Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Мода на літературу
Все пливе, все міняється… Змінюються люди, світогляди, бачення та вподобання. Найперше бачимо ці зміни у мистецтві: кожна епоха, і не завжди по роках, несе за собою певний стиль мистецтва, свою особливу культуру. Телеканали «завалені» передачами про моду, модний одяг масштабно «захопив» світ. Але це лише верхній шар змін. Десь нижче є й так звана мода на літературу.
 
Ви ніколи не помічали, що з часом оточуючі читають літературу однакового жанру чи авторства? Або що в один період люди не читають взагалі, а згодом трапляється «літературний бум»? Справді літературі теж притаманна така характеристика як «модність».
 
Ця «мода» буває різною. Якщо ще кілька років тому на літературному ринку великою популярністю користувалися детективи та жіночі романи, а читання як таке було не дуже поширеним. То зараз з’явилась мода на інтелект. Чомусь саме бути розумним і власне начитаним зараз популярно. Книга знову стала джерелом знань. І навіть якщо це електронна книга, яка масово переходить із полиць магазинів у домівки читачів. Тож читати зараз модно.
 
А що модно ще? 2013 рік, принаймні в моєму оточені, йшов під лозунгом прославлення класики, саме класики. Драматичні сюжети із складною проблематикою та неочікуваною розв’язкою. Зараз же молодь здебільшого схиляється до читання творів сучасних українських авторів. Буденні історії, «оспівані» сучасною мовою-суржиком, сягають піку популярності. Все більше з’являється так званих «тревелогів» та книг із кількох частин. І, звісно, не забуваємо про світові бестселери. Колись світ масово читав «поттеріану», потім Пауло Куельйо, сьогодні апогею досягли трилогія «50 відтінків сірого» та твори Дена Брауна.
 
А ще зараз модно купувати книги, орієнтуючись на яскраву картинку на оправі. Цікаві, нетипові, та іноді навіть дивакуваті та незрозумілі образи на обкладинці якраз приваблюють.
 
Можливо через кілька років світ перегорне культурну сторінку. І як би там не було, але з часом мода на літературу знову набере обертів і зміниться.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage