Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Романишин Романа і Лесів Андрій
На горизонті сонячно
Складати звичайний прогноз погоди з врахуванням швидкості вітру та температури – справа звичайна, а от передбачити якісь тенденції в ілюстрації завдання складне. Та й зазвичай ці прогнози як в першому так і в другому випадку не справджуються до кінця. Проте можна спробувати побути таким собі метеорологом, постояти з паперовим флюгером та відчути куди дує вітер змін та які циклони нас чекають.
 
Отже, погода для ілюстрації сонячна. Новітні технології сприяють багатовекторності розвитку книжкової ілюстрації - паралельно з книгою видаються як друковані, так і мультимедійні додатки: плакати, настільні ігри, додатки до електронних пристроїв та онлайн ігри. Ілюстрації стають багатовимірними й дивляться на нас не лише з паперових сторінок книги, а й з екранів та проекцій.
 
Подекуди мінлива хмарність. Надалі дуже бракує ілюстрованих книжок посвячених складним соціальним та історичним темам. Наприклад в Україні досі не видана якісно ілюстрована книга про Голодомор, про національно-визвольну боротьбу, про расизм…
 
Варто взяти парасольку, бо прогнозуються опади хороших графічних романів, які активно розвиваються як окремий жанр та міцно займають свою нішу.
 
Пориви вітру таки принесуть позитивні зміни в ілюструванні літератури нон-фікшн. Ці книги стануть хорошим зразком дизайну, зокрема інфографіки.
 
Туман розвіюється. Друкарні вдосконалюються, а друкарі стають майстернішими, тому навіть найнесподіваніші задуми та ідеї ілюстратора будуть втілені в життя на доброму папері.
 
Потужний циклон рухається до нас з Європи. Українські ілюстратори та видавці активно освоюють європейський простір, беручи участь у головних книжкових подіях, зокрема Міжнародному ярмарку дитячої книги в Болоньї, щорічному переліку найкращих видань світу «Білі Круки» та інших. І цей Європейський циклон нікуди не піде…
 
Романа Романишин та Андрій Лесів
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage