Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ренн Ольга
Кожній дитині – класного монстрика!
Книжкові експерти Ольга Ренн (редакторка) та Алісія Ренн (трирічна читачка) підготували для вас монстрячу підбірку для веселого читання з дітками 3-5 років.
 
Діти люблять посміятися і пожартувати, дітям подобаються правила і їм цікаво спостерігати, що відбувається, коли хтось їх порушує. А надто, коли цей «хтось» бешкетний, химерний, цікавий, не схожий на будь-що, з чим стикаєшся у реальному житті. Дітям, як не парадоксально, іноді подобається боятися у процесі читаннязвичайно ж, коли те «щось страшне» читає вголос дорослий, і малята почуваються в безпеці. Саме тому монстряча підбірка – те, що треба! Діти люблять монстрів!
 
 
«Не бійся монстриків» Жені Миронюк
«Видавництво Старого Лева»
 
З цією книжкою можна: виконати різнопланові розвивальні завдання, проговорити страх темряви, вкласти спати монстрика і заснути самому.
Ця книжка дивує на кожній сторінці. Ну, по-перше: вона світиться в темряві. Вже з цього моменту починається гра, а далі… Тут тобі й квест зі шкарпетками, які колекціонує милий монстрик Шкарпетик, і клапани, за якими ховаються й цікаві завдання, й, звичайно ж, кумедні монстрики, а також гра з тінями і розмальовка.
 
 
А ще поп-ап елементи: дракон, що роззявить свою пащу, щойно ви розгорнете відповідні сторінки, і шафа, де ховаються монстри та де їх можна «поперевдягати».
 
 
«Не бійся монстриків» це не лише книжка-«розвивалка». Авторка продумала елементи, які допоможуть діткам подолати страх темряви. Ілюстрації Жені Миронюк затишні, домашні: у неї вийшли дуже добродушні монстрики!
 
До теми. Купити книжку «Не бійся монстриків»
 
«Абетка монстрів» Марії Жученко
Видавництво «Vivat»
 
З цією книжкою можна: закріпити знання букв і цифр, поговорити про нечемну поведінку, добряче пореготати.
У якийсь момент батьки хочуть, щоб діти все інтенсивніше опановували «дошкільну програму». І що цікаво, діти також тягнуться до знань, їм подобається вивчати букви, пригадувати різноманітні слова, що починаються з певної літери, рахувати. Й, переважно, однієї абетки допитливій дитині – мало (у нас з донькою абеток понад 10, і абетка монстрів серед фаворитів). На кожну літеру авторка придумала якогось химерного монстряку, про якого склала прості смішні чотиривірші, що легко запам’ятовуються навіть попри подекуди язикозламні імена монстрів.
 
 
Саме в абетці живе багато монстрів-«порушників правил»: вони галасують, бешкетують, їдять брудними лапами їжу, роблять дрібну і не дуже дрібну шкоду. Як же дитина тішиться, що знає правила поведінки та розуміє,що монстри нечемні!
«Абетка монстрів» – дотепна і кумедна книжка.
 
 
«Груффалятко» Джулії Дональдсон, Акселя Шефлера (переклад Віктора Морозова за редакції Богадини Матіяш)
Видавництво «Читаріум»
 
З цією книжкою можна: поговорити про те, що не варто іти в темний ліс без дорослих; вивчити сліди і характерні ознаки деяких тварин, насолодитися британським гумором.
Груффало – дуже класний монстр, якого люблять діти і батьки по всьому світу. Й у нього є допитлива донечка – Груффалятко. Це класичний сюжет про те, що маленьким діткам не варто тікати з дому, йти кудись без дорослих, а надто, якщо це «кудись» страшний і темний ліс. Та мале Груффалятко трішки неслухняне, тож таки вирушило на пошуки кровоженої страшної мишари. Монстри бояться інших монстрів – і таке теж буває.
 
 
Дуже вдалий переклад – просто браво! І, звичайно ж, зачаровують ілюстрації: виразні, деталізовані, смішні.
 
 
«Джемпіри» Сейри Макінтош, Девіда О’Коннела (переклад Тараса та Івана Малковичів)
Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»
 
З цією книжкою можна: насміятися досхочу, поринути в чарівну історію й відчути себе трішки Шерлоком Голмсом, а трішки Пітером Пеном, негайно захотіти солодкого джему.
А як щодо детективної історії? Хлопчику Сему доведеться з’ясувати, куди зник джем із його пампухів.
 
…перед тим,
як лягати спати
Сем пастку почав лаштувати.
Ну й гарненька – ух, ух!
суне в пастку пампух,
а в пампух замість джему
(аплодуємо Сему)
кетчупу вирішив дати…
 
Так Сем познайомився з малими хуліганами джемпірами, які над усе люблять «джемчик». Разом вони летять-подорожують у казкову країну, сповнену найпрекрасніших ласощів.
 
 
Казкова історія, чудовий переклад, веселі ілюстрації й неперевершено милі бешкетуни-джемпіри! Сподобається і дітям, і дорослим.
 
Якщо ви любите монстрів так, як любимо їх ми з Алісою, рекомендуємо також звернути увагу на книжки: «Агов, це мій монстр!» Аманди Нолл та Говарда Мак-Вільяма, «Швидкожер, монстр, який завжди запізнювався» Сьюзан Креллер («Vivat»), «Не смій читати цю книжку» Енді Лі та Гіта Мак-Кензі («Mamino books»), «Мої каракульки» Ерве Тюлле («Artbooks»), «Груффало» Джулії Дональдсон та Акселя Шефлера («Читаріум»).
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage