Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лугова Анна
Мандрівки місцями письменників: Музей Максима Рильського в Києві
Літературно-меморіальний музей Максима Рильського розміщений у будинку в Голосієві, де поет мешкав протягом 13 років з 1951 по 1964.
 
Для Максима Рильського тихі та мальовничі пейзажі переважали над шумом міста, тому він обрав Голосіїв – майже пусте передмістя. Саме тут він написав свої знамениті збірки «Троянди й виноград», «Зимові записи» та «Вечірні розмови».
 
 
Його дім, який має два поверхи, був збудований за проєктом самого поета. А навколо — клумби та сад, Рильський дуже любив природу.
 
1966 року за участі синів Максима Рильського, Богдана та Георгія, у будинку засновали музей. Територія музею — близько 0,30 га разом із садом та адміністративним корпусом. Створювати експозицію допомагали товариші та колеги поета.
 
За близько 50 років із дня відкриття музею його відвідало понад мільйон гостей. Експозиції з часом змінювали та доповнювали тричі. Колекція музею складає більше З0 тис. експонатів, до складу яких входять рукописна спадщина поета, світлини, особисті речі, твори мистецтва та меморіальна бібліотека.
 
 
Рильський любив колекціонувати речі та охоче займався мисливством, тому в колекції музею зберіглося мисливське приладдя, а в особистій бібліотеці — книги, підписані авторами. Особливу цінність серед експонатів, які розташовані у восьми залах, становлять рукописи його робіт та особисті світлини.
 
 
Вісім залів меморіального будинку – це чотири кімнати (вітальня, кабінет, бібліотека та спочивальня) і чотири експозиційні зали, які висвітлюють життєвий та творчий шлях поета.
 
Літературно-меморіальним музеєм Максима Рильського можна прогулятися онлайн за допомогою вебтуру.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage