Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Крисюк Тетяна
Магія Різдва: книги, створені для особливого свята
На Різдво до всіх у гості обов’язково приходить буркотливий різдвяний гном. У червоній гномській шапочці, як і так годиться. Ні, ви його не побачите, але відчуєте, що він десь поруч. Бо дива треба відчувати серцем. І вірити в них щосили.
 
Чарльз Діккенс, «Різдвяна історія»
 
«Різдвяна історія» – як і ялинка, незамінна складова різдвяних свят ось уже 177 років. Щоразу, коли ми пірнаємо в цю повість, вона вчить нас бути щедрими й милостивими. Вчить любити Різдво і людей. Вчить працювати, але не перетворюватися на скнар.
 
Бо самотність – не дар, а тягар, який робить життя немилосердно важким. Ебенезер Скрудж зрозумів це лише на схилі літ, коли до нього завітали три духи Різдва. Пам’ятаючи, яких помилок він припустився, ми маємо шанс їх уникнути. І не продати своє життя духу Жадібності за дві монети. 
 
«Це радісний час – дні милосердя, доброти, всепрощення. Це єдині дні у всьому календарі, коли люди, наче за мовчазною згодою, вільно розкривають одне перед одним свої серця і бачать у своїх ближніх, – навіть у незаможних і знедолених, – таких же людей, як і вони самі, що бредуть однією з ними дорогою до могили, а не якихось істот іншої породи, яким варто йти інакшим шляхом».
 
Різдвяне слово: прощення
Різдвяний смаколик для читання: хрустке печиво з цукровою пудрою.
 
Дж. Р. Р. Толкін, «Листи Різдвяного Діда»
 
Що б ви відчули, якби дитиною отримали листа від Різдвяного Діда, який живе на Північному Полюсі? Напевно, щирий захват.
 
Із 1920 по 1943 рік Толкін надсилав своїм дітям у грудні листа від імені Різдвяного Діда. Кожен лист він доповнював малюнками, розповідаючи адресатам, як готувався до Різдва разом із Білим Ведмедем. А він ще той капосник, то північне сяйво увімкне на всю потужність, передбачену на два роки, то зіштовхне Снігову Людину зі скелі в короб із різдвяними іграшками.
 
Читаючи казкові листи Толкіна до дітей, хочеться взяти до рук олівець і собі написати-намалювати різдвяного листа.
 
«Оскільки я не дістав дуже багатьох речей, які Ти зазвичай замовляєш, то надсилаю Тобі трохи гарних блискучих чистеньких грошей – у мене їх багато (сподіваюся, більше, ніж у Тебе, але користь мені від них невелика, можливо, Тобі буде більша). Вони можуть Тобі знадобитись, аби придбати книжку, яку тобі по-справжньому хотілося б мати».
 
Різдвяне слово: любов.
Різдвяний смаколик для читання: какао з маршмелоу.
 
Алекс Гаріді, Сесілія Давідссон, Туве Янссон, «Різдво приходить у Країну Мумі-тролів»
 
Мумі-тролі прокинулися на Різдво. Вчасно й невчасно водночас. Вчасно, бо ще встигають прикрасити ялинку й приготувати смаколики. Невчасно, бо вони прокинулися якраз напередодні Різдва, яке святкуватимуть вперше в житті. 
 
Що воно за звір? І чому його всі так бояться? Врешті Мумі-тролі з’ясовують, що Різдву потрібна ялинка, подарунки і смачна вечеря. Але може, «Різдво хоче особливого сорту ялинки?». І як сильно воно хотітиме їсти, коли прийде?
 
Та виявилося, що Різдво – це свято, а не голодний звір. Не потрібно його задобрювати, це воно задобрює нас. Малючки, які завітали на різдвяний вогник до Мумі-тролів, зізналися, що це найкраще Різдво у їхньому житті. Мумі-тролі мали б прокинутися хоча б заради цього.
 
«Вона [Мумі-мама] нізащо не могла дозволити, щоб мерзла хоч якась жива істота. Крихітні малючки, наприклад. Одне таке бідачисько тремтіло від холоду під верандою. Мумі-мама відразу запропонувала йому горня гарячого чаю».
 
Різдвяне слово: турбота.
Різдвяний смаколик для читання: ґоголь-моґоль або збиті вершки.
 
Ульф Старк, Ева Еріксон, «Різдво у лісі»
 
Різдво у лісі обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Знаєте, чому люди не бачать хатніх гномів? Бо вони завше носять все сіре. І лише шапочку мають червону.
 
Самотній хатній гном Буркотун завжди всім невдоволений. Бо хатній гном «дратується з будь-якого приводу». Але без нього не відбудеться Різдво він запалює різдвяні свічки, наближаючи свято.
 
Одного дня вітер викрав у гнома Буркотуна рукавички й червону гномську шапочку. І заніс викрадені скарби до лісу, де їх знайшли кролики Ніна і Кайн. Не без допомоги мудрих ворон і кмітливої білочки (сова ще та нахаба) вони дізнаються, що рукавички й шапочка належать гномові. Коли він приходить в гості, стається Різдво. І всі в лісі почали готуватися до приходу різдвяного гнома. Та чи дочекалися б лісові жителі його приходу, якби Ніна і Кайн не розшукали його?
 
«На Різдво годиться без кінця-краю обійматися».
 
Різдвяне слово: обійми.
Різдвяний смаколик для читання: підсмажені горішки або солодкі яблука.
 
Віка Мізюк, «Муха, дзвоник і Різдво»
 
Муха, дзвоник і Різдво обкладинка
Тираж закінчився
Напередодні Різдва батьки дівчинки Марійки, яку прозвали Мухою, пішли підкорювати Еверест. Пішли і не повернулися. Марійці їх дуже не вистачає. Якось вона навіть сказала бабці, що «їм завжди були важливіші подорожі», ніж вона. Кепські справи. А тут ще й бабуся таке втнула – взяла й зламала ногу.
 
Святий Миколай подарував Мусі книгу Жуля Верна «Діти капітана Гранта», різнокольорові плетені браслети на руку й маленький сріблястий дзвоник. Найменше дівчинка зраділа дзвіночку. Може, то Миколай для кота Генріха його приніс? Та хто ж знав, що дзвоник має магічну силу? І може, приміром, змусити кота літати. І не лише кота, і не лише літати.
 
Разом із друзями Муха має з’ясувати, що з цим дзвіночком не так, зварити різдвяну кутю без бабусі, поговорити з Білою Пані і повернути Зимі те, що вона загубила.
 
«Було Різдво, падав сніг. Зима красиво вбрала місто в білу цукрову вату. В кімнаті пахло ялинкою, медовими пряниками, корицею та смачною їжею. Поряд були рідні люди. Були друзі і старі, і нові. Було тепло і затишно. А головне: пригоди не закінчувалися. Дива тривали, і ще так багато треба було дізнатися. Та не сьогодні, не цього вечора. Муха усміхнулася зниклій Зимі та враз подумала, що їй теж треба було б подякувати. Насамперед за Андрія, за бабусю і за сповнене казкою Різдво».
 
Різдвяна слово: вдячність.
Різдвяний смаколик для читання: мандарини в необмеженій кількості.
 
Том Флетчер, «Різдвозавр»
 
Вільям Трандл мріє про динозавра. Нічогенька така мрія, погодьтеся. І можливо, за інших обставин мрія Вільяма залишися б лише мрією. Але на Різдво з усіма трапляються дива. 
Санта отримує його лист. А ельфи випадково знаходять яйце динозавра, яке пролежало у товщі льоду мільйони років. І прикутий до інвалідного крісла хлопчик отримує те, про що так давно міряв.
 
Вільям щасливий. Тепер навіть капосна і мстива однокласниця Бренда Пейн не зіпсує йому настрій. Бо коли ти маєш найдинозарішого динозавра у світі, ніхто не може зіпсувати тобі настрій.
 
«Різдвозавр» – це світла і незвичайна історія про любов. І про добро, яке завжди перемагає зло.
 
«Віра – це єдина магія, завдяки якій зовсім неможливе стає цілком можливим, а безсумнівно нездійсненне стає беззаперечно здійсненним!».
 
Різдвяне слово: віра.
Різдвяний смаколик для читання: плитка найсмачнішого різдвяного шоколаду.
 
Будьте вдячними.
Обіймайте близьких і рідних.
Любіть людей.
Турбуйтеся про слабких і розчарованих.
Пробачайте собі й іншим помилки.
Вірте у дива. Творіть дива, бо коли ж іще їх творити, якщо не на Різдво?
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage