Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Коли сторінки пахнуть мандаринками. 5 дитячих книг до Різдва
Зовсім скоро настане Різдво – час радості, добра і справжнього дива. А як найкраще провести цей трепетний період очікування? Звісно ж, із книжками! Такими ж затишними і сповненими віри, як і саме свято. Сьогодні Старий Лев радить кілька найтепліших різдвяних книг для наймолодших читачів. Бо коли історії зігрівають навіть у найхолоднішу погоду, а сторінки пахнуть мандаринками, то зима стає іще веселішою та затишнішою!
 
«Гучна зимова сплячка»
Написала і намалювала Кеті Гадсон
Переклала Анастасія Коник
Для дітей від 3 до 5 років
 
Черепахи не люблять зими. Чому? Не люблять – і все. Головна героїня «Гучної зимової сплячки» не втомлюється нагадувати про це. Вона тільки-тільки зібралась поринути у найдовший в році сон, а Черепасі постійно хтось заважає. То вільшаники на уроки співу запросять, то білка запропонує у сніжки пограти. І хай куди б Черепаха пішла, де б облаштувала собі затишний куточок, всюди їй заважають і будять.
 
– ...я намагалася заснути. Черепахи не люблять зими.
 
– Чому? – запитав Кролик.
 
– Не люблять – і все, – відрубала Черепаха й знову зібралася в дорогу.
 
Схоже, виспатись цьогоріч буде проблематично...Але, може, тоді і не варто поринати у сплячку на всю зиму? Можливо, взимку теж є чим зайнятись і можна весело проводити час? Завдяки друзям і своїй сміливості Черепаха починає розуміти щось нове та по-іншому дивитись на світ. То може, деякі черепахи все-таки люблять зиму?
 
Вашим дітям сподобаються зимові пейзажі ілюстраторки і численні смішні ситуації, у які потрапляє Черепаха.
 
«Малюк Санта»
Написав Джонатан Стуцмен
Переклала Ольга Ренн
Намалювала Гезер Фокс
Для дітей від 3 до 6 років
 
Наближається Різдво, але цьогоріч воно буде не таким, як завжди. У самого Санти зник різдвяний дух! Санта Клаус почувається як ніколи старим і втомленим. Його болить усе від п’яток до пальців на руках. Тож дідусь прикликає магію Різдва та загадує заповітне бажання – знову помолодшати. І це спрацьовує! Щоправда не зовсім так, як би хотілось... Старий-добрий Санта, від якого залежить різдвяний настрій дітей по всьому світу, раптом сам перетворився у немовля...
 
Він пояснив, що трапилося, а потім запропонував простий трикроковий план, як повернути його до нормального стану. Але ельфи почули лише:
 
– Га-га, гу-гу, га-га, гу-гу, агу-агу, агу-агу!
 
Різдво потрапило в халепу.
 
Одне з найважливіших свят – під загрозою! У ельфів і немовляти є всього три дні, щоб урятувати Різдво. Чи встигнуть вони?
 
Вашим дітям сподобається власне головна ідея книжки і її цікавий сюжет. А також ілюстрації, які іноді можна читати, як комікси.
 
«Муха, дзвоник і Різдво»
Написала Віка Мізюк
Намалювала Грася Олійко
Для дітей від 8 до 11 років
 
Муха, дзвоник і Різдво обкладинка
Тираж закінчився
Муху насправді звати Марійкою. Своє прізвисько вона отримала через велетенські окуляри, в яких дівчинку колись побачив Андрій і вперше так її прозвав. А чи не найбільше таке прізвисько сподобалось Марійчиній Жабці...тобто бабці...ну, Мушка так її називає…
 
Муха і Жабця живуть лише вдвох. Батьки Мушки загинули, намагаючись підкорити Еверест. Удень Жабця працює в театрі, а Муха вчиться у школі, а увечері вони знову разом, і їм знову добре. Але цьогоріч перед святами стається дещо непередбачуване – незадовго до Миколая бабуся зламала ногу і надовго потрапила до лікарні. А на дівчинку чекає, мабуть, найбільш магічне Різдво...
 
«Як часто казала бабуся: дива є навколо нас, просто ми надто короткозорі, щоб їх помічати».
 
«Муха, дзвоник і Різдво» – насичена, весела, часто загадкова і магічна історія. Коли бабця потрапила до лікарні, а з Марійкою доводилось комусь сидіти, дівчинка отримала на Миколая надзвичайно дивний подарунок. Срібний дзвоник, який опинився серед інших презентів, має чарівну силу. А пилок, який з нього сиплеться, може навіть змусити кота літати!
 
Разом із найкращою подругою Люсею та найкращим ворогом Андрієм, у Мухи дуже багато роботи цієї зими! Зграї птахів, які захоплюють місто, загадкова Біла Пані, яка час від часу звідкись з’являється, ще й капосний кіт Генріх – з усім цим дітям потрібно розібратись до Різдва і повернення Жабці з лікарні. А ще необхідно з'ясувати, у чому все-таки таємниця магічного дзвоника...
 
Вашим дітям сподобається цікавий і загадковий сюжет, історія взаємин головних героїв і, звичайно ж, кіт Генріх!
 
«Друзі Вовчика»
Написав Ільмар Томуск
Переклала Ірина Павлюк
Намалювала Катерін Заріп
Для дітей від 3 до 7 років
 
Друзі Вовчика обкладинка
Тираж закінчився
У лісі цьогоріч гарніше, аніж будь-коли. Сніг вкриває дерева і кущі, падає з неба і приносить лісовим мешканцям різдвяну радість. А ще більше радості їм приносять подарунки від Різдвяного Діда. Вовчик, наприклад, отримав нові ковзани! Він одразу пішов кататись і веселитись, але раптом впав і вивихнув свою лапку… Хто допоможе Вовчику, який потрапив у халепу? Як дізнатися, хто твій справжній друг, а хто лише так називається? І чому так важливо робити добро іншим?
 
– Звісно, ми не друзі, адже я Заєць, а ти Вовк, – погодився Заєць.– Але чому ти думаєш, що я не допоможу тобі?
 
Це дуже добра, затишна і повчальна книга для наймолодших читачів. Вона розкаже вашим дітям дещо важливе про дружбу. Кажуть, що справжній друг пізнається в біді. Нагоду в цьому переконатись має і головний герой Вовчик. У Ведмедя і Лисички, яких він завжди вважав друзями, як виявилось, немає ні часу, ні особливого бажання рятувати свого друга. І тоді справжня дружня допомога приходить до Вовчика, звідки він зовсім не очікував...
 
Вашим дітям сподобається зображення справжньої дружби і, звісно ж, щаслива кінцівка!
 
«Коли сніг пахне мандаринками»
Написали 24 українські автори
Намалювала Марія Фоя
Для дітей від 10 до 12 років
 
Коли найкраще мріється, здійснюється найбільше див і навколо панує справжня магія? Правильно, у той найкращий передріздвяний час, коли сніг пахне мандаринками! Саме про такі особливі дні й ця книга. Під обкладинкою збірки «Коли сніг пахне мандаринками» – оповідання від 24 українських письменників та письменниць. Мар’яна Савка, Дорж Бату, Слава Світова, Богдана Матіяш, Андрій Бачинський, Саша Кочубей, Гаська Шиян та ще багато найкращих авторів створюють своїми історіями справжню передріздвяну атмосферу.
 
«Вітру майже не було чути, але міріади сяйливих сніжинок закручувалися навколо трійці, витанцьовували, торкались облич, важко осідали на віях, залітали у роззявлені від здивування роти і залишали після себе мандариновий присмак. Остап підставив рукавичку, а потім лизнув сніжинки, що налипли, – справді, наче мандаринку скуштував!»
 
Про що книга? Одним реченням точно не сказати. Герої цих оповідань – підлітки. Але надзвичайно різні й особливі. З кимось трапляються справжні дива, хтось потрапляє у халепи, одні переживають біль, а інші – найчистіше щастя. Та в історіях кожного є місце для Нового року та Різдва. Їм важливо, де і з ким його зустріти. Інколи саме в цьому й криється магія Різдва. Інколи ти можеш творити дива власноруч. 
 
Вашим дітям сподобається те, що стільки героїв схожі на них і розуміють їх. А ще сподобається ті атмосфера й настрій, які створює ця книга.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage