Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Семенюк Олена
Мистецтво зі старих книг
Про свою діяльність Браян Деттмер каже, що просто ріже книги. Однак насправді чоловік створює шедеври зі старих видань. Одна з перших робіт митця називається «Альтернативний шлях до знань». Він хотів, аби відвідувачі галереї спочатку бачили начебто стосик книжок, однак підходячи ближче бачили недбало вирізану дірку. Це, за словами Браяна, мало би спонукати глядачів задуматися, що ж усередині книжок. Текст і малюнки книг – те, що найбільше приваблює самого майстра.
 
 
 
З кожної книжки Браян Деттмер вирізає щось, що йому самому видається цікавим. «У більшості випадків я склеюю краї книжки товстим шаром лаку, тож на зовнішньому боці видання утворюється шкірка, через яку книжка стає дуже твердою ззовні, проте її аркуші "вільні", – розповідає митець. – Далі я наскрізь прорізую поверхню книги, при цьому нічого не забираю і не додаю». Саме тому у кінцевому варіанті все лишається на тому самому місці.
 
Як розмовляти з дітьми про мистецтво обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
 
Таку роботу Браян Деттмер називає реміксом, оскільки, як і діджей працює з музикою, так і він працює з матеріалом, який не належить безпосередньо йому.
 
 
У своїй роботі майстер використовує затискачі, мотузки, важелі тощо, аби сторінки набули потрібної форми до того, як він почне їх лакувати.
 
На думку митця, нерозуміння людьми подібного мистецтва виникає через те, що люди сприймають книги як щось живе. «Але книжкам даний потенціал постійного розвитку і можливість перевтілюватися у щось нове, – пояснює Деттмер. – Книги дійсно живі і для мене книжка – теж наче тіло, а ще це технологія, яку я вважаю інструментом, машиною і пейзажем».
 
 
 
Вирізблюючи книжку, Браян Деттмер думає про зображення і зміст. Вироби, які він створює, називає напівшедеврами, які глядачі завершують самі. «Моя робота, як археологія: я розкопую, намагаюсь максимально використати потенціал, ретельно досліджую та підлаштовую все до мого твору», – пояснює митець.
 
 
На його думку, книжки ніколи не зникнуть, хай би хто не вважав, що цифрові технології витіснять їх. Книги теж еволюціонують. «Те саме люди говорили про зникнення живопису, коли фотографія та друк стали буденними справами. Зараз дуже захопливий час для мене як митця. І я з нетерпінням спостерігаю за майбутнім книжки».
 
 
Фото - briandettmer.com, www.arcticpaper.com

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage