Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Шиманська Анна
Плавці, солодкоїжки та сплюхи: 10 фактів, які варто знати про бурих ведмедів
У книжках чи мультфільмах ми часто бачити ведмедів різними: грізними, веселунами, бешкетниками та невгамовними шукачами пригод. Але в природньому середовищі вони зовсім інші! Які? Дізнавайтесь у наші книзі-новинці «Місія "Порятунок": ведмеді». У ній авторка Євгенія Завалій знайомить читача з буденним життям бурих ведмедів та тим, наскільки кардинально воно змінюється у неволі. В основі історії реальне життя ведмедів з ведмежого притулку «Домажир», що поблизу Львова. А зараз пропонуємо дізнатися кілька цікавинок про найбільшого хижака, що мешкає в Україні.
 
У карпатських лісах залишилося лише близько двохсот бурих ведмедів, тому їх внесли у Червону книгу як вид, що зникає.
 
У ведмедів дитинчат виховує лише самка.
 
Ведмідь може бігати зі швидкістю до п’ятдесяти кілометрів за годину.
 
Бурі ведмеді можуть прямо ходити на задніх лапах, повністю ставлячи всю стопу на землю.
 
Узимку ведмеді впадають у сплячку. У цей період в організмі ведмедя суттєво сповільнюється обмін речовин і знижується температура тіла, а пульс з п’ятдесяти п’яти ударів за хвилину уповільнюється до дев’яти!
 
Бурі ведмеді — всеїдні. Вони із задоволенням харчуються ягодами, горіхами, зеленими рослинами, м’ясом та рибою, а також дуже полюбляють мед.
 
 
Дорослі самці зазвичай тримаються самітниками, а самки — з ведмежатами різного віку. Після досягнення 2-3-річного віку юні ведмежата починають жити самостійно.
 
Бурий ведмідь – найбільший хижак фауни України.
 
Вага бурого ведмедя може сягати до 400 кг!
 
Бурі ведмеді дуже добре плавають.

Ще більше неймовірних історій, сповнених добра та любові до тварин, можна відшукати на сторінках книги «Місія "Порятунок": ведмеді»!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage