Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лущевська Оксана
Оксана Лущевська про книгу «Сем, без проблем»
Книга для дітей «Сем, без проблем» є чудовим поєднанням серйозної та складної теми і веселої манери оповіді, гарного гумору й легкого настрою. Головний герой книги Оксани Лущевської — хлопчик Семен — мріє бути бальником, і йому це добре вдається. Але батько Сема вважає бальні танці не достатньо мужнім заняттям, тож віддає сина на бокс. Із цього починається історія з труднощами, переживаннями, жагою мети і між цим усім ще й першою симпатією… Але, зрештою, найкраще книгу прокоментує, мабуть, її авторка. Тож послухаймо саму Оксану Лущевську.

Без проблем і з проблемами 
 
Гнучке тіло — гнучкий розум. Це я зрозуміла, коли вивчала кілька ведучих кроків ча-ча-ча та вальсу. Кажу «кроків», бо бальницею я досі не стала, хоча в мене ще все попереду. Та ідея запросити бальні танці в життя прийшла до мене із заздрощів.
 
Мій чоловік народився і виріс у Мінську, де було багато студій бальних танців. Я ж родом із Тального, де на той час про студії бальних танців і не чули. Коли я довідалася, що він у дитинстві був бальником, брав участь у змаганнях і перемагав, то згадала, що я перемагала хіба що в бродінні тальнівськими вулицями допізна. Тоді, коли мій чоловік отримував медалі переможця, я отримувала «на горіхи». Слухаючи про його досвід у бальних танцях, я міркувала: «От я так би хотіла! От мені б таке дитинство!»
 
І тут я собі вирішила: не треба пасти задніх, Оксан, — візьми, уяви собі дитинство в бальних танцях. І уявила без проблем. Саме з цього досвіду і генерувалася ідея смішної повісті «Сем, без проблем».
 
Ця книжка про бойовий дух і про силу уяви. Про те, що бувають ситуації, коли ти залежиш від обставин, а ти так – раз! – і гнешся, і міняєш усе, щоб обставини залежали від тебе. Буває ще так, що тебе послали кудись, як то на небажаний для Сема рукопашний бій, і там з тебе можуть «зробити млинця», але ти так – оп! – і згадуєш нащо тобі були всі завчені ча та па програми бальних танців.
 
Цікаве про книжку ще й те, що вона має реального протагоніста і протагоніст навіть прочитав її! І впізнав себе! 
 
Тож готуйтеся сміятися голосно! І без проблем! 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage