Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Письменники і здоровий спосіб життя
Часто книга може стати для нас наставником, так само, як і її автор. Та не лише у плані творчості, а й у способі життя. Ось кілька відомих літераторів, знаних своєю любов’ю до спорту та здорового способу життя.
 
Артур Конан Дойль завжди був у чудовій фізичній формі. Грав у крикет як учасник відомого Мерілебонского клубу. Також займався боксом, а взимку проводив час на швейцарських гірськолижних курортах.
 
 
Бернард Шоу до самої старості притримувався здорового способу життя. Жодних цигарок чи алкоголю, помірне харчування та спорт. Вільний час любив проводити на свіжому повітрі чи за грою у теніс. З 25-річного віку став вегетаріанцем і негативно ставився до експлуатації тварин.
 
 
Максим Горький з юних років займався спортом, зокрема зазнав слави як богатир. Навіть у старшому віці з легкістю піднімав пудову гирю.
 
 
Олександр Купрін. У 24 роки почав займатися боротьбою, яка стала для нього частиною життя. Заснував перший на той час клуб борців під назвою «Київське атлетичне товариство». Спершу був учасником боїв, згодом перейшов на місце судді.
 
 
Лев Толстой з дитинства до старості робив ранкову зарядку та вправи з турніком. Багато часу проводив у мандрах. Часто здійснював паломництво з Ясної Поляни до Оптиної пустелі (150 км), з Москви до Троїце-Сергієва монастиря (80 км). При цьому ніс на спині усе необхідне для подорожі. Відвідавши бойню у м. Тула у 50-річному віці відрікся від м'яса.
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage