Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Літературні мандри: Азія
Ви теж любите розглядати карту світу і мріяти про нові незвідані місця? Навіть, якщо список відвіданих країн короткий, про більшість із них є чітке уявлення, адже завзяті читаки інтенсивно подорожують у книжках. Цього літа ми вже вирушали в літературні мандри Європою та Америкою, тепер настав час загадкової Азії. Зазвичай туди потрібна віза, а ще на подорожніх чекають довгі дорогі перельоти і мовні бар’єри. Все це ускладнює знайомство з континентом, та східна культура продовжує інтригувати й вабити, незважаючи на перепони. Сьогодні зазирнемо як поживають індійці, китайці, японці, балійці та жителі кількох країн південно-східної Азії.
 
 
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
96 грн
Зареєструватися
Мистецтво війни обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Китай, Сунь-дзи «Мистецтво війни»
 
Трактат «Мистецтво війни» знайомить із древніми китайськими традиціями, його вивчають і читають сотні років воєначальники і воїни, європейці й американці, бізнесмени і філософи, але лише для жителів східних країн це настільна книга. Стратегія бою і ведення бізнесу, комунікація з собою та іншими, прийняття рішень — поради актуальні незалежно від кордонів і часу. Перед нами постає Шлях-Дао, а не чергова дорога. Це лише один із кроків для того, щоб пізнати Китай, його філософію, яка вписана у краєвиди й архітектуру. Книжка Сунь-дзи обов’язкова до прочитання, якщо хочете зрозуміти цю далеку країну, якщо хочете прямувати Шляхом-Дао.
 
 
Балі, Елізабет Ґілберт «Їсти, молитися, кохати»
 
Інколи, щоб зцілитися і знайти себе, потрібно опинитися сам на сам із дорогою. Бестселер Елізабет Ґілберт про мандри всередину себе й інші країни захоплює читачок у всьому світі та змушує рухатися назустріч мріям. Тільки для того щоб кохати, спершу треба навчитися зі смаком їсти і молитися. Подолавши пів планети, познайомившись зі смаками Італії та знайшовши душевний спокій в Індії, героїня документального роману потрапляє на Балі, казковий острів, де так легко віднайти гармонію в оточенні пальм, океану і дивовижних людей. Після книжкових мандрів островом з Елізабет — Балі міцно вкоріниться у ваші мрії. Бо як це народитися на планеті Земля і не відвідати райський куточок? З нами обов’язково має статися любов і неймовірні місця.
 
 
Японія, Кадзуо Ішіґуро «Художник хиткого світу»
 
Традиції і культурні коди жителів країни сонця, що сходить, зазвичай дивні для світогляду європейця. Сучасний світ глобалізується: з того часу, як з’явився інтернет, кордони стали умовними, а подорожі — швидкими і масовими, змінилося сприйняття інших, ми стали ближчі. Та подорож у Японію може вразити найвибагливіших мандрівників і читачів, тим паче, якщо відмотати час на кілька десятиліть назад. У романі британського письменника з японським корінням Кадзуо Ішіґуро «Художник хиткого світу» події відбуваються у післявоєнний період, Друга світова зістарила головного героя, бо забрала сина і дружину. Персонажі роману віднедавна заселилися у типовий японський будинок, де достатньо простору і часу, щоб найглибші спогади ожили. Побут, весільні традиції, особливості спілкування і ландшафти міста, що відновлюється після війни, — детально прописані, тому, крім філософського тексту, на вас чекає занурення у хиткий світ тодішньої Японії.
 
Індія, Арундаті Рой «Міністерство граничного щастя»
 
Батьківщина у текстах індійської авторки Арундаті Рой завжди чітко прописана. В романі «Міністерство граничного щастя» нас очікує знайомство з персонажами, які живуть на розхристаних збройним конфліктом землях, у Кашмірі та Індії. Строкатий, яскравий і химерний світ пізнаємо завдяки історіям таких же зустрічних. Авторка зводить нас із представниками різних віросповідань, каст і поглядів, показує їхнє життя і болі. В одному просторі намагаються ужитися люди з протилежними світоглядами, різними богами, з ворогуючих між собою народностей, тому в цих місцях так багато зламаних історій і втрат. На кордонах завжди складно живеться, особливо в оточенні духів та живих і мертвих, що знаходяться по різні сторони барикад.
 
Таїланд (і не тільки), Богдан Логвиненко «Перехожі. Південно-східна Азія»
 
Мандрівник і блогер Богдан Логвиненко не ходить звичними туристичними маршрутами, бо його ціль проникнути у життя місцевих, познайомитися з їхнім побутом і ритмом, по-справжньому пізнати тих, хто довкола. Автостоп, каучсьорфінг і щире зацікавлення зустрічними сприяють новим знайомствам і відкриттям. Мандрівні нотатки Богдана дозволяють повно, в найдрібніших деталях уявити справжній Таїланд, Лаос, В’єтнам, Малайзію та Сінгапур. Кілька років він жив у південно-східній Азії, досліджував її і фіксував враження. Таксисти, бізнесмени, емігранти і туристи, кого тільки не зустрічав Логвиненко! Якщо вам подобаються несподіванки, екстремальні мандрівки у переповнених вагонах, на мопедах і байках, а також автостоп, то перехожі з книжки радо й гостинно покажуть вуличні ринки, порядок у дорожньому хаосі, дивні забігайлівки і запросять до себе додому в пентхаус чи скромну хижу. Мандруйте, світ безкінечно прекрасний!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage