Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Семенюк Олена
Обираємо країну за книжками
Уявіть: ви вже купили квитки в омріяне місто чи країну й забронювали житло, або ж просто вирішили покластися на долю й подорожувати автостопом та жити, де доведеться; у закладках в браузері давно збережені переліки визначних місць, які обов’язково варто побачити та сфотографуватися з ними, а в електронній пошті стоїть автовідповідач «Вітання! Я у відпустці». Нарееешті попереду той відпочинок, на який ви так давно чекали. Але як познайомитися з тією місцевістю, куди ви вирушаєте, ближче? Як залишити на довше післясмак від побаченого, відчутого і спробуваного? Як варіант – до, під час або після поїздки читати книжки, в яких описуються місцини із запланованих відвідати вами. Якщо ви в пошуку подібної літератури, тоді ви на правильному шляху.
 
Ukraїner. Країна зсередини обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
«Ukraїner»
 
Цей медіа-проект про Україну вже здобув свою популярність та прихильність не лише серед українців, а й іноземних гостей. Фото- та відеоісторій про неймовірних людей із різних куточків нашої країни вже тааак багато, що й не знаєш, з чого би почати своє офлайн-знайомство з ними. Маємо підказку: берете книжку «Ukraїner. Країна зсередини», яка нещодавно вийшла друком у «Видавництві Старого Лева», загадуєте сторінку, відкриваєте її  і вуаля: може, саме з цього місця вам варто розпочати глибше знайомство з батьківщиною. Ну а якщо ви хочете познайомити своїх друзів з інших країн з Україною, то варто трооошечки дочекатися, бо вже невдовзі у «Видавництві Старого Лева» вийде англомовна версія книжки «Ukraїner. Країна зсередини».
 
Аби більше дізнатися про Україну та різні її куточки, радимо почитати роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія», в якому події розгортаються в Івано-Франківську, історію з Києва про «Темний бік будинку» від Марини Макущенко або художню історію незалежності від Павла Коробчука «Ключові клапани».
 
Спостерігаючи за англійцями обкладинка
Тираж закінчився
126 грн
У КОШИК Icon
«Спостерігаючи за англійцями», Кейт Фокс
 
Плануєте відвідати Велику Британію? Тоді вам точно не варто оминати книжку відомої британської антропологині Кейт Фокс «Спостерігаючи за англійцями». Ну бо де ж іще краще прочитати про те, які англійці насправді? У своєму дослідженні британська письменниця намагається якомога точніше та дотепніше зобразити портрет англійського суспільства. Кейт Фокс наводить багато прикладів і з особистого життя. «Тато став для мене ідеальною рольовою моделлю наукової холоднокровності. Коли мама сказала йому, що вагітна мною – первістком, то він одразу ж почав її вмовляти "усиновити" задля експерименту ще й дитинча шимпанзе, щоб виховувати нас разом. Це ж був би ідеальний кейс порівняльного вивчення раннього розвитку примата та людини! Мама рішуче наклала вето на батькову ідею», – розповідає авторка. Цікаво, чи не так?
 
Ну а якщо вам цікаво вивчити атмосферу Англії в художній прозі, радимо звернути увагу на книжку лауреата Нобелівської премії Кадзуо Ішіґуро «Залишок дня».
 
«До музики», Кетіль Бйорнстад
 
Події у романі норвезького письменника, композитора і піаніста Кетіля Бйорнстада розгортаються у Норвегії. На сторінках роману ви не зустрінете норвезьких водоспадів та фіордів. Місце розвитку подій роману  це інша Норвегія. Тут, в шумі бурхливих річок, затишку парків та колориті спокійних міських вулиць вчились, кохали, страждали та перемагали головні герої роману - молоді піаністи, які жили всеохопною пристрастю до музики та вірою у власний успіх.
 
Якщо ви хочете дізнатися ще більше про життя в Норвегії, зверніть увагу на підліткові книжки, які варто читати дорослим, наприклад, «Ларс.LOL» від Ібен Акерлі або «Антон та інші нещастя», «Антон та інші зі зграї» від Ґюдрун Скреттінґ.
 
«Токійська наречена», Амелі Нотомб
 
Якщо тримаєте курс у країни Азії, то чому би не відкрити для себе Японію? А з книжкою письменниці Амелі Нотомб «Токійська наречена» це зробити можна буде ще простіше. Авторка роману  бельгійського походження, та все своє дитинство провела в Японії. Вже пізніше письменниця разом із родиною мешкала в Китаї, США, Лаосі, Бірмі та інших екзотичних країнах. За сюжетом, головна героїня книжки, ім’я якої теж Амелі, як і авторки, приїздить у Японію вивчати мову та краще пізнати місцеву культуру. Хіба це не прекрасна можливість пізнавати її разом із Амелі? Як розвивається пригода дівчини в Японії? Чи вдасться героїні збагнути цю країни, не загубивши в ній себе? Відповідь шукайте у романі.
 
Радимо також прочитати найзнаменитіший роман Амелі Нотомб «Подив і тремтіння», в основі якого реальні біографічні факти та розповідь про глибокий конфлікт Сходу і Заходу.
 
«Місто дівчат», Елізабет Ґілберт
 
Якщо після співбесіди у посольстві США вам вдалося отримати щасливу відповідь про те, що ви отримаєте візу, то так, вже можна відкорковувати шампанське, бо зооовсім скоро саме ви опинитеся у країні мрій. Наче стільки всього вже відомого про Сполучені Штати, але про Америку інформації завжди буде замало, допоки не побуваєш там і не порівняєш очікуване з реальністю. Завдяки роману американської письменниці Елізабет Ґілберт «Місто дівчат» ви дізнаєтесь про те, які ж цінності формувались в американському суспільстві у минулому столітті та якими є тепер. Свобода, право жити так, як хочеться і просто можливість бути собою – це реально зараз. А може й ні? І чи все було так консервативно колись, як ми звикли думати? Та як знайти, зрозуміти, оцінити й не втратити дружбу і почуття в Нью-Йорку? А ще авторка пропонує кинути виклик правилам, розшукувати пригоди і ловити обійми від життя.
 
Познайомитися з авторкою детальніше можна через книжки «Велика магія», «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей». Про життя і роботу у США можна дізнатися з книжки українського письменника бурятського походження Доржа Бату «Франческа. Повелителька траєкторій» і «Франческа. Володарка офіцерського жетона». Ну а якщо ви любите детективи, то для вас підготували книжку Жоеля Діккера «Книга Балтиморів».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage