Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Must read від Марка Цукерберга
 
Творець соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг долучився до читацького флешмобу, пообіцявши у 2015 році читати по книзі кожні два тижні. Прочитане він обговорював на своїй сторінці з користувачами Facebook. «Книги дають можливість повністю вивчити тему і зануритися в неї глибше, ніж сьогодні це дозволяють ЗМІ», - вважає Цукерберг. Ось кілька книг, які Марк прочитав у минулому році та рекомендує до читання іншим.
 
«Фабрика ідей» Джона Гертнера, у якій автор розповідає про найвідоміші технічні відкриття ХХ століття: перший факс, телепрограму та телефонний зв`язок.
 
«Світовий устрій» Генрі Кіссіндера – книга, завдяки якій ви дізнаєтесь, як співіснують між собою різні країни, які помилки цієї комунікації  траплялися у минулому та як уникнути подібного в майбутньому й зробити світ кращим.
 
«Чому нації занепадають» Дарона Аджемоглу та Джеймса Робинсона –15-річне соціально-економічне дослідження, в якому розкриваються проблеми економічно розвинених країн та причини бідності. 
 
«Раціональний оптиміст» Метта Рідлі – книга, основна думка якої зводиться до того, що гарантія прогресу людства – торгівля.
 
«Портфоліо бідності». Автори книги - Даррел Коллінс, Джонатан Мардок, Стюарт Разенфорд, Орланда Ратвен – протягом 10 років досліджували феномен бідності в таких країнах, як Бангладеш, Індія тощо, і виявили, що однією із ключових причин бідності є відсутність установ, де люди могли б зберігати свої заощадження.
 
«Проблеми трьох тіл» Ціксіна Лью – книга, що занурює читача у фантастичний космічний світ та розповідає про захоплення Землі прибульцями.
 
«Геном» Метта Рідлі – історія, у якій йдеться про еволюцію людства з точки зору генної інженерії.
 
«Мукаддіма» Ібна Халдуна – книга, написана ісламським істориком, завдяки якій читачі зможуть відкрити новий погляд на історію людського прогресу.
 
«Людина розумна» Ювала Ноа Харарі – ще одна історія еволюції людства, від давнього мисливця до «майже Бога».
 
«Різноманіття релігійного досвіду» Вільяма Джеймса – це зібрання лекцій американського філософа, у яких він розглядає релігію через призму сприйняття і звернення до неї у повсякденному житті. 
 
«Новий Джим Кроу» Мішель Олександр – книга професора з права, у якій йдеться про сприйняття колишніх в`язнів у суспільстві.
 
«Кінець влади» Мозеса Наїма – історія переходу влади від авторитарної та корупційної верхівки до рук індустріалістів.
 
«Креативність» Еда Катмулла – історія анімації та творчості; історія про компанію «Pixar», написана одним із її засновників; історія, яка «з перших рук» показує, як творилася анімація.
 
«Кращі ангели в нашій природі» Стівена Пінкера – 800-сторінкове дослідження психолога, в якій автор аналізує те, як інформація у ЗМІ та медіа підвищує агресивність і насилля у світі.
 
У книзі «Імунітет» Еули Бісс піднімає питання вакцинації та аналізує, чому потрібно вакцинувати дітей.
 
«Гравець в ігри» Іена М. Бенкса – книга про те, як би змінився наш світ, якби технології, які створили для обслуговування людей, перевершили наші можливості, перевершили нас.
 
«Лідер банди на день» Судхіра Венкатеша – книга-експеримент, у якій автор розповідає про те, як задля експерименту втерся у довіру до однієї з чиказьких банд у 90-их роках, акцентуючи увагу на руйнуванні комунікаційних бар`єрів.
 
«Структура наукових революцій» Томаса С. Куна – історія наукової революції та революції політичної, які відбуваються одночасно і формують той світ, який маємо сьогодні.
 
«Помста Орвелла» Пітера Хубера – неофіційний сиквел до твору Джорджа Орвелла «1984». У книзі автор описує світ, де новітні технології можуть принести не лише біду, а й користь.
 
Книга «Енергія» Вацлава Сміла розповідає не лише про те, що таке енергія, а й торкається таких проблем, як винайдення безпечного палива та забезпечення людства енергією без шкоди для природи.
 
«Робота з Китаєм»  Генрі Полсона-молодшого – книга, написана екс-міністром фінансів США, у якій він досліджує вплив сучасного Китаю на світ.
 
«Раціональний ритуал» Майкла Сук-Янга Че – книга сприйняття себе та сприйняття інших, які формуються завдяки сукупності особистого та колективного знання.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage