Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Література Туманного Альбіону: книги трьох англійських письменників
Старий Лев продовжує знайомити вас із найкращими авторами з усього світу. Сьогодні розповімо про трьох англійських письменників. Вони пишуть в різних жанрах і на різні теми, але їх об’єднує одна мова, неймовірна майстерність та здатність захоплювати і дивувати читачів. І, звісно ж, їх об’єднують Британські острови, які ще називають Туманним Альбіоном...
 
 
ДЖЕРЕМІ СТРОНҐ
Письменник, чиї книги зможуть розсмішити кожного
 
Ви, мабуть, багато чули про славнозвісний англійський гумор. Але один з найвеселіших англійських письменників пише книги так, що його жарти універсальні. Джеремі Стронґ — письменник, книги якого розсмішать не лише дітей, а й усіх без винятку дорослих!
 
Старий Лев видає книги Стронґа уже більше десяти років. Він написав багато історій, які об’єднує головне: фірмовий гумор, добро і любов до читачів. А одна з найвеселіших книжкових серій автора — історії про Ракету на чотирьох лапах. Ця ракета хоч і не літає в космос, але розганяється швидко, як реактивний літак! Собака Стрілка не може сидіти на одному місці і жити без пригод. Чого тільки з нею не траплялося у книгах Стронґа: вона завдавала клопотів своїм господарям, раптово і безслідно зникала, а нещодавно навіть вирушила у Францію! Нова книга про Стрілку — «Викрадення! Гаряче літо Ракети на чотирьох лапах» — розповість саме про пригоди в Парижі.
 
Складно говорити про творчість Стронґа, обмежуючись лише однією книгою чи навіть серією. Його твори такі цікаві, веселі і захопливі, що ніхто не може зупинитися тільки на одній. Радимо вам також познайомитись із веселою сімейкою Ніколаса і почитати книги про їхні незвичні будні. Завдяки цій серії, а зокрема новинці «Турецькі пригоди з близнятами», ви реготатимете разом зі своїми дітьми! Адже час, проведений за читанням книг Стронґа — це завжди час веселощів та повернення у дитинство.
 
Ті дволапі зовсім не вміють бігати. Я постійно їм гавкаю: «Ставайте на чотири лапи! На двох неможливо нормально розігнатися! Потрібно рухатися чотирма лапами, як я!». Але вони нічого не чують. Це тому що в них дуже маленькі вуха, не так, як мої, що тріпотять, немов рушники на сушарці.
«Викрадення! Гаряче літо ракети на чотирьох лапах»
 
 
ДІАНА ВІНН ДЖОНС
Авторка, яка кожному читачеві подарувала магію
 
Комплект з трьох книжок Діани Вінн Джонс (Замок Хаула) обкладинка
Тираж закінчився
Діана Вінн Джонс — одна з найвідоміших фентезі-письменниць у світі. Мільйонам читачів вона подарувала свої затишні книги про магію, добро і любов. Вони авторка неймовірних книжкових серій «Крестомансі» та «Замок», якими зачитуються зокрема і в Україні. Із серії «Крестомансі» Старий Лев видав книги «Зачароване життя» та «Дев’ять життів Крістофера Чанта». А книжкова серія про чарівний замок складається з книг «Мандрівний замок Хаула», «Повітряний замок» та «Будинок безлічі шляхів», які також можна знайти у нашому видавництві.
 
«Мандрівний замок Хаула» є, мабуть, найвідомішою книгою Діани Вінн Джонс. Цей роман розповідає історію дівчини Софі, яку зла відьма перетворила на стару жінку. Героїня намагається знайти спосіб зняти прокляття і з часом натрапляє на чарівний Мандрівний замок та знайомиться із чарівником Хаулом. Разом із магом, пустотливим вогником Кальцифером та непосидючим опудалом Софі пройде довгий і сповнений пригод шлях до свого звільнення від відьминого закляття. Звісно ж, без зворушливих почуттів та кохання у цій книзі також не обійдеться!
 
До речі, у 2004 році «Мандрівний замок Хаула» екранізував легендарний японський аніматор Хаяо Міядзакі. Аніме «Мандрівний замок» став однією з найвідоміших робіт Міядзакі, а глядачі прийняли його із таким захопленням, як і саму книгу Діани Вінн Джонс. Тому після прочитання роману радимо також подивитись екранізацію.
 
Якщо ви любите когось достатньо сильно, з вами починають відбуватись дивовижні речі, і ви досягнете великого, хай навіть світ навколо вас зазнає краху.
«Мандрівний замок Хаула»
 
 
КАДЗУО ІШІҐУРО
Письменник, який написав один із найбільш «англійських» романів 
 
Серія книжок Кадзуо Ішіґуро обкладинка
1,100 грн968 грн
У КОШИК Icon
Британський письменник японського походження Кадзуо Ішіґуро — Нобелівський лауреат з літератури 2017 року. Головна характеристика книг цього автора — їхня різноманітність. Він постійно експериментує і дивує, пише щоразу по-іншому та про інше. Один із найвідоміших романів автора — «Не відпускай мене» — це антиутопія про світ, у якому людей вирощують, аби вони ставали донорами органів для інших. «Похований велетень» — епічне фентезі, події якого розгортаються в перші десятиліття після смерті легендарного короля Артура. «Художник хиткого світу» — розповідь про старого японського художника, який обдумує своє минуле і намагається впоратись із теперішнім. А збірка оповідань «Ноктюрни» — це переплетення людських історій та музики, яка кожну з цих історій починає і закінчує.
 
Хоч за походженням Ішіґуро не британець, та він написав один із найбільш «англійських» романів в історії літератури. Коли «BBC Culture» укладала список ста найвидатніших англійських книг, роман Ішіґуро «Залишок дня» посів 18 місце. Герой цієї книги — англійський дворецький містер Стівенс. Він усе життя працював у маєтку лорда Дарлінґтона. Після смерті лорда будинок викупив новий господар, який запропонував Стівенсу вирушити у кількаденну мандрівку. Дворецький їде до колишньої колеги міс Кентон, а дорогою згадує своє минуле, обдумує найскладніші моменти та можливості, які вже не повернути. Цей глибоко психологічний роман, написаний у вишуканому аристократичному стилі, — просто обов’язковий до прочитання!
 
До речі, цього року у «Видавництві Старого Лева» вийде друком найновіша книга Ішіґуро — перша після отримання ним Нобелівської премії — роман «Клара і Сонце». 
 
…треба перестати весь час озиратися на минуле, а налаштуватися на оптимістичніший лад і старатися якнайліпше скористати із залишку свого дня.
«Залишок дня»
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage