Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нікітюк Зоя
Не нервуйся – читай!
Психологи запевняють, що карантин допоможе нам збавити життєвий темп, але й подивитись на життя під іншим кутом. Адже багато хто зараз приділяє більше часу самоаналізу, відпочинку та улюбленим справам. Погодьтесь, у стресовий період книги – одне із найкращих заспокійливих.
 
 
«Югославія, моя батьківщина», Ґоран Войнович
Читати, коли здається, що карантин – це майже кінець світу.
Останні «коронні» події, звісно, багатьох підкосили. Але, коли читаєш книги про недавнє минуле сусідніх держав, розумієш банальну річ – головне, щоб усі були здорові й з мирним небом над головою. 39-річний автор цієї книги народився у Любляні, столиці Словенії. Його батько родом із Боснії та Герцеговини, а мати з Хорватії. Тобто в одній родині було одразу троє представників колишньої Соціалістичної Федеративної Республіки Югославія.
 
Якщо запитати молодь, що трапилось з Югославією та з чим пов’язані Югославські війни, детальну відповідь навряд чи можна почути. Тому цю книгу варто читати для загального розвитку. Тим більше, що від імені підлітка вона розповідає про причини війни, її наслідки. Пояснює, як те, що ти побачив, почув, пережив фактично дитиною, впливає на твоє доросле життя. Книга про світ, який миттєво руйнується, про те, що батько ще вчора може бути героєм і захисником, а сьогодні – воєнним злочинцем у розшуку. Про те, що під час політичних конфліктів важко з’ясувати, хто друг і ворог, де твоя територія, а де – чужа. Вона про те, як війна вмить ставить хрест на дитинстві.
 
 
«Wine Folly. Усе, що треба знати про вино», Мадлен Пакетт, Джастін Геммек
Читати, аби на першій вечірці після самоізоляції розповідати про вино, як справжній сомельє.
Напередодні самоізоляції більшість українців запасались не тільки гречкою й туалетним папером (чим викликали величезну кількість мемів), а й улюбленими напоями. Хтось кавою, а хтось – вином. Якщо ви закохані у цей алкогольний напій так само, як і користувачі сайту  WINEFOLLY.COM, де тусуються сотні тисяч «винних»  професіоналів та любителів, ця книга – справжня знахідка. 
 
Створювалась вона саме на основі найпопулярніших запитань і порад, які з’являлись серед фанатів вина WINEFOLLY.COM. Тут про те, як читати етикетку на пляшці, як розбиратись у характеристиках вина, яким винним регіонам віддавати перевагу. А також про їжу для дегустацій, про правильні келихи для подачі й цінову політику. Книга дозволяє знайти відповіді й на такі запитання: чим між собою відрізняються легкотілі, середньотілі та повнотілі вина? на що вказують рівень танінів та тільність? яка різниця між вином, що вироблене в Австралії, Аргентині, Франції або Чилі?
 
Більшість інформації у Wine Folly подана у вигляді зручних тез та класних ілюстрацій. І написана з такою любов’ю, що навіть кавомани ризикують проміняти філіжанку ароматної кавусі на смачний келих вина.
 
 
«5 секретів щасливого життя», Маргарита Січкар
Читати, аби вкотре зрозуміти, щастя – це стан, який залежить від нас, а не від обставин.
«Як би я мав більше вільного часу, тоді б багато чого переглянув у своєму житті! Хтозна, можливо, і більш щасливим став». Ловили себе на цій думці, скажімо, ще у лютому? Тепер саме час провести внутрішнє генеральне прибирання. Головне – бажання й мотиватор.
 
«Хто ти? У чому твоя особливість? Я пропоную зазирнути всередину себе. Це дуже захоплива подорож», – запевняє авторка книги Маргарита Січкар, засновниця «Школи щасливого життя» та коворкінгу «Счастье HUB». У своїй новій книзі за допомогою практичних завдань і професійних порад допомагає дізнатись, що ти любиш найбільше і що у тебе виходить найкраще. Розробити проєкти, які допоможуть відчувати себе ще більш щасливими. Навчитись віддавати, впливати, цінувати й розвивати щедрість. Та й сама яскрава обкладинка, ілюстрації надихають відшукати секрети щасливого життя
 
«Книжка про сміття», Галина Ткачук
Читати, аби під час самоізоляції набути нової звички – менше смітити й навчитись сортувати сміття.
Планета давно в істериці від нашого над нею знущання. Тому варто почати робити хоча б щось. Наприклад, читати разом із дітьми книжки про сортування сміття та виховувати сімейні еко-звички. Галина Ткачук не тільки зібрала найбільш практичну інформацію з цієї теми, подала її у форматі історій, ігор, яскравих ілюстрацій, а й поділилась власним досвідом, скажімо, як вона разом із донькою прибирала засмічений пляж. Розповіла, як діти та підлітки можуть придумувати еко-акції у своєму подвір’ї та класі.
 
«Книжка про сміття» дозволить більше дізнатись про сортування сміття й навчитись читати позначки на упаковках виробів. Знайти альтернативу пластиковому посуду чи звичним пакетам для овочів й фруктів. Подивитись на архітектурні вироби з переробленого сміття та з’ясувати, як працює інтерактивна карта з позначками сміттєзвалища. Й головне – під час карантину задуматись над тим, звідки береться так багато сміття, у чому його небезпека та як конкретно ваша родина може зарадити його розповсюдженню.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage