Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Розмальовуємо ілюстрації з давніх книг

Мода на розмальовки для дорослих стає все  більш поширеною та все більше людей у світі беруть в руки кольорові олівці і дарують собі трошки радості. У мережі стартував марафон  #ColorOurCollections, в рамках якого бібліотеки та музеї  пропонують безкоштовно завантажити малюнки для розфарбовування, створені на основі відомих творів мистецтва та давніх книг.

#ColorOurCollections – тиждень розмальовок, ініційований Нью-йоркською академією медицини, до якого долучилися 215 бібліотек та музеїв з США, Канади, Англії, Франції, Іспанії, Австралії та Нової Зеландії. Проект став таким популярним, що організатори вирішили проводити тиждень розмальовок щороку.

Сьогодні для розмальовування ви можете знайти безліч унікальних зображень. Наприклад, дві ілюстрації Едварда Берн-Джонса з книги «The story of Sigurd the Volsung and the fall of the Niblungs» 1898 року. 

 

Кілька унікальних ілюстрацій виклав у вільний доступ дослідницький центр медицини Нью-йоркської академії медицини: лев, єдиноріг, заєць, слон, - створені у середині XVI століття. Завантажити можна тут. 

Носоріг, автор  Enea Vico, 1533−1567, колекція Rijksmuseum

Національний архів США пропонує завантажити розмальовку із 17 ілюстраціями – ескізами та кресленнями патентів.

Ще одну невеличку розмальовку можна отримати від Музею Гетті (Каліфорнія, США). Тут ви знайдете титульну сторінку книги «Telemachus and Eucharis» 1818 року та гравюру Давида Вінкбонса (1665−1701 рр.).

Також кілька ілюстрацій зі своєї колекції пропонує бібліотека Міссурі(США).

А любителям казок до смаку припадуть ілюстрації до книги Льюїса Керролла «Аліса в Країні Див» у виконанні Джона Тенніела.

Університет Глазго пропонує розмальовку із зображеннями рослин та тварин.

«Theatrum Chemicum Britannicum автора Elias Ashmole» 1652 року ось тут.

І ще трішки кельтських гравюр.

 

Hans Burgkmair the Elder, 1473−1531, колекция La Salle University Art Museum

Starchitects. Автор — Butt Johnson.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage