Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Власенко Наталя
Літературна географія
Усі ми так чи інакше любимо подорожувати. Особисто я не можу жити без подорожей. Якщо хоча б місяць нікуди не виїжджаю – все, мені стає якось дивно, незручно, сумно, починається «чемоданний настрій» і я подумки прокладаю нові маршрути. А книги часто виступають мотиватором нових подорожей, надихають нас на нові враження та відкриття. Сьогодні пропоную вашій увазі книги із серії, яку я умовно називаю «літературна географія». Подорож починається з книги!
 
Ксенія Бородін, Іванна Гонак, серія «Львів по-польськи», «Міське життя на повсякдень»
 
Ця книга висвітлює крізь призму польських написів особливості функціонування найрізноманітніших закладів довоєнного Львова: підприємств, товариств, інституцій. Книга поділена на сім розділів відповідно до днів тижня. Кожному дню умовно відповідає певна сфера людської діяльності: понеділок – освіта, вівторок – фінанси, середа – виробництво, четвер – медицина, п’ятниця – торгівля, субота – туризм, неділя – відпочинок. Читачу пропонується віртуально прожити тиждень у місті, пройшовши шлях від учня гімназії до успішного лікаря, банкіра чи підприємця.
 
  
 
 
 
Білл Брайсон, «Подорож Європою»
 
Подорож – це завжди пошук і повернення: пошук чогось нового – смаків, кольорів, вражень; повернення – до самого себе, справжнього, без прикрас.
 
Білл Брайсон – і автор, і мандрівник – відтворює в книзі маршрут своєї подорожі по Європі: Хаммерфест, Осло, Париж, Брюссель, Кельн, Амстердам, Копенгаген, Стокгольм, Рим, Мілан, Комо, Софія… – це неповний список міст, які відвідав автор. Кожне місто, кожен куточок – по-своєму унікальний і колоритний, і ця колоритність майстерно розкривається Брайсоном у цій розповіді.
 
«Подорож Європою» – не гід-путівник, а дивовижне оповідання про не менш дивовижні місця. «…Яка дивна річ туризм. Ти летиш в чужу країну, залишаючи вдома комфорт, а потім витрачаєш величезні гроші й час на безплідні спроби отримати ті самі зручності, які не втратив би, залишившись вдома…» І все ж, незважаючи ні на що, ми подорожуємо! Не стільки заради зручності або комфорту, шопінгу або моди, а швидше заради вражень. Враження від подорожей – їх не купити ні за які гроші. За гроші купиш тільки квиток у місце призначення.
 
Пітер Мейл, «Хороший рік»
 
«Поїхав до Франції. Приїду через півроку. Напевно» – так закручується сюжет роману. Головний герой, який втратив роботу та не в змозі повернути борги, дізнається про неочікуваний спадок і переїжджає з туманного Лондону до сонячного Провансу. А в Провансі – абсолютно нове, чарівне життя, нові знайомства, і, звісно, любов. У той самий час проти героя плетуться інтриги, йде боротьба за спадок та пошук істини, яка, звісно, знаходиться у вині. А рік ще не завершився – він ще може стати вдалим! Позитивна книга – не лише для любителів усього французького, але й просто для гарного настрою.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пітер Мейл, «Франція: Слідами Сезанна»
 
Справжній роман про пригоди у трохи незвичній для Пітера Мейла частині Провансу – респектабельних Ніцці, Каннах, Монако. Історія про викрадене мистецтво, смішних, багатих людей, несподіваних жінок, і, звичайно, про Францію.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Френсіс Мейес, «Італія. Під сонцем Тоскани»
 
Колись Джузеппе Верді сказав: «Забирайте все, що завгодно, але залиште мені Італію». Італія – чарівна країна, а Тоскана – один з найбільш мальовничих її куточків. Це одне з тих місць, куди з нестримною силою тягне повернутися. Ось і автор книги не встояв перед спокусою купити старий фермерський будиночок в околицях Кортони, щоб, вирвавшись хоч на якийсь час з метушні Сан-Франциско, вирощувати на благодатній італійській землі оливи й виноград, мріяти, любити, вивчати етруські старовинності, розмірковуючи про вічне, і при всьому цьому з захопленням осягати тонкощі місцевої кухні.
 
 
 
 
 
 
 
Елізабет Гілберт, «Їсти, молитися, кохати»
 
«Їсти, молитися, кохати» – більше про пошуки себе, але це книга і про подорожі теж. Вона не тільки про Індію; письменниця дуже романтично розповіла про Італію та Балі. Дуже мотивуюча книга, яка змушує задуматися, піднімає настрій, а головне – спонукає подорожувати і пізнавати світ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Олександра та Даніель Мізелінські, «Карти» 
 
Взагалі, це велика дитяча книжка з купою дрібних деталей для пильного розглядання… Але всі дорослі у глибині душі залишаються дітьми:) Тому мені було так приємно й цікаво взяти до рук цю велику кольорову книгу. Гортаючи сторінки, трохи випадаєш з життя, і поринаєш у світ материків та країн, вивчаєш нові назви, підіймаєш собі настрій яскравими малюнками, починаєш наочно усвідомлювати, який великий і барвистий світ довкола нас. Книга буде в нагоді і батькам, і дітям. Дуже гарне видання, яке б я віднесла до серії «entertaining geography».
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage