Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Крисюк Тетяна
МБА за 10 днів, або Як стати магістром ділового адміністрування, не виходячи з дому
«МБА за 10 днів» – це путівник, що допоможе крок за кроком опанувати вміння, яких навчають у найкращих бізнес-школах США. Саме це ви прочитаєте на обкладинці книги, щойно візьмете її до рук. Та чи так це?
 
Книга поділена на 10 розділів. Один день – один розділ. Звісно, ви можете прочитали за день хоч і три розділи. Але зі свого досвіду скажу вам, що користі з того буде небагато. Інформація, якою із читачем ділиться Стівен Сільбіґер, потребує «переварювання».
 
День 1. Маркетинг
 
Усе починається із маркетингової стратегії. Якщо її розробити для «аби було», результат буде відповідним,
Ціна у Спільноті Старого Лева
224 грн
Зареєструватися
тобто його не буде. Саме від маркетингової стратегії залежить, чи придбає споживач ваш продукт вдруге, чи спрацює реклама і чи отримає компанія прибуток.
 
«Маркетинг об’єднує всі функції бізнесу і спілкується безпосередньо з клієнтом – через рекламу, продажі та інші види маркетингової діяльності».
 
День 2. Етика
 
Бізнес повинен збільшувати свої прибутки і розвиватися, не забуваючи про соціальні зобов’язання. Кожна компанія має діяти не лише в межах закону, а й на благо всіх зацікавлених сторін. Це клієнти, наймані працівники, постачальники, власники та місцеві мешканці.
 
«… в питаннях етики "єдиноправильного" способу немає».
 
День 3. Бухгалтерський облік
 
Мова бізнесу – це бухгалтерія. Важко не погодитися із цим твердженням. Як і важко «перетравити» цей розділ. Автор втиснув у нього основи бухгалтерії, маючи на меті коротко розповісти про все й одразу. У людей, які ніколи не мали нічого спільного із бухгалтерською справою, може закипіти мозок. Тому на освоєння цього розділу краще виділити 2-3 дні. Звісно, якщо ви хочете порозумітися із ліквідністю, рентабельністю, капіталізацією, моделлю Дюпана тощо.
 
«Кажуть, "що гроші вирішують все". Без грошей бізнес не працюватиме».
 
 
День 4. Організаційна поведінка
 
Проблеми потрібно вирішувати. Але спочатку їх потрібно окреслити, проаналізувати та скласти план дій. Рубати з плеча – поведінка, яка немає нічого спільного із хорошим та прогресивним лідером. А взагалі від стосунків між керівником та підлеглим залежить якщо не все, то багато що.
 
«Якщо лідери не впевнені у своїх підлеглих, то не можуть делегувати завдання. Якщо працівники не вміють працювати без нагляду, повне делегування повноважень є недоцільним. Якщо ж працівники чітко розуміють ситуацію свого підприємства і як до неї підійти, то найкращим вибором буде делегування повноважень».
 
День 5. Кількісний аналіз
 
У цьому розділі ви дізнаєтеся, що таке дерево рішень та чому так важливо навчитися його малювати, якими способами можна аналізувати рух грошових коштів, та як розібратися із ймовірними ймовірностями.
 
«Дерева рішень показують складність начебто простих проблем. Тому вже саме створення правильного стовбура дерева було завданням на чотири години іспиту».
 
День 6. Фінанси
 
Як вигідно придбати і продати акції, що краще – злиття чи поглинання? На шостий день навчання ви зрозумієте, що вищий ризик = вищі прибутки. Також у цьому розділі ви зможете відчути себе людиною, яка в темі. Адже «Фінанси» перегукуватимуться із розділами «Кількісний аналіз» та «Маркетинг».
 
«Менші компанії – привабливі мішені для захоплення – часто погоджуються продати свої активи у процесі дружнього поглинання».
 
День 7. Операційна діяльність
 
Після знайомства із «батьком наукового управління» Фредеріком В. Тейлором, теоріями X, Y та Z, ви дізнаєтеся, що є потужності, планування, запаси, стандарти та контроль. На цих 5 темах і тримається операційна діяльність. А ще після знайомства із цим розділом ви навчитеся ставити правильні, потрібні запитання і підтримувати розмову із «айтішниками».
 
«Операційна діяльність – це єдина тема МВА, що стосується безпосереднього фактичного виготовлення товарів і надання послуг – кінцевої мети підприємницької діяльності».
 
 
День 8. Економіка
 
На восьмий день навчання ви знатимете все про мікроекономіку, макроекономіку та глобальну економіку. Гаразд, не все, але багато чого нового і корисного. А ще ви зможете із друзями за чашечкою кави обговорити продуктивність фермерських господарств у США. Вона (продуктивність) тим часом втричі вища, ніж у Японії.
 
«Економіка вивчає, як суспільство використовує обмежені ресурси землі при ненаситних апетитах людства».
 
День 9. Стратегія
 
Як і маркетинговий план, стратегія має бути ідеальною – вплітатися в тканину організації. Головне, що треба знати про стратегію – її потрібно постійно переглядати та вдосконалювати, залежно від змін у діловому середовищі. Бо вона динамічна. І над її створенням та реалізацією має працювати уся компанія.
 
«… знайомство з питаннями стратегії змінює ваш погляд на компанію».
 
День 10. Мінікурси МВА
 
Останній розділ книги – дуже практичний. Тут вас чекають мінікурси із перемовин, ділового листування, публічного виступу тощо. До нього ви маєте дійти хоча б для того, аби дізнатися, як стати лідером за 10 хвилин.
 
Загалом «МВА за 10 днів» – це цікава книга, яка точно стане в нагоді молодим підприємцям, маркетологам та бізнес-стратегам. У ній все розкладено по поличках, а підсумки по кожній темі допоможуть вам запамятати найважливіші ідеї, які хотів донести автор.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage