Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Назви книг, які вас здивують
 
Як часто вашу увагу до книги привертала саме незрозуміла, смішна чи оригінальна назва, з якої абсолютно не ясно, про що твір? Readrate пропонує добірку книг із загадковими назвами. А що з цього прочитали б Ви? 
 
«Як керувати рабами» (Макс Сідоній Фалкс, Джеррі Тонер) – довідник з управління персоналом, побудований на античних традиціях та методиках. Викладач Кембриджського університету Джеррі Тонер взяв за основу трактат римського аристократа Сакса Сідонія Фалкса, і за допомогою коментарів створив сучасний посібник з управління кадрами. 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Мій дідусь був черешнею» Анджели Нанетті. Саме таку назву обрала італійська авторка для історії про родинні стосунки, про любов і смерть. Ця книга про те, що ми ніколи не зникнемо з пам`яті тих людей, які нас люблять, а житимемо в іншій формі, наприклад,  в образі черешні. Завдяки «Видавництву Старого Лева» віднедавна книгу можна прочитати й українською.  
 
 
 
 
 
 
 
«Напівсонний у піжамі в жабках» - це зовсім не книга колискових пісень чи казок на ніч. Це іронічний роман американського письменника Тома Роббінса, в якому ви знайдете усе: і мавпу із високим  рівнем інтелекту, й інопланетян,  і викрадення творів мистецтва, і земний рай тощо. Мабуть, краще на ніч її таки не читати:) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Людина, яка прийняла свою дружину за капелюх». Дуже загадкова назва. На щастя, книга має підзаголовок «Та інші історії з лікарської практики», який, власне, усе й пояснює. У виданні британського невролога та нейропсихолога Олівера Сакса йдеться про психічні та неврологічні захворювання людей: фантомні болі, уявні голоси, зміна особистості тощо.  
 
 
 
 
 
 
 
 
«Аристотель і мурахоїд їдуть у Вашингтон». Здавалось би, тут варто звернутися по допомогу до Олівера Сакса. Але насправді це видання дослідників Томаса Каткарта і Дена Клейна, у якій йдеться про політичні маніпуляції та вплив на громадськість. З гумором та філософськими роздумами автори розповідають, як промовці керують нами та формують наші думки. 
 
  
 
 
 
 
 
Ще одна назва, яка нічого не говорить про зміст книги – «Смажені зелені помідори в кафе «Whistle Stop» Фенні Флегг. Насправді за цим заголовком криється історія цілого містечка з усіма його загадками та драмами. 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
«Страшно  голосно & вкрай близько» - книга Джонатана Сафрана Фоєра, у якій йдеться про почуття 9-річного хлопчика. Йому доводиться пережити багато нещасть у такому юному віці. Це книга про щасливе дитинство і нестерпний біль втрати, про щось справді гучне і неминуче. 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
«Коли Бог був кроликом» Сари Вінман – чутлива історія про дитинство і дорослішання, про дружбу і любов, про родинні стосунки, і... кролика з кличкою Бог. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
«Однорукі оплески» - ще одна дивакувата назва, цього разу книги Ентоні Берджеса. Нетривіальні назви не є новинкою для автора «Механічного апельсина». Але перегорнувши останню сторінку книги, ви так і не зрозумієте, що саме значив цей заголовок.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Шампіньйон мого життя» - друга книга короткої прози Асара Еппелья про людей, місця, почуття, а не про гриби, як можна було б подумати. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage