Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Груленко Євгенія
Підліткове чтиво: три історії для сучасних тінейджерів
Підлітки люблять читати! Це твердження, яке неможливо спростувати. Проте смаки у дитини в цьому віці ще формуються. Тому, коли постає питання, як потрапити в ціль і обрати вдалий книжковий подарунок тінейджеру, важливо враховувати як загальні тенденції, так й індивідуальні смаки читача.
 
Вподобання саме вашого підлітка, певна, ви знаєте, а от більшість може зацікавити в тексті наступне:
 
1. Правдивість історії;
2. Шокуючі подробиці;
3. Заборонене кохання або ж тема кохання загалом;
4. Реалізації планів;
5. Захопливий сюжет.
Не варто забувати, що наше світосприйняття формує те, що ми читаємо. Тому, даруючи книгу, ми ніби змінюємо світ людини, допомагаємо їй мислити ширше. Я ж зібрала для вас топ-3 книжки, які об’єднують ці пункти і будуть цікаві тінейджеру.
 
Валентина Захабура, «Лепрекони»
 
Якщо говорити про сюжет, то одразу зазначу, що закручений він, як баранячий ріг, в найкращому сенсі закрутки. Лист від друга, спілкування через інтернет, зустрічі, зміна статі... Одразу розумієш, що подібний сюжет неодмінно захопить підлітка, адже тут зачіпають теми, які не кожен здатен проговорити з батьками, а допитливість все ж перемагає. В книзі ровесники дітей – це не зірвиголови, а люди, що мислять, планують і, звісно, трішки сходять з розуму. При цьому всьому закохуються, вчаться і проживають складні періоди. Круто, що герої книги навчаються відстоювати свої межі, знають, що робити зі збоченцями в автобусі та з крадіями на вулиці.
 
Особливо яскраво в книжці йдеться про те, що люди мають право бути різними. Проте при цьому залишатись гідними людьми зі своїм неповторним внутрішнім світом та бути собою.
 
Дорослі зненацька обкладинка
Тираж закінчився
Сергій Гридін, «Дорослі зненацька»
 
Книга своєю назвою одразу відкриває всі козирі. Так, головна героїня – вагітна. Але це не спойлер, ви ж і самі про це подумали, прочитавши назву, правда? Проте, навіть знаючи цей особливий факт, вам однаково буде цікаво читати про світле, перше, незахищене почуття кохання, наслідком якого може бути народження дитини. Що робити, коли всі проти? Як вчитись у школі і виховувати дитину? Як воно, коли всі глузують? Як втриматись? Проте, це – не керівництво до дії, це швидше роман про те, що варто бути відповідальним за свої вчинки і спершу думати, перш ніж робити крок у перед. При цьому він покликаний не пригнічувати, а надихнути, у житті завжди є щось прекрасне, хай би що з нами трапилось. Життя – це щастя, а якщо з'явитися нове життя – це вдвічі більше щастя і в десятеро більша відповідальність.
 
Зої Заґґ, «Дівчина онлайн»
 
Хто з сучасних підлітків не пробував себе в ролі блогера? Мабуть, таких немає, але часом так важко відкритись людям, що простіше постити з секретного акаунта всі свої думки, переживання та мрії. Проте чудове відчуття того, що ти не одна така, дає неймовірну підтримку, якої нам часом бракує. Ця книга про підліткові мрії: втекти до Нью-Йорка, закохатись, вести популярний блог. Надзвичайно книга сподобається дівчатам, адже сюжет, особливо в кінці, заворожує. Також хочу відмітити, що цікаво буде і тим, хто захоплюється фотографією, як і головна героїня роману.
 
Тіште дітей книгами в будь-якому віці. Це точно буде доречно, на часі та на користь. Адже з дітей, що люблять книги, виростають дорослі, котрі обожнюють читати. Однак книга, звісно, має відповідати смакам та віку, тож рекомендації, що ви знайдете вище, неодмінно допоможуть зробити правильний вибір.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage