Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
«Пернаті» книжки і бьордвочінґ
Бьордвочінґ, або ж підглядання за пташками, дуже популярне часопроводження в Америці та багатьох країнах Європи. Бінокль, підзорна труба і фотоапарат, а також терпіння й уважність — все, що потрібно для того, аби стати справжнім бьордером. В Україні хобі тільки набирає обертів, і спільнота тих, хто дивиться за птахами, невелика. Зустрітися з новим пернатим для цих людей завжди в радість. Вони визначають міграційні маршрути птахів, вивчають їхні звички, вишуковують інформацію та вичікують годинами на природі, щоб познайомитися із новою пташкою. Захоплення часто переростає у стиль життя, а починається все зазвичай із уважного споглядання з вікна дому за птахами. Сьогодні ми будемо підглядати за ними у книжках для діток. Хтозна, може «крилаті» історії надихнуть до бьордвочінґ-туризму і вашу малечу?
 
«Пернаті» книжки для бьордерів 3-7 років
 
 
 
У родині качкових багато різновидів, є домашні і дикі, чорні й білі, ті, що літають, і ті, що гуляють. Перший пункт дослідження — книжка Катерини Сад «Ідея на мільй000000н» та свійські качки.
 
Ферма лишилася без господаря, а попереду зима! Що ж робити качиній компанії? Міркували-міркували як жити далі – та й знайшли вихід із ситуації. Книжка-картинка зацікавлює затишними ілюстраціями та лаконічним текстом.
 
Малюки під час уважного розглядання зможуть знайти на малюнках нові історії та усвідомити, що без креативу і стартапів у цьому світі ніяк.
 
Хто росте в саду обкладинка
Тираж закінчився
 
 
 
 
 
Соловейко — дрібний птах із родини горобцеподібних, непримітний із сіро-бурим оперенням, та як затьохкає, то зачарує усіх. Любить виспівувати літніми ночами, здавна є українським символом, зустрічається у садах, лісах, багатьох віршах і піснях.
 
Катерина Міхаліцина у книжці «Хто росте в саду» описала його повернення із далекої Африки та пошуки дерева для гніздування. Найкраще, звісно, оселитися у старому садку, от тільки на якому з дерев? Вишня, черешня чи сестри-сливи? Пташка радиться із кожним, дослухається до історій і мріє про місце, яке можна назвати справжнім домом.
 
 
 
 
 
Що ж це за пташка на сторінках книжки Маріанни Дюбюк «Лев і Пташка»? Зворушлива історія в картинках про сіреньку, плямисту, з червоними щічками жительку з канадських просторів буде хорошою вправою для бьордерів-початківців. Вам треба розпізнати птаху, на яку натрапив Лев на городі, бо авторка не називає її імені.
 
У пікчербуці нагадують, як цінно відчувати тих, хто поруч, й бути одне одному другом, навіть якщо ви дуже різні. Ілюстрації у спокійних пастельних кольорах промовисто і символічно акцентують на важливих речах. Щоб порозумітися, не треба багато слів, а може й взагалі не треба, хай пташки і гарні книжки будуть вам добрими друзями.
 
 
 
 
 
«Пернаті» книжки для бьордерів 6-10 років
Данка і Крак обкладинка
Тираж закінчився
 
 
 
Крук зустрічається в Європі, Азії та Північній Америці. Оперення має чорне, вітається з колегами «кра-кра», гніздиться у верхів’ї старих дерев і вважається одним із наймудріших птахів. Один із них мешкає у книжці Ігоря Калинця «Данка і Крак». Запрошуємо поспостерігати за птахом на сторінках читачів і читачок.
 
Ілюстраторка Марта Кошулінська старанно промалювала Крака й місто довкола нього. Крук вміє розмовляти і знає дуже багато історій, якими ділиться з Данкою. Більшість із них відбувалися у Львові, поважний старожил багато що застав на власні очі. Жива мова, любов до свого міста, історичні факти і магія зачарують усіх, хто розгорне затишне видання про дружбу і пам’ять.
 
 
 
 
 
 
Курка — свійська птаха, поширена на всій планеті. Одомашнили їх ще 8-9 тис років до нашої ери. Є безліч пород, з різним окрасом і вагою, але вся птиця справно несе яйця і сповіщає про це кудкудаканням.
 
Чорна-чорна курка з однойменної книжки Галини Вдовиченко нетипова представниця своєї родини. Вона смілива, вперта і несподівана. Так-так, наша героїня наполеглива і креативна, вміє всіх зорганізувати і йти наперекір уставленим порядкам. Після знайомства із пані не робіть поспішних висновків про курей, їм не притаманно високо гніздитися на горіхах і мріяти літати.
 
 
 
 
 
 
Ківі — унікальна істота родом з Нової Зеландії. Він без хвоста і крил, має пір’я, що більше нагадує шерсть, та все ж це птах. З’явився на планеті першим за однойменний фрукт, полюбляє селитися у вічнозелених лісах, шукає поживу в темну пору доби і зазвичай виходить на прогулянку за пів години до заходу сонця.
 
Мирослав Лаюк у книжці «Ківі Ківі» описує життя-буття сіро-коричневого птаха, який опинився далеко від доми в зоопарку, а згодом вирвався на волю. А яскраві малюнки Ростислава Попського доповнюють історію.  
 
У ківі Ківі міцні ноги, тому він завзятий футболіст, і мало досвіду, тому він щиро вірить, що з фрукта ківі можуть вилупитися його родичі. Наївний, витривалий і щирий пернатий познайомить вас зі своїми друзями та непростим вуличним життям екзотичного птаха.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage