Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
Опанувати мистецтво подорожі: 5 особливих книг про мандри
Погодьтеся, будь-яка мандрівка це не просто переміщення з пункту А в пункт Б. Це щось набагато більше і детальних планувань, і ретельних приготувань й, без сумніву, яскравих очікувань та (не)забутніх вражень, хоч куди б і як надовго простягалася обрана дорога. Та, найголовніше, що можна почерпнути з кожної подорожі – це безцінний особистий досвід й неминуча зміна нашого світогляду: ніхто, повертаючись додому, не переступає рідний поріг колишнім... Запропонована збірка мандрівних книжок – це не звичайні тревелоги, а теж щось значно більше, адже їхнє читання подарує унікальну можливість, помандрувавши пліч-о-пліч з оповідачами, відкрити для себе й те, чого очима не побачиш. 
 
 
«Мистецтво подорожі» Алена де Боттона
(«Видавництво Старого Лева», 2018)
 
А що, коли порівняти подорожування із... мистецтвом? Саме таку філософську візію мандрів нам пропонує відомий британський письменник, публіцист, телеведучий та популяризатор філософських ідей Ален де Боттон. У цій книжці, котра являє собою збірку із дев'яти взаємнопов'язаних есеїв, автор розглядає будь-яку подорож як таку, що містить п'ять невід'ємних елементів: відбуття, мотиви, пейзаж, мистецтво та повернення. На прикладі власних відвідин Мадриду, Амстердаму, Барбадосу та інших місцин, Ален де Боттон роздумує над мандрівничим досвідом низки видатних людей. Жоріс-Карл Гюїсман, Шарль Бодлер та Едвард Гоппер, Гюстав Флобер, Александр фон Гумбольдт, Вільям Вордсворт, Едмунд Берк та Йов, Вінсент ван Гог, Джон Раскін, Ксав'є де Местр – кожен з них поділиться власними секретами, які допоможуть опанувати таке багатогранне мистецтво подорожі. Та, перш ніж вирушати у далекі мандри, письменник радить спробувати помітити те, чого ви раніше не зауважували поруч, адже, як відомо, наше щастя – завжди і скрізь з нами.
 
До теми. Купити книжку «Мистецтво подорожі»
 
«Ship Life. Сім місяців добровільного рабства» Ольги Мельник
 («Книги – ХХI», 2018)
 
Яке воно, корабельне життя? Скласти про нього приблизне уявлення можна завдяки подорожньому щоденнику молодої українки, яка протягом семи місяців працювала офіціанткою на американському круїзному лайнері. Разом з Ольгою Мельник читач відвідає понад 20 країн Європи, Північної та Центральної Америки. «Те, що я тут пишу, винятково моє сприйняття ship life, відповідне до мого характеру, цінностей і всього попереднього досвіду. І в жодному разі це не означає, що, поїхавши працювати на круїзний лайнер, Ви досвідчите те ж саме. Навпаки, скоріш за все, Ваша історія матиме зовсім інші барви».
 
 
«Дорога святого Якова» Дзвінки Матіяш
(«Видавництво Старого Лева», 2017)
 
Восени 2013 року авторка разом із чоловіком Євгеном пройшла легендарний паломницький маршрут – Каміно-де-Сантьяґо, або ж дорогу святого Якова, – майже 900 км пішки через усю північну Іспанію до міста Сантьяґо-де-Компостела і Кінця Землі, як називають мис Фіністерра. «Ще перед початком паломництва знала, що писатиму про цей досвід книжку, яка – мені дуже хочеться в це вірити – надихне читачів якщо і не вирушити на дорогу святого Якова, то принаймні реалізовувати свої великі Мрії», – підсумовує про прожите та здобуте на Каміно-де-Сантьяґо Дзвінка Матіяш наприкінці книжки. 
 
До теми. Купити книжку «Дорога святого Якова»
 
«Листи з Парижа. Листи з Китаю» Софії Яблонської
(«Піраміда», 2018)
 
Галичанка Софія Яблонська – перша українська письменниця-мандрівниця, журналістка та репортажистка зі світовим ім'ям. Марокко, Китай, Лаос, Малайзія, Австралія, Нова Зеландія, острови Ява та Цейлон – це далеко не повний перелік екзотичних країв, відвіданих нашою співвітчизницею у міжвоєнний період та після нього. Ця книжка – це збірка подорожніх нарисів, оповідань, мініатюр, листів, есеїв та інтерв'ю Софії Яблонської, які публікувалися в галицькій пресі у 20-30-х роках минулого століття, а також рецензій та відгуків про її творчість.
 
 
«Перехожі. Південно-Східна Азія» Богдана Логвиненка
(«Видавництво Старого Лева», 2016)
 
Скільки потрібно часу, щоби перехожа людина, яку геть випадково зустрінеш на вулиці, розповіла про себе найважливіше? Ба більше, щоб історія цієї людини стала своєрідним дзеркалом не лише її, а й цілої країни, тим паче, коли мова йде про далекі та екзотичні Таїланд, Лаос, В'єтнам, Малайзію та Сінгапур? Виявляється, 15-20 хвилин цілком достатньо для створення унікального «портрета», який у сукупності з іншими репрезентує цілу країну. «Подорожуючи, ми примножуємо власний досвід і набагато більше бачимо навколо нас. І це власне те, для чого найперше існують подорожі. Нам властиво бачити те, що ми хочемо бачити», – поділився автор про мету своїх мандрів під час однієї з презентацій книжки.
 
До теми. Купити книжку «Перехожі. Південно-Східна Азія»
 
Більше книжок про подорожі за посиланням: https://starylev.com.ua/tags/knyzhky-pro-podorozhi

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage