Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чиркова Дар'я
Новинки лютого від Старого Лева: художня проза і поезія
Цього місяця Старий Лев був дууууже продуктивний і підготував для вас тааак багато новинок! Розповімо вам детальніше про художню прозу і поезію, яка вийшла друком упродовж лютого цього року.
 
Художня проза:
 
«Там, де падають Ангели», Дорота Тараковська
 
Бабуся з дитинства бажає мені Янгола Охоронця щодня, а я в свою чергу відповідаю: «І тобі Янгола Охоронця». Моя відповідь буденна, наче: «Так-так, звісно». Бабусині слова інші, більш глибинні.
 
У книзі «Там, де падають Ангели» йдеться якраз про значення тих, начебто неважливих у сучасному світі речей. Головна героїня – п’ятирічна Ева, втратила свого Ангела-Хоронителя, бо він впав з Драбини на землю і тепер живе на вулиці. Що чекає на дівчинку та на які випробування піде Ангел задля її захисту?
 
Книга вражає глибинними роздумами про буття і одвічні питання боротьби Добра і Зла.
 
«Залізна вода», Мирослав Лаюк
 
Леся Українка відома не лише українцям, а й за кордоном. Хтось пам’ятає про життя та творчість зі шкільної парти, а хтось з купюри 200 гривень :)
 
У шкільній програмі Леся постає перед нами як «слабосила, хвора дівчина» і мало хто знає, що ця хвороблива дівчинка з легкістю підкорювала гірські стежки та вершини Карпат. Старійшини селищ досі переказують ці історії туристам, варто лишень прислухатись.
 
У книзі два головні герої — театральна режисерка та молодий чоловік, шукають лист, який може пояснити один з найцікавіших феноменів нашої літератури. Чим письменниця підкорила людей на початку минулого століття? Що змусило піти за нею? Хто вона – наша Леся Українка?
 
«Не кажіть, що в нас нічого немає», Мадлен Тієн
 
Мадлен Тієн мешкає в Канаді та має китайське коріння. Її книга наповнена динамічним сюжетом. Це класична сага про три покоління китайської інтелігенції. У сюжетні перипетії покладено історичну хроніку і реальні події: китайсько-японська війна (1937–1945), «культурна революція» Мао Цзедуна (1966–1976), коли знищили майже всю творчу та наукову еліту Китаю, не пощадивши навіть музичних інструментів у консерваторіях. Акції протесту 1989 року. Всі ці жорстокі події стають кульмінаційним фоном життя родини, яка веде свою історію в таємничій Книзі записів, немов привиди. Немов герої.
 
«Пані та панове», Террі Пратчетт
 
Пані та панове, всім хто скучив і вже кортить дізнатися про новини «Відьм» зі всесвіту «Дискосвіт»...ось вона — четверта частина роману.
 
Бабуня Дощевіск, тітуня Оґґ i Маґрат Часник — три відьми з Ланкру — повертаючись із-за кордону помічають проблеми, які почалися у рідному королівстві. Відьми здогадуються про зближення паралельних всесвітів і вбачають в цьому загрозу вторгнення на територію Ланкру ельфів. На відміну від нас, відьми знають, що ельфи не ті, за кого себе видають. Відьомській трійці доведеться добряче попрацювати, щоб захистити власне королівство від ворогів.
 
«Ноктюрни. П’ять історій про музику та смеркання», Кадзуо Ішіґуро
 
Всесвітньо відомий романіст уперше постає перед читачами автором малої прози. «Ноктюрни...» — це цикл з п’яти оповідань, головним героєм яких є музика. Саме вона стає зв’язком кожної душі і саме вона призводить до кульмінації – в когось трагічної, в когось кумедної.
 
Це оповідання про людей і те, як вони бачать світ, або ж чи не бачать нічого окрім себе в цьому світі. Про талант і працю. Про почуття і без емоційність.
 
Ця книга про життя, яке звучить невідомими нотами.
 
Поезія:
 
«Розплєси», Ярина Сенчишин
 
Звичні фігури: чоловіки, жінки, почуття, природа.
 
Звичайне поле гри: місто, гори, ліси.
 
Звичайні ходи: життя.
 
Наче все таке просте, звичайне. І водночас таке захоплююче, дивовижне.
 
Читаючи, наче спостерігаєш за грою в шахи, де звично все, окрім шахіста і тебе та вашої взаємодії, вашого розуміння не словами, а поглядами, думками.
 
«Шах і мат» не пролунає, адже це вічна гра життя.
 
«Інші речі» Юрко Іздрик
 
Неймовірний артефакт життя — книжка. 288 сторінок життя поета. 288 сторінок життя людства. 288 сторінок твого життя.
 
За поетом спостерігаєш ніби з середини і ззовні водночас. Читаєш думки і бачиш його очима, адже книга ілюстрована самим Іздриком. Людей бачиш у порівняннях. Ця історія, ці почуття наче в одного, а це було в іншого. І врешті решт, все це було з тобою. Вчора. Сьогодні. І буде завтра.
 
Лірика, іронія, добро та жорстокість — невід’ємні спеції нашого життя.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage