Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
На що чекати? Книжкові новинки від українських авторів
Літо у розпалі, а це означає, що Старий Лев старанно готується до однієї з найбільших книжкових подій року – Book Forum Lviv – й працює над безліччю неймовірних новинок, які потішать читачів уже на початку вересня (або й раніше Посмішка). А ми продовжуємо розкривати карти й розповідати про книжкові новинки – цього разу від українських авторів.
 
 
«Церебро» Андрія Бондаря
 
«Церебро» – нова збірка прози відомого українського поета, перекладача і публіциста Андрія Бондаря. Це зібрання небанальних сюжетів про звичайне життя пересічних людей – часто абсолютно непоєднуваних образів, що наповнені безпосередніми авторськими рефлексіями і переживаннями. На сторінках книжки читачі й читачки знайдуть своєрідний химерний калейдоскоп спостережень – за всім, що нас оточує, з чим стикаємося щодня, і чого не помітили б на перший погляд.
 
 
«Бесіди п(р)одумки» Андрія Содомори
 
Андрій Содомора – відомий український письменник, перекладач і науковець, чия праця надихає багатьох. У його новій книжці вміщені п(р)одумки про речі й образи, які нас оточують. На її сторінках – спроба реконструювати життя думок, образів, настроїв у духовному просторі. Автор сприяє їхнім зустрічам, долучається до бесіди, запрошує до неї і Читачів.
 
 
Антологія «Лялька. Оповідання про дитинство»
 
«Лялька. Оповідання про дитинство» – збірка короткої прози сучасних українських письменників. Ці твори –  яскраві та щемкі, ніжні, а іноді й болісні. Вони про світ дитинності, коли все бачиться й сприймається так по-особливому. 14 різних історій про час і стан, коли лялька – найліпша приятелька, дерева високі-високі, а звичайні речі перетворюються на казкові. На сторінках цієї антології читачі побачать твори відомих авторів, таких як Дорж Бату, Галина Крук, Маріанна Кіяновська, Людмила Таран, Ірина Савка, Лариса Денисенко, Оксана Луцишина, Іван Андрусяк, Вікторія Амеліна, Олена Гусейнова та ін.
 
 
«Світ не створений» Мирослава Лаюка
 
Під обкладинкою нового роману Мирослава Лаюка розкриваються три різні перспективи – часові, сюжетні, тематичні, що гармонійно поєднуються й творять яскраву історію. Поки у наші дні українська художниця Анна, яка повертається додому з Франції, намагається віднайти себе і, врешті, усвідомити, що прощення когось – це не те, що потрібне іншим, а насамперед нам самим, щоб іти далі, дві інші історії розвиваються на десятки років раніше. Так, автор переносить читача на 100 років назад, де розгортається любовна історія молодого лікаря Олексія та його коханої Анни. А ще – у Карпати XIX століття, де відбувається ще одна драма. Зрештою, усі персонажі намагаються збагнути: для чого був створений світ?
 
 
«Гра в музей» Наталії Космолінської, Ірини Магдиш
 
Як перетворити похід у музей з дитиною на незабутній досвід? «Гра в музей» – авторський путівник Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького, який цікаво та нестандартно розкаже про картини і скульптури, представлені в галереї. Ця книжка підкаже, про що говорити з дітьми в галереї і як бавитись, спілкуючись про мистецтво.  
 
Тут зібрано репродукції картин та фото скульптур, а до кожного експонату додаються найцікавіші відомості про нього, про митця, сюжет та жанр, є також словничок, що пояснює мистецькі терміни. Кожну картину чи скульптуру доповнено цікавими історичними подіями, тож читач дізнається, що відбувалося у Львові, в Україні та світі у той період, коли малював художник чи творив скульптор. А найцікавіше – до кожного експонату додано оригінальні «рекомендації-асоціації»: що послухати, що почитати, який фільм чи мультфільм подивитися і куди вирушити у мандрівку. І все це коротко, легко й інформативно!
 
 
«Моцарт із Лемберга» Богдана Коломійчука
 
Ім’я Вольфганга Амадея Моцарта відоме всьому світові, проте як багато ви знаєте про його наймолодшого сина – Франца Ксавера? Чи відомо вам, що він також був талановитим музикантом, хоч сам завжди вважав себе тінню батька-генія? А чи знали ви про те, що його шлях з окупованого французами Відня пролягав до Підкаменя, а згодом і до Лемберга? І чи могли уявити, що його неодноразово запрошували на дуелі, він мандрував містами й країнами, підкорюючи серця не однієї жінки, поки сам страждав від нерозділеного кохання, і що мало не загинув від рук мисливців «за головами»? Про все це і навіть більше ви дізнаєтеся на сторінках нової книжки популярного сучасного белетриста Богдана Коломійчука.
 
«Моцарт із Лемберга» –  історія, сповнена пригод, драм, життєвих перешкод і радостей, любові й страждань, врешті – розуміння себе й пошуку власного місця у світі. Вона змусить вас й усміхнутися, й поринути у роздуми, та в будь-якому разі уже точно не залишить байдужим.
 
 
Есеї українських інтелектуалів «Нова Європа»
 
Незабаром поповнить українські книгарні і збірка есеїв «Нова Європа». На його сторінках директорка Центру «Нова Європа» Альона Гетьманчук, правозахисник, публіцист і релієзнавець Мирослав Маринович, філософ і письменник Володимир Єрмоленко, журналістка й письменниця Світлана Пиркало, єпископ Української греко-католицької церкви Борис Ґудзяк, науковець, історик та публіцист Ярослав Грицак, журналіст і перекладач Микола Рябчук, дипломат Дмитро Кулеба, письменниця і культурологиня Оксана Пахльовська та інші говорять про візію Нової Європи, європейський дискурс про Україну і ЄС, український дискурс про Європу та їхнє зближення тощо. Впорядкувала книжку заступниця директора центру «Нова Європа» Катерина Зарембо.
 
 
«#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької
 
Ця книжка – унікальний проект, завдяки якому українці дізнаються про сотню непересічних особистостей з українським корінням, які залишили свій слід в нашій історії.  У цій книжці є добре знані імена: Іван Пулюй, Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Примаченко, Валентин Глушко. А є й такі, які стануть для читачів справжнім відкриттям: Володимир Титала – оскароносний мультиплікатор студії Дісней, талановитий генетик Теодозій Добжанський, який розвинув теорію Дарвіна, вчений-математик Михайло Кравчук, чиї розробки лягли в основу першого у світі комп’ютера, Геді Ламар – донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi... Кожна з цих історій – неймовірна, вражає і надихає, а цими героями хочеться пишатися. Упорядкувала 100 історій про видатних людей журналістка Уляна Скицька.
  
 
«Колискова для Андрійка» Ольги Кузьменко, Варвари Гончарової
 
Ім’я Кузьми Скрябіна у багатьох викликає теплі спогади, а його музикою надихалися й продовжують надихатися тисячі людей не лише в Україні, а й у світі. Як зростав музикант, відомий нам як людина з величезним серцем і душею, що заклало основи його життєвої дороги? Відповідь на це питання вирішила дати найдорожча людина в житті співака – мама. «Я вирішила, що мушу розповісти щось більше і, напевно, починати треба ще від колискової і тих дорогих мені людей, які залишили нам – своїм дітям і внукам – родовий код… Що передається з молоком матері», - згадує Ольга Кузьменко. Ця книжка про батьків, бабусю, діда Ольги Кузьменко, її сина Андрія, про дитинство самого Кузьми, мамину колискову, літо у Сідому… А ще це історія про перші музичні вподобання, формування музичних смаків і вплив музичних стилів світової музики на творчість «Скрябіна», про які на сторінках книжки розповіла музикантка-теоретикиня Варвара Гончарова.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage