Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Правила життя Ульфа Старка
Пів століття він творив для дітей. Геніальний оповідач із великим серцем, чутливий, справжній, щирий і чесний Ульф Старк. Письменник залишив по собі безліч історій, які щемко відгукуються у серцях дітей і дорослих. А ще — безмежну любов, довіру і світло, що завжди проявляються, коли читаєш його тексти. Ми підібрали цитати з інтерв’ю і книжок, щоб нагадати про важливе словами Ульфа.
 
 
Для становлення дитячої літератури найважливішим є мир. Це є най-найперше, чого потребують діти.
 
Намагаюся дивитися на світ очима дитини й використовувати в письмі ощадливу дитячу мову.
 
Важливо, щоб дитина, коли читатиме книжку, не бачила в ній дорослого, який їй про щось говорить, а бачила тільки себе і свій світ.
 
Читання – це завжди можливість розширення горизонтів, завжди можливість сприйняти інший досвід.
 
Прагну бути чесним. Писати все, що я хочу. Залишити дорослість в шафі й наклеїти пластир на коліна. І дивитися на світ наївними й допитливими очима.
 
Дитячі книжки – для дитячих душ. Щоб змусити дітей посміятися навіть із найабсурднішого дорослого світу. Щоб змусити їх думати про екзистенціальні поняття – скажімо, любов, смерть, дружбу. Над тим, як бути людиною.
 
Головне — забагато не повчати дітей в літературі. Якщо письменник повчає — дитина робить навпаки (чесно, я сам так і робив, коли був малим). А ще важливо підтримувати зв'язок із дитиною у собі.
 
 
Не можна допускати, щоб хтось когось несправедливо у чомусь звинувачував. Ніколи в житті.
 
Часом брехати — єдиний спосіб казати правду.
 
Якщо можна бачити те, чого немає, то, напевно, можна не бачити того, що є.
 
Кохання, звісно, така штука, що весь час спонукає людину щось пригадувати: скажімо, чийсь погляд, стрибки у воду, сміх, порухи рук, запахи махрового рушника. А з іншого боку, воно змушує цілком і повністю забувати...
 
Який я все-таки щасливий! Мені ледве виповнилося п’ятнадцять років, а я вже пережив своє перше велике нещасливе кохання. Тож тепер я справді можу стати справжнім письменником.
 
Ну, загалом головне не зовнішній вигляд. Найголовніше, щоб людині було з ким говорити. І було з ким танцювати. І сміятися.
 
Знаєш, якщо хтось і створив цей дивовижний світ із сонцями, равликами, квітами й людьми, то, напевно, не якийсь там зануда. Скоріш за все це був надзвичайний дивак, страшенно одержима людина, що жила всілякими вигадками, фантазіями та химерами.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage