Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Полоз Єлизавета
Нескінчена магія: 10 фентезі-книжок для дітей
Фентезійні книжки — завжди прекрасний подарунок для дітей, адже вони ідеально підходять один одному: події фентезі відбуваються у нереальному світі або за участі неіснуючих істот, а діти якраз мають доволі яскраву уяву, що дозволяє їм насолодитися книжкою навіть без барвистих малюнків. До того ж фентезі швидко захоплює дітей, знайомлячи з читанням із раннього віку, прививаючи корисну звичку до читання. Тож давайте подивимося, якими книжками можна порадувати дітей цього року.
 
Томас Тейлор, «Маламандер»
 
Це історія про хлопчика, який все життя шукав загублені речі, тому коли до його вікна вдерлася дівчинка, яка загубила батьків, та попросила допомоги, він без вагань почав розслідування, що втягнуло дітей у фантастичну пригоду. Вони познайомляться з дивакуватими жителями містечка, дізнаються про легенди, які щовечора виходять за межі уяви, зустрінуть білого кота, що без упину розмовляє, та зіткнуться віч-на-віч із небезпекою, про існування якої раніше й не здогадувалися. Дружба Герберта та Віолетти кріпнутимете з кожним новим випробуванням, так само, як і ваше захоплення книжкою зростатиме з кожною новою сторінкою. Тож обов’язково пориньте в загадкову атмосферу нібито звичайнісінького приморського містечка та віднайдіть усі його таємниці.
 
Ольга Войтенко, серія книг «У світлі світляків» («На порозі ночі» та «Пошуки відправника»)
 
Чи можете ви уявити світ без книжок? Єва-Ліза може. Все своє життя вона проводить, втупившись у планшет та не виходячи з дому взагалі. Та після загадкового зникнення світла вона змушена повернутися до реального світу — просто заради того, щоб розібратися з проблемою електропостачання. Але, за допомоги віднайденого друга Тіма, неочікувано й швидко поринає в захопливий світ книги. Та й це не все! Відірвавшись від екрану, Єва-Ліза зрозуміла, що живе у світі, сповненому найхимернішими істотами, магією та розумними деревами. І Єва-Ліза вирушає у свою першу пригоду.
 
 
Окрім загадок та випробувань, книга наповнена величезною кількістю імен письменників, цитатами з літературних творів, повчальними термінами та поняттями, тож нудьгувати ви точно не будете.
 
Альбін та Карін Альвтеґен, «Ключ від Позасвіття»
 
Загадкові ключі нерідко стають причиною неймовірних подій, адже ніколи напевне не знаєш, що вони відмикають та куди приведуть. Так само й головний герой повісті Лінус не знав, від чого знайдений під поламаними дошками підлоги ключ. Тому, поділившись знахідкою з сестрою Ліннеєю, він перетворює нудну поїздку до дивного будинку на веселу пригоду, не здогадуючись, що вона стане найзахопливішою в його житті. Книжка не дуже велика та насичена подіями, тому ви цілком можете проковтнути її за один вечір, будьте до цього готові.
 
Ольга Максимчук, «Світ у вулкані. Срібний і червоний»
 
Близнюки Сонька та Марко Бруми живуть звичайнісіньким життям третьокласників: наполегливо вчаться, грають у сніжки на подвір’ї, смажать млинці та безмірно полюбляють казки. Але вони ніколи й не думали опинитися в ній самим. Та одного дня їм зустрічається величезний білий птах, що на своїх крилах переміщує близнюків до загадкової країни Кремантура. У давні часи. До давно покинутого жерла вулкана. У вир тисячолітньої боротьби Добра і Зла. І дітям залишається лише вірити, що всі зроблені ними вибори — правильні.
 
Зачароване життя обкладинка
Тираж закінчився
Діана Вінн Джонс, «Зачароване життя»
 
Діана Вінн Джонс неодноразово доказувала свою майстерність у створенні магічних світів, і в «Зачарованому житті» авторка не підвела своїх фанатів. Оригінальний світоустрій за використання паралельних світів і двійників та їхні взаємозв’язки точно не залишать вас байдужим. Але ще більше вам захочеться спостерігати за особистісним зростанням головного героя, сором’язливого хлопчика на ім’я Кет, та за його стосунками з честолюбною сестрою-чаклункою Ґвендолен. Разом вони переживають чимало страшних, але неймовірних подій, наповнених радістю й іноді сумом, і пропонуємо вам доєднатися до їхніх пригод.
 
Олексій Надемлинський, «Маленька Відьма та Кір»
 
Якщо вередлива Ґвендолен вже давно вміє користуватися чарами, дванадцятирічна Маринка тільки-но дізнається про свої можливості. Вона жила звичайним життям, у звичайнісінькому місцевому районі, коли взяла додому приблудного кота, який ― хто б знав ― виявився сильною магічною істотою, і він пропонує їй вивчитися на чаклунку. І от Маринка вже вивчає основи чаклунства, дізнається про древні артефакти, намагається дотримуватися законів магії та просто весело гає час. Та то лише поки не настане пора «складати екзамен», рятуючи світ від злого чаклуна. А чи вивчиться Маринка на відьму, ви дізнаєтесь лише прочитавши книгу.
 
Дев’ять життів Крістофера Чанта обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Діана Вінн Джонс, «Дев’ять життів Крістофера Чанта»
 
Друга книжка в фентезійному циклі «Крестомансі», де повніше розкриваються паралельні світи та подорожі ними. Цього разу читач знайомиться зі звичайним хлопчиком Крістофером, який просто насолоджувався напрочуд дивовижними снами, відволікаючись від сірої реальності. Аж поки не помер в одному зі «снів». Саме тоді його життя змінилося назавжди: окрім беззаперечно наявних у нього магічних здібностей, він виявився щасливим володарем дев’яти життів, тому саме йому визначено стати Крестомансі – найголовнішим магом. Через іронію, через помилкові дії героїв, через їхній егоїзм та щирі почуття, авторка показує, як важливо для дитини робити свідомий вибір, та благає не слідувати сліпо вказівкам батьків та відшукувати власний шлях.
 
Дочка Чарівниць обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Дорота Тераковська, «Дочка чарівниць»
 
«Дочка чарівниць», напевно, найбільше серед книжок у цьому списку приділяє увагу саме негараздам і людським вадам. Магічний світ не видається таким казковим, почесне призначення долі відчувається тягарем, а не пошаною, а головна героїня далеко не ідеальна. Але впродовж усього твору ти їй віриш. Ти віриш розважливості Дитя, віриш легковажності Дівчинки та віриш постійним сумнівам Панянки. Дочка зростає під великим тиском сподівань, у загрозливому світі, але все ще намагається прислуховуватися до себе та зрозуміти свій народ. Це фентезі інакше. Не про кохання, не про дружбу, не про пригоди і навіть не про чудеса магії. Це книжка про поступове дорослішання, про пошуки та прийняття себе, про безумовну надію і віру та важливість тих крихт доброти, що вдається знайти в темному світі.
 
Будинок безлічі шляхів обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Діана Вінн Джонс, «Будинок безлічі шляхів»
 
Багато з нас читали «Мандрівний замок Хаула» Діани Вінн Джонс або хоча би дивилися аніме-адаптацію книжки. Згадайте, скільки емоцій у вас викликала кінцівка і як би вам хотілося, щоб історія продовжилася. Що ж, тоді «Будинок безлічі шляхів» ― завершальна частина серії ― якраз те, що вам потрібно (і вам, і вашій дитині, бо зараз «Замок» записаний у шкільну програму, і все більше дітей вимагатимуть продовження). Саме у цій книжці Софі та Хаул повернуться, щоб допомогти незграбній книголюбці Чарліні опанувати магію та здійснити свої мрії. Недолугі ситуації, каверзні артефакти, магічні істоти-помічники, таємничі проходи — все це й досі можна знайти в мандрівному замку в безмежній кількості. І Чарліна лише сподівається, що знайдеться й що перекусити.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage