Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Прості та смачні осінні рецепти від Дарії Цвєк
У цей день 107 років тому народилася відома галицька майстриня, чиїми кулінарними книгами сьогодні користуються тисячі родин - Дарія Цвєк. Ділимось з вами кількома простими, швидкими у приготуванні та неймовірно смачними рецептами пані Дарії, які найкраще пасуватимуть до осіннього столу. 
 
Струдель з яблуками
 
Тісто: 250 г борошна, 1 яйце, ¾ склянки теплої води.
 
Начинка: 1 кг яблук, 100 г цукру, ½ склянки мелених сухарів, 100 г вершкового масла або маргарину, 1 ст. ложка кориці, лимонна цедра.
 
Замісити тісто, прогріти його, розтягнути, а як підсохне, посипати тонко пошаткованими яблуками, цукром з корицею, лимонною цедрою, сухарями і накласти шматочки вершкового масла або маргарину. Скрутити рулет і покласти на змащений жиром лист. Пекти в гарячій духовці (210-220° С) протягом 30 хв. Спечений струдель порізати на порції, посипати цукровою пудрою.
 
 
Варення з дині або гарбуза
 
500 г дині або гарбуза, 750 г цукру, 1½ склянки води, ½ лимона.
 
Диню чи гарбуз без шкірки і зернят порізати на кубики величиною 1-2 см або гострою чайною ложкою нарізати кружальця. Залити гарячою водою і варити 2-3 хв. Воду злити, диню охолодити і перемити з 1 ст. ложкою оцту. Кубики покропити соком лимона. З цукру і води зварити сироп, залити диню і варити 10 хв на слабкому вогні. На другий день варити до прозорості. До варення додати нарізану шкірочку з лимона, ванілін. Якщо немає лимона, можна використати лимонну кислоту.
 
Салат з груш і яблук
 
500 г груш, 200 г яблук, 100 г цукру, 100 г малинового сиропу, 200 г сметани.
 
Почищені груші розрізати на половинки, зварити в підсолодженій воді і нарізати тоненькими скибочками. Яблука без шкірки дрібно нашаткувати, вимішати з охолодженою сметаною, збитою з цукром. Викласти в салатницю і полити малиновим сиропом.
 
 
Напій з журавлини
 
500 г журавлини, 2 л води, ½ лимона, 200 г цукру, 100 г меду, пляшка газованої води.
 
Журавлину перебрати, помити, розім’яти в мисці, залити киплячою водою. Добре вимішати. Залишити до охолодження, тоді розтерти на тертці лимон разом зі шкіркою, процідити, додати мед. Можна також додавати до газованої води.
 
Вар із сушених фруктів (узвар)
 
500 г сушених фруктів (яблука, груші, сливи, персики, абрикоси), цукор за смаком, цитринова шкірка, гвоздика.
 
Фрукти переберіть, кілька разів добре помийте теплою водою, залийте окропом (2 л) і залишіть на ніч, щоб набухли. Тоді залийте перевареною водою і варіть, доки фрукти не стануть м’якими, додавши до смаку цукор, шкірку з цитрини або помаранчі, одну гвоздичку. Коли вар охолоне, злийте його у скляний глечик і досолодіть до смаку, а фрукти викладіть у салатницю і полийте розтопленим медом.
 
Рецепти використані із книг «Солодке печиво» та «Малятам і батькам».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage