Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
«Побічні дії»: до чого призводить читання
 
«У книгах – велика мудрість»,  – усі ми знаємо цю істину. Але скільки б мудрості у них не було, все залежить від того, наскільки ми готові сприймати та використовувати отриману інформацію. Чед Ґріллс, письменник та тренер з особистісного розвитку, сприймає читання як інструмент покращення фізичних та ментальних якостей людини. Він вивів кілька переваг читання, які розвивають нас.
 
– Покращення роботи мозку
 
Наукою доведено, що книги сприяють роботі мозку, покращують пам`ять, сприйняття, знижують рівень стресу та підвищують стійкість до різних подразників.  На відміну від різноманітних ноотропних препаратів*, книги не мають побічних ефектів, а результат від читання більш тривалий. 
 
*ноотропні препарати – лікарські засоби, здатні стимулювати процеси обміну речовин у клітинах нервової тканини організму.
 
– Розвиток ментальної системи 
 
Читання книг, написаних у стані «потоку», коли автор виливає на папір усі свої думки та знання, найкраще сприяють розвитку способу мислення читача, вважає Ґріллс. Читач аналізує текст і поринає у власні роздуми. Це позитивно впливає на ментальність та ставлення до навколишніх.
 
 
– Вміння проводити час наодинці
 
«Усі проблеми людства є наслідком нездатності тихо сидіти у кімнаті наодинці», – казав Блез Паскаль. Читання дозволяє не лише зайняти себе чимось корисним на самоті, а й вчить витрачати свій час на аналіз та мислення, а відтак – на вдосконалення себе.
 
– Натхнення
 
Літературні твори – це скарбниця ідей та натхнення. Разом з книгами ми пізнаємо світ, дізнаємось про чийсь досвід та отримуємо заряд рішучості досліджувати щось нове та розвиватися попри будь-які перепони. 
 
– Медитація
 
Занурення у книгу – не лише гарний спосіб заспокоїтися, відпочити, а й навчитися контролювати  власні емоції, розвивати терпіння та вміння абстрагуватися від проблем.
 
 
– Мотивація 
 
Для багатьох авторів книга – єдиний спосіб безпечно передати свої знання суспільству. І яким би потужним засобом інформування літературні твори не були, вони не принесуть результату, якщо ми не ризикнемо взяти те чи інше видання до рук. Мотивувати себе читати – чудовий стимул рухатися вперед та відкривати нові світи. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage