Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Почерки відомих письменників
Почерк може розповісти про людину багато чого. Особливо актуальне вивчення почерків письменників, особистість яких для читачів є часто загадковою і незрозумілою. Можливо, ознайомлення з манерою письма допоможе збагнути їхній характер.
 
У Л. М. Толстого був справді лікарський почерк: розібрати щось було складно. Але, уявляючи обсяг його рукописів, стає зрозуміло, що писав він дуже швидко. Розшифрувати його почерк могла тільки дружина, якій доводилося переписувати «Війну і мир» багато разів.
 
 
Рукопис В. Набокова зрозуміти неможливо. Щоб повністю розібрати його текст з численними стрілочками, потрібно знати письменника.
 
 
Не дивлячись на закреслення та виправлення, почерк Т. Г. Шевченка виявився досить зрозумілим.
 
 
У Дж. Р. Р. Толкіна почерк по-справжньому казковий, наче суміш людського та ельфійського письма.
 
 
Подібним за своєю «казковістю» був почерк українського філософа, письменника та композитора Г. С. Сковороди.
 
 
О. С. Пушкін писав акуратно, але незрозуміло. Подивившись на його рукописні рядки, важко здогадатися, що це російська мова.
 
 
Рукопис Ф. Кафки нагадує лист з фільму жахів, на якому демони залишили своє таємне послання: письменник мав дуже неакуратний стиль письма.
 
 
Дуже рівний і простий почерк був у Е. А. По. Немов ювелір, він дбайливо вимальовував кожну літеру. І це не дивно, він був упевнений, що завдяки відточеній майстерності і наполегливій роботі будь-який письменник здатний створити геніальний твір і висловити душевне переживання.
 
 
Використані матеріали
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage