Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Мріяти, як герої книжок. Історії про віру в себе для дітей і підлітків
Із вірою у власні сили можливо все. І навіть коли щось не одразу вдається, варто продовжувати вірити і працювати. Герої сьогоднішньої добірки книжок знають це, як ніхто. Вони не лише розкажуть цікаві історії, а й покажуть юним читачам, як іти до своїх мрій. Іти та здійснювати їх!
 
«НАЙЩАСЛИВІШЕ ЛЕВЕНЯ»
 
Автор тексту й ілюстрацій — Олександр Шатохін
 
Книжка-новинка для наймолодших читачів розповідає історію однієї мрії та любові до музики. Головний герой книги — незвичайне Левеня. Зовні воно таке ж, як і всі інші леви. Має таку ж густу гриву, такий самий хвостик і так само сильно любить сонечко над Африкою. Але мрія в Левеняти дуже особлива. Понад усе воно хоче стати… музикантом. 
 
Інших звірів така мрія дивує і спантеличує. Як же це можливо, щоб їхній майбутній цар музикував?!
 
«Майбутній цар звірів — музикант?»
«Це нечувано!» — шепочуться жителі савани.
 
Тато-лев теж не поділяє синового захоплення і хоче, щоб він був мужнім та грізним і робив справжні лев’ячі вчинки, а не грав свої мелодії. Чи вдасться Левеняті здійснити заповітну мрію і стати музикантом? 
 
Книга-картинка Олександра Шатохіна нещодавно з’явилась у продажу, і вже з нетерпінням чекає, щоб ваші діти її розгорнули. Вона розповість і про любов до музики, і про відстоювання власних мрій, і про вміння порозумітися з іншими. А завдяки яскравим ілюстраціям, діти повертатимуться до цієї книжки багато-багато разів. 
 
«ЄНОТИК БО І ПОВІТРЯНА КУЛЯ»
 
Автор — Ірина Лазуткіна
Ілюстрації — Ростислав Попський
 
А ця захоплива книга для дітей 6-9 років розповідає про мрію одного єнотика. Спритний і веселий Бо понад усе мріє літати на повітряній кулі. Одного разу він побачив її — величезну та красиву — і вирішив будь-що навчитися такою керувати. А якщо ти дуже сильно чогось хочеш, то обов’язково цього досягнеш!
 
Я дуже люблю повітряні кулі. Тому я не тільки єнот-полоскун, а й перший та єдиний у світі єнот-повітроплавець!
 
Наш смугастий герой потрапляє у школу пілотів, вивчає будову повітряної кулі та вчиться на ній літати. А згодом Єнотик Бо навіть вирішує взяти участь у справжньому фестивалі повітроплавання «Монгольф’єрія». Ох і напружені будуть змагання!
 
Книга Ірини Лазуткіної вкотре доводить, що мріяти — дуже важливо. І що мрії здійснюються, якщо наполегливо працювати і вірити у свої сили. «Єнотик Бо» — книжка не тільки весела і цікава, а й дуже красива. Різнокольорові ілюстрації Ростислава Попського супроводжуватимуть вас упродовж всієї історії і зроблять пригоду Бо іще реальнішою! До речі, сам єнотик у книзі також береться за малювання, але про це вже дізнаєтесь, читаючи.
 
«КІВІ КІВІ»
 
Автор — Мирослав Лаюк
Ілюстрації — Ростислава Попського
 
Герой книжки «Ківі Ківі» також спортсмен, але не повітроплавець, а футболіст. Так, так, птахи також можуть бути футболістами! Ківі хоч і не літають, але дуже прудко бігають. Саме ця здатність допомогла нашому герою втекти із зоопарку… Але про все по порядку.
 
Ківі народився у неволі. Його батьки — а вони родом із далекої Нової Зеландії! — колись потрапили у руки птахоловів. Зараз він понад усе мріє бути комусь потрібним. Мріє мати сім’ю. Місце, де його любитимуть, незалежно від того, чи уміє він літати або якого кольору в нього пір’я. Ківі вирішує боротися за здійснення своєї мрії.
 
Йому хотілося лишень отримувати найвизначніші, але й найважливіші радощі від життя — почуватися комусь потрібним.
 
Книга Мирослава Лаюка «Ківі Ківі» ідеально підійде дітям, які навчаються у початкових класах. Але щиро радимо прочитати цю історію всім-всім! Познайомитись із малюком Ківі та його враженим поглядом на великий світ. Переживати за нього, коли той тікає з неволі. Вболівати під час важливого футбольного матчу проти щурів. І що найважливіше — стати свідком здійснення мрій...

«АЛІСА АНДЕРСЕН НЕ ПЛАВАЄ»
 
Автор — Турюн Ліан
Переклад — Наталі Іліщук
Ілюстрації — Наталки Гайди
 
Аліса невпевнена у собі, сором’язлива і дещо ляклива дівчинка. Вона в передчутті найкращих у житті літніх канікул, але раптом усе йде не так, як вона очікувала. Батько повідомляє, що сім’я відправиться на море, і цьогоріч він вчитиме Алісу плавати. А навіщо їй те плавання? Це страшно… і небезпечно… і всі ці підводні створіння… Як їй на таке наважитися?
 
«Аліса Андерсен не плаває» розповість дітям про те, що страхи потрібно перемагати. Можна все життя боятись навчитися чомусь новому й уникати води, а можна обрати й інший шлях. Аліса вирішує дізнатися більше про життя у морі. Дівчинка відкриває для себе цікавезний підводний світ, і її цікавість стає сильнішою за страх. І віра в себе стає сильнішою за страх.
 
Ті, хто здаються, нічого не варті, а добрі перемагають.
 
Це уже не перша книга Турюн Ліан про дівчинку Алісу. У «Видавництві Старого Лева» вийшла також попередня частини цієї цікавої трилогії. У книжці «Аліса Андерсен. Принцеса на лаві запасних» авторка розповідає історію про те, як Алісі довелося перебороти себе і з сором’язливої та неговіркої дівчинки перетворитися у справжню принцесу! Радимо прочитати обидві книги і долати труднощі так, як це робить головна героїня. І чекати наступної книги, звісно!
 
«ВИЩЕ ЗА НЕБО»
 
Автор — Клаус Гаґеруп
Переклад — Галини Кирпи
Обкладинка — Анастасії Стефурак
 
Вище за небо обкладинка
Тираж закінчився
Марі дванадцять років, вона непривітна і бешкетна дівчинка. Ш’єр уже минуло шістдесят шість, вона непривітна і втомлена вчителька. Щось у цих жінках так зацікавило одна одну, що вона стали подругами. Тільки Ш’єр може зрозуміти складний характер дівчинки. І тільки Марі може дізнатися найпотаємнішу і найболючішу історію Ш’єр…
 
Адже буває, що ми зустрічаємо когось такого, кого розуміємо повністю. Ми не знаємо, звідки береться це розуміння, але воно наповнює нас енергією і відчуттям, що ми не самотні.
 
Ця книга для підлітків розповідає не лише про мрії, а й про дружбу і любов. Таку дружбу, якій не важливий вік або чиєсь схвалення. Таку любов, яка сильніша за десятиліття розлуки. Ш’єр розповідає Марі про кохання усього свого життя. Вона бачила того чоловіка лише раз, а він роками писав їй листи і говорив про кохання, яке «вище за небо». І як же подругам було не вирушити на пошуки цього давнього кохання?
 
Повість норвезького письменника Клауса Гаґерупа — мрійлива, зворушлива, іноді сумна і постійно цікава. Це серйозна книга про стосунки з іншими людьми. Весела книга про дружбу і спорідненість характерів. Зворушлива книга про мрії. Сильніші за час. Вищі за небо.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage