Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Різдвяні традиції зі всього світу
 
Сьогодні величезна частину світу святкує народження Христа – найсвітліше християнське свято року. Усіх нас єднає одна радість, але в різних куточках планети цю радість сприймають по-різному. Хтось прикрашає ялинки, хтось ставить дідуха або розвішує омели... Пропонуємо кілька незвичайних та смішних різдвяних традицій, які існують у світі.
 
В Австрії, приміром, поруч із Санта Клаусом вулицями міст розгулює Крампус – легендарний злий близнюк Санти, який карає неслухняних дітей. Тож не дивуйтесь, якщо у Різдвяну ніч побачите в Австрії  одягнених у страшні костюми чоловіків, які розгулюють містом з палицями в руках. Будьте уважними, адже якщо ви були не чемними  - можете отримати на горіхи.
 
 
 
Традиція ворожіння на Святвечір існує в Чехії. Незаміжні дівчата вірять, що саме у цей день вони можуть дізнатися, що чекає на них у прийдешньому році та, головне, чи пощастить їм зустріти своє кохання. Дівчата знімають своє взуття, і перекидають через ліве плече у напрямку дверей. Якщо черевичок приземлився носиком до дверей - варто готуватися до весілля. Тож, як виявляється, традиція жбурляння взуття є не тільки в Україні, хоча українські дівчата практикують цей метод ворожіння не на Святвечір, а в ніч на Андрія:)
 
Фото - strana-sovetov 
 
В Каталонії різдвяні подарунки під ялинку приносить не Санта, а різдвяне поліно, яке каталонці називають «Кагатіо». Напередодні Різдва люди купують поліно або приносять його з лісу, малюють йому обличчя, одягають шапку і накривають ковдрою. Діти до самого Різдва повинні дбати про це полінце, годувати його тощо. На Святвечір малеча бігає довкола Кагатіо і наспівує пісеньку, а вранці з полінця знімають ковдру, а під ним на родину чекають подарунки.
 
 
А ось норвезькі традиції можуть налякати туристів. Там існує легенда, що на Різдво злі відьми літають на мітлах над містами і псують людям настрій. Щоб уникнути зустрічі з ними, жінки ховають вдома всі мітли, а чоловіки стріляють зі зброї у повітря, сподіваючись відлякати відьом. Тож не дивуйтесь, якщо на Різдво у Норвегії побачите десятки озброєних чоловіків.
 
Фото - ALLPosters
 
Небезпечною є і традиція вітати Різдво «вогнеметами», яка є досить популярною в Баварії
 
Фото – Comic Vine
 
У Каракасі, столиці Венесуели, різдвяна ніч - це ніч ролерів. Оскільки дороги на Різдво у місті перекривають, єдина  можливість дістатися до церкви на службу – це ролики. Але це не єдина традиція. Діти перед сном прив`язують ниточку одним кінцем до великого пальця ноги, іншим – до ручки на вікні. І всю ніч ролери роз`їжджають містом і смикають за ниточки, тим самим сповіщаючи усім радісну новину – Христос народився. 
 
Фото - Hellotravel 
 
А в Дубліні (Ірландія) проходять щорічні змагання зі стрибків Санта Клаусів у крижану воду. Традиція таких зимових купань існує й в Іспанії.
 
Фото – LiveJournal 
 
В Латвії напередодні Різдва відбувається справжній карнавал. Вулиці наповнюють безліч людей, одягнених у костюми ведмедів, коней, кіз, циган тощо. Це справді дивовижне видовище.
 
Фото - Hellotravel
 
А в Японії відбуваються цілі марафони для Санта Клаусів, тож тут усі можуть одягти червоні костюми і позмагатися з іншими.
 
Фото - Etoday 
 
У Південній Луїзіані (США), щоб Санта міг побачити, куди йому летіти на його чарівних санях, люди палять велетенські ватри. Так добрий бородань їх помітить і не зможе оминути.
 
Фото - 13idei 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage