Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна
Перевершити себе: книги для натхнення та саморозвитку
Щороку обіцяєте собі розпочати нове життя з 1 січня? Проте січень вже минув, а більшість новорічних обіцянок досі залишаються обіцянками? Ми знаємо, що налаштуватись на роботу після свят – це ще той челендж, тому трохи мотивації ніколи не завадить. Якщо ви потребуєте додаткового стимулу, щоб увійти в робочий ритм і почати втілювати плани, розпочніть з читання хорошої книжки. У цій добірці розповідаємо про корисні видання, які допоможуть…
 
… позбутись зайвих речей і стати щасливішими
 
«Порядок довкола – спокій у душі» (Ґретхен Рубін) 
Ціна у Спільноті Старого Лева
144 грн
Зареєструватися
 
Американська письменниця, юристка та блогерка Ґретхен Рубін знайома українським читачам завдяки бестселеру «Проект Щастя», переклад якого виходив друком у «Видавництві Старого Лева» кілька років тому. Нещодавно полиці книгарень Старого Лева поповнила ще одна книжка авторки – новинка з промовистою назвою «Порядок довкола – спокій у душі. Як позбутися зайвого й організувати свій простір так, щоб мати більше місця для щастя».
 
Досліджуючи феномен щастя, Ґретхен Рубін дійшла висновку, що «порядок довкола сприяє внутрішньому спокою». Тому надзвичайно важливо впорядкувати особистий простір так, щоби він сприяв душевному спокою та дарував відчуття щастя. На практиці це означає не лише позбутися зайвого мотлоху, а й оточити себе речами, які по-справжньому любите.
 
Авторка наголошує, що універсального способу навести лад не існує. Комусь подобається зберігати вдома лише найнеобхідніше, а ще хтось комфортно почувається серед багатьох речей, які іншим людям можуть здаватися зайвими. І це цілком нормально, адже зусилля, які ви докладаєте для наведення порядку, вартують тільки тоді, якщо вони дарують більше щастя. А короткі поради з книжки «Порядок довкола – спокій у душі» заохотять по-новому поглянути на власну оселю та надихнути на позитивні зміни.
 
... наповнити повсякденне життя радісними моментами
 
«Радість. Магія простих речей» (Інґрід Феттель Лі) 


Що таке радість? Це «унікальна бурхлива емоція, що є надзвичайно енергійною формою щастя», тобто відчуття цілком і повністю внутрішнє. Однак парадокс полягає в тому, що на нього безпосередньо впливають речі, які нас оточують.
 
Дизайнерка Інґрід Феттель Лі переконана, що радість можна не лише відшукати у віддалених куточках світу, а й створити її самостійно, наповнивши життя приємними дрібницями.
 
Понад 10 років життя Інґрід Феттель Лі присвятила вивченню категорій естетики радості та їхньому взаємозв’язку з емоціями. Підсумком клопіткої праці стала книжка «Радість. Магія простих речей», в якій зібрані результати новітніх наукових досліджень та практичні поради, втілення яких додасть радості у повсякденне життя.
 
 
 
… налагодити зв’язок із самим собою
 
«Досягай і процвітай» (Аріанна Гаффінґтон) 
Ціна у Спільноті Старого Лева
144 грн
Зареєструватися
 
Тривалий час Аріанна Гаффінґтон вважалась живим втіленням «успішного успіху». Вона заснувала популярне американське інтернет-видання «The Huffington Post», входила до рейтингу ста найвпливовіших людей світу за версією журналу «Time», поєднувала власний бізнес із вихованням двох доньок, аж поки шалений графік не спричинив виникнення серйозних проблем зі здоров’ям. Тоді жінка зрозуміла, що усталене визначення успіху потребує докорінного перегляду, адже понаднормова робота, недосипання, постійний стрес і надлишок спілкування в соціальних мережах приносять більше шкоди, ніж користі.
 
Базуючись на власному досвіді та результатах новітніх наукових досліджень, авторка книжки «Досягай і процвітай. Про життя, сповнене здоров’я, мудрості й відчуття дива» закликає переглянути традиційне поняття про успіх. Безкінечна гонитва за примарними досягненнями, уособленням яких є влада і гроші, призводить до стресу і вигорання. Натомість Аріанна Гаффінґтон пропонує ввести третє мірило успіху, яке складається з чотирьох критеріїв: доброго здоров’я, мудрості, вміння дивуватись і благодійності.
 
На думку Аріанни Гаффінґтон, єдиним шляхом до справжнього процвітання залишається позачасовий заклик Сократа, який полягає в тому, щоб віднайти зв’язок із самим собою: «Тримаючи поверховий зв’язок з усі світом, ми втрачаємо глибокий зв’язок із найближчими – зокрема, із самими собою. А саме в цьому і є мудрість». У книжці зібрані приклади повсякденних практик, порад і прийомів, які дозволять зберегти фізичне й психічне здоров’я.
 
… мріяти, творити і діяти
 
 «Мій квітучий рік» (Мар’яна Савка) 
Ціна у Спільноті Старого Лева
100 грн
Зареєструватися
Мій квітучий рік обкладинка
Тираж закінчився
 
Наукові дослідження підтверджують, що записування планів на папері значно підвищує ймовірність їхньої реалізації. Тобто, занотовуючи свої думки за допомогою звичайної ручки, ми сповільнюємося, зменшуємо інформаційний шум та отримуємо можливість краще уявити собі шляхи реалізації поставлених цілей.
 
Однак «Мій квітучий рік», який придумала і створила головна редакторка «Видавництва Старого Лева» – це значно більше, ніж функціональний планувальник для жінок. Акварельні ілюстрації, афоризми та поради, розміщені на сторінках цього креативного записника, перетворюють його на щоденне джерело мотивації, натхнення та гарного настрою.
 
Тож вперед до нових вершин та досягнень!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage