Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нікітюк Зоя
Пікнік на дивані: книги для майбутніх обідів на природі
Цього року травневі пікніки минають на квартирній кухні. Але ж не завжди буде так! Скоро зможемо відправитись на справжню «вилазку», дотримуючись усіх необхідних вимог про дистанцію. А поки що морально готуємось до цього за допомогою тематичних книг.
 
Ukraїner. Країна зсередини обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
 
«Ukraїner. Країна зсередини»
 
Допоможе обрати, куди саме відправитись після карантину.
Навіть сумнівів немає, що у вас давно є список місць, які плануєте відвідати. А цьогоріч сам Бог велів більше дізнатись про власну країну та хоча б трохи нею помандрувати. Автори цієї книги протягом двох з половиною років щомісяця вирушали у новий історичний регіон – від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. Та ділилися своїми враженнями на сторінках ukrainer.net.
 
«Ukraїner» із середини показує Приазов’я з його найбільшим в Європі та найстарішим у світі степовим заповідником Асканія-Нова, маріупольськими териконами. Опішню на Полтавщині з традиціями гончарства – на межі XIX–XX ст. кожна третя сім’я тут займалася гончарством. Полісся із самоселами у зоні відчуження, унікальною манерою співу зі специфічними переключеннями голосу та Коростишівським кар’єром. Українську Венецію у Вилково. Неймовірні краєвиди Полісся – затоплене село Бакота поблизу Кам’янця-Подільського та Заліщики, місто на півострові, який омиває Дністер. Ой, продовжувати можна безкінечно!
 
Особливість видання ще й у тому, що можна дізнатись про цікавих жителів кожної з областей. Тут і про еколога Мішеля Якобі, який приїхав в Україну з Німеччини, аби рятувати українську екосистему й традиції скотарства. Про Юрка Фединського, який у Крячківці на Полтавщині береже традиції кобзарства. Про родину Паларієвих, які за картографічними записами відновлювали бессарабське село Фрумушика-Нова й побудували одну із найбільших в Європі овечих ферм.
 
А які у книзі фотографії! Ммм, одразу хочеться гайнути у мандри, аби побачити усі ці краєвиди.
 
Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
 
«Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом», Ізабель Лежерон
 
Допоможе не тільки розібратись, яку пляшку вина прихопи на пікнік, а й як стати виноробом. 
Келих смачного вина в Україні можна випити, завітавши на осіннє Свято молодого вина «Закарпатське Божоле» – це чи не головна винна подія року. Тут і з виноробами поспілкуватись, і у сортах винограду розібратись і, хтозна, може й самому у майбутньому долучитись до створення якісного вина. А допоможе у цьому Ізабель Лежерон, яка популяризує натуральне вино у всьому світі та проводить успішну виставку вина «RAW WINE» в Лондоні, Берліні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. У своїй книжці перша француженка, яка отримала звання Магістр вина, пояснює, чому найкращі та автентичні вина виготовляють саме натуральним способом.
 
У виданні детально розповідається про те, який ґрунт краще обрати для саджанців, що собою представляє бродіння, виробництво, сертифікація вин. А також про майстрів своєї справи, асоціації виробників та дегустаційні примітки про понад 140 найкращих вин, які неодмінно варто скуштувати. «Якщо тобі не байдуже, що у твоєму бокалі, якщо ти хочеш поринути у світ унікальних ароматів і смаків або залюбки підтримуєш невеликих виробників, тоді тобі обов’язково потрібно дізнатися більше про натуральні вина і де їх можна знайти», – запевняє Ізабель Лежерон, яку декілька років тому журнал Vanity Fair назвав у числі 50 найбільш впливових французів у світі, а видання Fortune – однією зі 100 жінок-новаторок у світі їжі та напоїв.
 
 
«Чайна книжка. Історії про чай і не тільки», Олександра Орлова
 
Допоможе заварити у термокухлі той вид чаю, який найкраще відповідає настрою.
Авторка цієї книги якийсь час жила у Сіетлі, де розпочиналась історія всесвітньої кавової мережі Starbucks. Втім, письменниця й педагогиня Монтессорі називає себе закоханою у чай, а не у каву. І своєї любов’ю до цього напою поділилась у «Чайній книжці».
 
Історії невеличкі, але у кожній не тільки теплота, а й неймовірна кількість знань про чаї. Дізнаєтеся більше не лише про звичні чорний та зелений, а й про різноманітні улуни, пуери, солодкий масала, Іван-чай, африканський ханібуш тощо. Як влучно сказала одна із читачок, «прочитавши книжку Олександри Орлової, хочеться щовечора заварювати чай собі та своїм рідним і говорити. Багато-багато говорити. Бо чаювання – це не банальне пиття напою, а це про душевні розмови та тепло у серцях». І з таким відгуком важко не погодитись!
 
 
«Солодке печиво», Дарія Цвєк
 
Допоможе похизуватись своїми кондитерськими знаннями, які отримали під час самоізоляції.
Перше видання «Солодке печиво» побачило світ далекого 1960-го року. Навряд чи хтось міг тоді передбачити, що книга з рецептами домашньої випічки стане бестселером, витримає багато перевидань, матиме мільйонні наклади.
 
У книзі три розділи – «Печиво», «Солодкі страви» та «Домашні заготівлі». Це понад 500 рецептів! До кожного подано набір продуктів, детально описується процес приготування виробів із різних видів тіста. А також кремів, начинок, помадок для оздоблення солодкої смакоти – тортів, тістечок, баб, пляцків, рулетів, медівників, коржиків, бабок, кексів, мазурків, пудингів. Яка нервова система усе це витримає? Але і це ще не все! Рецепти варення, джемів, мармеладів, фруктових желе, сиропів, гарячих і холодних напоїв.
 
«Солодке печиво» точно стане настільною книгою господині й неодноразово її сторінки будуть затерті й заплямовані кремами, борошном та вершковим маслом. Принаймні, так було в Аліни Лукашевич, шеф-кондитерки мережі ресторанів «Криївка», яка випікала усю цю смакоту за рецептами Цвєк, аби у виданні були гарні фотографії. До речі, для фотозйомки використовувались особисті речі Дарії Цвєк, які надала її донька, – вишиті знаменитим автором серветки, посуд.
 
Гортаєш сторінки, й опиняєшся в атмосфері галицького затишку. Розумієш, що таке видання «Солодке печиво» точно б сподобалось Дарці Цвєк, якій пощастило прожити майже 95 років – цікавих, насичених, солодких.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage