Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Москалець Костянтин
Костянтин Москалець про збірку «каміньсадліс» Ірини Шувалової
Осінь — час віршів, старих фотографій і тиші. Тому новинка поетки Ірини Шувалової «каміньсадліс», яка днями вийшла у «Видавництві Старого Лева», потішить усіх, хто любить зазирати вглиб історій. З родинних фотографій авторки Вікторія Черняхівської зробила колажі, які гармонійно доповнюють тексти.
 
Письменник, літературний критик Костянтин Москалець у передмові до збірки тепло відгукується про творчість Ірини Шувалової:
 
«Вірші Шувалової аж просяться бути покладеними на музику, бути співаними вголос, і дуже дивно, що досі ніхто цього не зробив. Суцільна просотаність її найкращих поезій розмаїтими ритмами, трепетне, щоб не сказати побожне, ставлення до звуку і звукопису нагадують про споконвічні джерела співу, вільні від пов’язаності письмом, бо ж бурхають вони в своїй оголеності за законами серця, а не граматики, перебудовуючи видимий світ на світ чутний і відчутний.
 
Смак віршів Шувалової тамує спрагу постпостмодерної людини, повертаючи до цінності того, що стається вперше або насправді востаннє.
 
"Камінь", "Сіль", "Поріг", "Сад", "Глиняне серце", "Ліс" — ці прості, часто односкладові, як видих, назви розділів та підрозділів книжки Ірини Шувалової повертають нас до істини первозданності, до смаку моря поезії, з якого ми вийшли, до порогу дому, який покинули, до осердя серця, що його все життя носимо із собою як заповітний corazón і вченого ворона або ж як неповторну, неймовірну, нестерпну долю бути поетом».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage