Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Письменники без освіти
Рей Бредбері, Ернест Гемінґвей, Шарлотта Бронте, Олександр Дюма... Здавалося б, що може об`єднувати цих людей? Усі вони відомі письменники свого часу, їхні твори сьогодні у шкільній програмі та надихають на десятки театральних, музичних чи кінопостановок. І усі вони не мали вищої освіти.
 
 
Рей Бредбері – відомий у всьому світі письменник-фантаст. Але чи знали ви, що він закінчив лише середню школу? Оскільки автор походив з бідної родини, вступити в університет йому не судилося. Натомість він кілька разів на тиждень відвідував бібліотеку. Сам Бредбері говорив, що «замість університету закінчив бібліотеку». Мабуть, саме ті знання, які він отримав після прочитання сотень книг, стали запорукою його успіху як письменника.
 
Інший автор, без творів якого сьогодні важко уявити світову літературу, лауреат Нобелівської премії Ернест Гемінґвей теж закінчив лише середню школу. Зрештою, як письменник він дебютував ще у шкільному журналі. І цього вистарчило, щоб розпочати кар`єру автора знаменитих творів.
 
Шарлотта Бронте змогла закінчити лише школу. Проте її гувернантка наголошувала, що хоча дівчинка і розумна, проте не здатна систематизувати отримані знання. Так чи інакше, але це не завадило їй написати кілька романів, які сьогодні є частиною класичної англійської літератури.
 
Джек Лондон залишився без вищої освіти, хоча і вступив у Каліфорнійський університет. Проте через брак коштів так і не зміг завершити навчання. Зрештою, він таки досяг свого і отримав статус «письменника» та всезагальне визнання.
 
Ще один автор, який не отримав освіти, – Олександр Дюма. Завдяки своєму чудовому почерку він зміг зайняти посаду у канцелярії герцога, а відтак отримав нагоду відвідувати театри, бібліотеки та інші освітні заходи. Тож не дивно, що його роботи і сьогодні зараховують до класики французької літератури.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage