Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
Насичений грудень зі Старим Левом, або як не загубити диво
Із настанням зими кожен, навіть найдоросліший дорослий, мріє про диво. Можливо, це буде неочікуваний подарунок, який чекатиме вас на робочому столі від когось, хто вирішив залишитися непоміченим; або вже готова смачна вечеря у родинному колі після виснажливого дня; чи раптовий дзвінок від людини, яку ви так давно хотіли почути; чи просто щаслива знижка на річ, яку так хочеться придбати, чи навіть найсмачніше тістечко, яке ви коли-небудь їли! Відчиніть двері назустріч зимі, підставте обличчя лапатому снігу або ж насолодіться морозним днем – і повірте, що дива ходять десь поряд і дуже хочуть, щоб їх помітили. А для тих, хто має бажання вже зараз поринути у зимову казку, маємо кілька ідей на грудень разом зі Старим Левом.
 
 
Скласти грудневий «to do list»
 
Аби раптом у передноворічних клопотах не проґавити чогось важливого, було би добре скласти перелік речей, які ви хотіли б зробити цього місяця: зустрітися з друзями за чашкою какао, переглянути зимові фільми, відвідати різдвяний ярмарок або майстер-класи з виготовлення різдвяного декору, піти на ковзанку чи святкову виставу. Грудень рясніє подіями, які заряджають радістю та натхненням. У моїх обов’язкових планах на цей місяць – відвідати родинне Свято до Дня народження Старого Лева, похід з найвеселішою компанією на мультфільм «Грінч», який вже незабаром має вийти на екрани (ох, вже не дочекаюся!), ковзанка просто неба на площі Ринок та довгоочікувана родзинка місяця – концерт різдвяних пісень у виконанні джазових співаків. А які ваші плани на грудень? Не гайте часу, поки ще є можливість закінчити рік драйвово.
 
 
Підбити підсумки 2019-го книжкового року
 
Дуже важливо знайти час, щоб озирнутися назад і оцінити пророблену роботу за рік, чого б це не стосувалося. Аналіз досягнень та поразок є гарним трампліном для успішного початку нового календарного року, а може, і року нових звершень. Чи вдалося вам прочитати заплановану кількість книжок? Чи задоволені ви прочитаними за рік книжками, а до яких книжок так і не дійшли руки? Мені найбільше у тому допомагає сервіс goodreads.com, де завжди цікаво подивитися відгуки читачів з усього світу на одне й те ж видання.
 
 
«Накачатися» різдвяними фільмами
 
Я належу до тієї категорії людей, хто з нетерпінням чекає першого снігу, щоб відкоркувати святковий настрій та розпочати марафон різдвяних фільмів. «Гаррі Поттер» – обов’язково. «Сам удома» – ще обов’язковіше, бо без нього, здається, рік новий і не почнеться як слід. А далі у кожного, переконана, є своя улюблена, роками заїжджена добірка зимових стрічок. Коли згадую період новорічних свят у далекому-далекому дитинстві, – коли ялинка була висока і колюча, а цукерки по-особливому смачні, – то теплими спогадами зринають кадри з двох фільмів – «Кучерява Сью» (1991) і «Сім’я напрокат» (1997). Це дотепні, милі стрічки для родинного перегляду. До речі, режисером «Кучерявої Сью» є Джон Г’юз – славнозвісний сценарист всіх фільмів з серії «Сам удома». Додайте до них ще фільми «Поки ти спав», «Інтуїція», «Різдвяна історія» та «Реальна любов» – і вийде ідеальна, як на мене, добірка різдвяних фільмів. А без якого фільму ви не уявляєте зимові свята?
 
 
Завітати на День народження Старого Лева
 
Щорічна традиційна груднева «атракція» від Старого Лева – родинне свято з нагоди дня народження видавництва. Цього року «Видавництво Старого Лева» вже доросленьке – йому аж 17 років. А значить, і святкування буде з особливим розмахом. 16 грудня на території «FESTrepublic.club» (Львів, вул. Старознесенська, 24-26) на гостей чекають святковий розпродаж, зустрічі з улюбленими авторами, ігри для дітей з аніматорами, аквагрим, зона доповненої реальності «Знайомство з Туконі», святкові майстер-класи для малят та дорослих, розіграші та ще чимало забавок для всієї родини.
 
Не проґавте таку нагоду створити свято собі та дітям, надихнутися різдвяною атмосферою й запастися подарунками під ялинку.
 
 
Потурбуватися про сюрпризи близьким
 
Однозначно, один із найприємніших святкових клопотів зими – вибір подарунків для рідних. З кожним роком бути небанальним у подарунках стає все важче, попри те що вітрини магазинів та стрічки соцмереж напередодні Нового року завалені різноманітними пропозиціями. Мій улюблений варіант подарунка – книжка, бо 1) завжди можна знайти таку, яка перегукуватиметься з інтересами вашого друга, 2) вона ідеально запаковується у святкову обгортку і 3) може бути як повноцінним подарунком, так і приводом для створення цілого подарункового набору, який можна прикрасити, наприклад, засушеними цитрусовими чи сосновими гілочками.
 
Цьогоріч Старий Лев підготував для своїх читачів особливий сюрприз, який зробить передсвяткові клопоти максимально приємними. Адже тепер, купуючи книжку на подарунок, не треба турбуватися про те, як запакувати її і чим доповнити, – особливо тим, хто завалений роботою в останні тижні року. Тепер достатньо лише завітати до книгарні Старого Лева та обрати між жовтим, зеленим, червоним та блакитним святковими бук-боксами. У кожному книжковому боксі ви знайдете «різдвяну» книжку, календар  або листівки Старого Лева, стильні горнятка  чи торбинку, а також оригінальні смаколики – журавлину в шоколаді або помаранчі в шоколаді!
 

Фотографії і рецепт @photolivika (Instagram)
 
Спекти «Рудольфів»
 
Спечені й власноруч задекоровані смаколики зі святковим ароматом (додайте кориці, кардамону, цедри апельсину, сушеного імбиру, мускатного горіха) не лише потішать вас, ваших домочадців, але й стануть гарним доповненням до подарунка або й, власне, самим подарунком. На днях натрапила в Instagram-стрічці на ці атмосферні світлини печива «Олень Рудольф» і зрозуміла, що цьогоріч саме час спробувати свої сили і приготувати цих чарівних червононосих оленят.
 
Для тіста:
- 280 г борошна
- 100 г горіхів, змолотих «у борошно»
- 130 г цукру
- дрібка солі
- 200 г холодного вершкового масла
- 2–3 жовтки
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 столова ложка соку лимона
- цедра за бажанням
 
Для декору:
- M&M’s
- шоколад
 
Змішати міксером усі інгредієнти до дрібної крихти. Сформувати тісто й розділити його на кілька частин (щоб було легше розкачати). Загорнути тісто у плівку й покласти до холодильника на півгодини. Розкачати тісто, сформувати за допомогою форми «основу» оленів, діаметром приблизно 4 см і товщиною 5-6 мм. Випікати 10-15 хв. за температури 175 °C. Тісто можна зробити завчасно і зберігати в холодильнику.
 
Для декору розтопити шоколад на водяній бані. Намалювати розтопленим шоколадом за допомогою кондитерського мішка (або його альтернативи) ріжки й очка оленя. За допомогою шоколаду приклеїти оленям «носики» – для цього найкраще підійдуть червоні цукерки M&M’s.
 
Смачного!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage