Квеберта за допомогою, але отримує навіть більше. На території маєтку Квеберта поліція знаходить тіло Ноли Келлерґан, яка зникла 33 роки тому. Квеберт – головний підозрюваний, а Маркус вирішує в цьому розібратися.
 
 
«Дікінсон»
 
Режисер: Девід Ґордон Ґрін, Сайлес Говард, Патрік Р. Норріс
Країна: США
 
XIX століття: молоду американську поетесу Емілі Дікінсон сім'я постійно намагається видати заміж. Її давній знайомий Джордж погоджується опублікувати її вірш. Паралельно з цим її брат робить пропозицію кращій подрузі Емілі, до якої в неї є почуття. Весь світ наче проти неї. Дівчина пише, довіряє паперові всі почуття, які суспільство не прийме.
 
 
«З: початок всього»
 
Режисер: Ніколь Йоркин, Дон Прествіч, Тім Блейк Нельсон
Країна: США
 
У центрі подій доля прекрасної, талановитої дружини знаменитого письменника Скотта Фітцджеральда. Історія починається в 1918-му році, коли двоє знайомляться в барі. Головній героїні тільки-но виповнилося вісімнадцять, вона зустрілася зі своїм майбутнім чоловіком, який тоді служив в армії і тільки робив перші кроки у письменництві. Вони кохають одне одного, одружуються і починають історію великого та ексцентричного подружжя Фітцджеральд.
 
 
«Вільям наш, Шекспір»
 
Режисер: Річард Боден, Метт Липсі
Країна: Велика Британія
 
На жаль, історикам достеменно невідомо, коли Шекспір почав писати свої перші театральні роботи, що дозволили йому перебратися зі скромного містечка Стратфорд-апон-Ейвон у величний Лондон. Цей серіал, присвячений 400-ій річниці з дня смерті великого письменника. В сатиричній манері він покаже глядачам, як починав свою літературну діяльність практично нікому не відомий автор Вільям Шекспір.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage